Seuraa 

Kommentit (5)

Kyllä on taas "asiantuntija" antamassa neuvoja. Ei hyvää päivää.. ei missään nimessä pidä atoopikon mennä lillumaan kylpyammeeseen, eikä se öljy mitään siellä vedessä auta niin kuin jo edellinen kommentoija ylempänä sanoi. Rasva jää kellumaan vedenpinnalle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itselläni ei ole atooppista ihoa, muuten vain kuiva, mutta lapseni kärsivät melko pahasta atopiasta. Meillekin allergologi antoi saman neuvon kylvetyksiin, ja sitä ollaan noudatettu. Esim. Ceridalin öljy sekoittuu kyllä veteen ja tarttuu varmaan ihoon lapsen touhutessa ammeessaan. Omille jaloille olen tehnyt vastaavia kylpyjä, silloinkin öljy sekoittuu vaikken vadissa polskuttele :) Välillä käytän kylpyvedessä öljyn sijasta perusvoidetta.

Ehdottoman tärkeää kylvyn jälkeen on rasvaus nopeasti, ennen kuin iho on täysin kuiva. Minulle opetettiin, että vesi kyllä kostuttaa ihoa syvemmälti, mutta ihon pinnasta haihtuessaan se vetää myös syvemmälle kulkeutunutta kosteutta pois ja siksi iho kuivuu pesun jälkeen. Kun riittävän nopeasti (pyyhekuivana, jostain joskus luin aikarajaksi 3 minuuttia...) vetää riittävän paksun voidekerroksen ihon pintaan, ei haihtumista tapahdukaan ja kosteus säilyy. Mielestäni lasten iho on pehmeämpi kylpypäivien jälkeen, kunhan muistetaan loppurasvaus. Oman kokemuksen mukaan se on tärkeämpää kuin öljyt kylpyvedessä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat