Seuraa 

Kommentit (6)

minusta on alkanut tuntua tyhmältä höpöttää jostain pukista ja tontuista 5-vuotiaalle lapselle.. silti vielä yritän höpöttää.. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haluan lapsen tietävän, että Jeesus on joulun oikea päähenkilö, ja että Hän on oikeasti totta. Siksi en halua valehdella joulupukista, vaan kerron, että se on hauska leikki, jota leikimme. Meillä käy aina joulupukki ja tähän leikkiin liittyy hauskaa salaperäisyyttä siitä huolimatta, että lapsille on puhuttu totta. 

Joulupukkihan on oikeasti olemassa ja asuu korvatunturilla, mutta lahjoja se ei tuo. Ne on niitä joulupukin apulaisia, jotka pukeuutuneet vähän samalla tavalla kuin joulupukki. Siksi esim.joulutapahtumissa pukki näyttää aina vähän eriltä :P

meillä puhutaan joulupukista koko elämä. Myös omassa lapsuudessa jouluntaikaa pidettiin yllä ajattelemalla että joulupukki on ja pysyy. Vaikka ei enää uskottukkaan

. Sama juttu nyt omien kanssa vaikka vanhin tuskin uskoo niin silti taikaa pidetään yllä :) tää on niin parasta . Pitää niin "ankeassa maailmassa "olla jotain satua :)

 

Tietysti, että Joulupukki asuus korvatunturilla, ja että tontut kurkkivat inkkunoista nähdäkseen missä on kilttejä lapsia.

Tämä joulupukkikusetushan on tärkeä osa, kun pohjustetaan lapsen myöhempää kehitystä.

Jossain vaiheessa lapsi alkaa epäillä kerrootun todenperäisyyttä ja omien verkostojensa kautta saa vahvistusta siihen, että joulupukki on valetta  ja että on ollut ihan turhaa kilttinä kaikki syksyt.

Näin lapsesta tulee pikkuhiljaa valveutunut aikuinen, joka osaa kyseenalaistaa vahvimmatkin auktoriteetit ja toisaalta  pienempien siskosten ja serkusten osalta voi opetella aikuisten turvallisessa valvonnassa valehtelemisen jaloa taitoa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat