Vierailija

Suomessa on tehty kansalaisaloite, jossa pyritään antamaan terveydenhoitohenkilökunnalle oikeus kieltäytyä abortin eli raskauden keskeytyksen suorittamisesta ja siinä avustamisesta. Nykyisin sellaista laillista oikeutta ei ole, mikä on kyllä jonkin sortin ihmisoikeusrikos. Mitä olette mieltä asiasta? Kansalaisaloite löytyy osoitteesta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860

Kommentit (5)

Tuohon omantunnon vapauteen voi varmaan vedota sitten silloinkin, kun ei halua hoitaa puliukkoja, narkkareita, rikollisia tai muuten vaan ärsyttäviä tyyppejä? Ei tarvis hakeutua väen vängällä alalle, jos ei kestä alan töitä. Eiköhän se oo suurempi juttu kuitenkin perheelle ja varsinkin sille äidille, kuin hoitsulle.

 

T: Itsekin sairaanhoitaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

osa näkee abortin ongelmallisuuden vasta esim. Oman lapsen kuoleman jälkeen. Kanta voi elämän varrella muuttua siitä, mitä se on nuorena ollut ammattia valitessa.

Miksi vakaumuksen "avulla" pitäisi saada "luistaa" velvollisuuksistaan? Ei aseistakieltäytyjätkään saa jättää armeijaa väliin, valittava on joko sivari tai vankila. Eli kieltäytymisellä on seuraukset.

Nyt puhutaan kuitenkin syvemmistä eettisistä asioista kuin puliukon hoitamisesta.

Aborttiin päätyvät, sekä useat muut ihmiset, eivät ajattele sikiötä jo elävänä ihmisenä, heidän mielestään tämä sikiö ei ole vielä tarpeeksi kehittynyt, jotta sillä olisi ihmisarvo.

Toisille ihmisille taas sikiö on verrattavissa jo oikeaan ihmiseen, ja hänellä on ihmisarvo. Tällaiselle henkilölle abortin teko on yhtä julmaa kuin minkä tahansa normaalisti syntyneen lapsen tappaminen. 

Sikiötä ihmisenä ajattelevalle voi aiheuttaa pahojakin traumoja abortin suorittamiseen velvoitus. Miten itse reagoisit jos sinut laitettaisiin "lopettamaan" vastasyntynyt vauva?

Ja älä väitä ettei asioita voi rinnastaa, vain jos sinusta tuntuu että niitä ei voi rinnastaa. Jokaisen mieli on erilainen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat