Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (6)

Voin vakuuttaa että joulukuussa syntynyt selviää hyvin koulussa samanvuotisten lasten kanssa. Toki lapset lällättelee siitä jossain vaiheessa mutta ei se paljon hetkauta kun ei itse voida päivää päättää.

Oma kouluni sujui mahtavasti myöhään syntymisestä huolimatta, ja työelämä odottaa opintojen jälkeen :)

Terveisin nuori neiti 27.12

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämäkin on varmaan hirveän yksilökohtaista. Oma mieheni syntyi joulukuun lopulla ja kuukauden etuajassa. Hän oppi kuitenkin lukemaan jo visiivuotiaana ja meni kouluun sinä vuonna, jon täytti 7, koska koulukypsyydestä ei ollut epäilystäkään ja hän olisi varmasti vain pitkästynyt kuoliaaksi, jos olisi joutunut odottamaan vuoden lisää.

Toisaalta miehelläni on joulukuussa syntynyt kaveri, jolle oli omien sanojensa mukaan ehdottomasti hyötyä koulunaloituksen lykkäämisestä vuodella, vaikkei hänen lahjakkuudessaan mitään vikaa olekaan (sama tutkinto kuin miehelläni muuten). Että onneksi tässä asiassa voidaan joustaa yksilöperustein.

Olen aina hieman ihmetellyt tätä keskustelua: muistan tutkimeksen jonka mukaan esim 7-v kognitiivisten taitojen kehitystasossa voi olla usean vuoden yksilöllisiä eroja. Osa on keskiverron 9-v tasolla, osa vasta 5-vuotiaan. Eiko syntymävuodenajan merkitys ole silloin aika mitätön?

Meillä oli takkuista eskari ja alkuopetus. Nyt kolmannella menee oikeastaan loistavasti. Lapsi on kyllö ollut koko ajan kiinnostunut ja innostunut, mutta oli niin lapsellinen vielä ne kolme ekaa vuotta. 

Olisi voinut olla hyväkin siirtää jo eskariin menoa. Se eskarin tuplaus tuntui vähän kummalta ajatukselta...vähän niinkuin luokalle jääminen, kun öljyssä ei ollut mitään häikkää.

 

mutta olen monet mietteet ja huolet käynyt läpi tämän joulukuun lapsemme kanssa.

nyt kolmosella on alkanut tasoittua. Akateemisesti pärjää ja sosiaalisesti. Kirjoittaminen on se haasteellisin.

Meillä lapsellinen joulukuun lapsi. Mietin pitkään miten teen. Siinä kaikessa sässälässä aika kului.mja kouluun normaaliaikaan.

oli vaikeaa pari ekaa vuotta. Nyt kolmosella paremmin. 

Murrosikä tullee lukiossa vasta. Ollaan oltu myöhäisiä molemmat vanhemmat.

jos olisin ollut kaukaa viisas, niin eskariin myöhemmin.

 

jpku lohdutti, että on siitä yhdestä vuodesta sitten hyötyä myöhemmin, kun on varaa opiskelussa odotella...yritän ajatella sit niin.

kinkkinen juttu voi, kin kuukauden sisällä syntyneet on eri vuotisia. 

Toiset on iästä huolimatta kypsiä ja toiset pentuja.

mutta tein kuin vain, niin veikkaan, että miettisin. Yritän siis tukea innokasta koululaistani. 

 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat