Vierailija

Tervehdys kaikille! Nyt tämä mamma tarvitsisi hieman vertaisajatuksia/kokemuksia. Tyttäremme täyttää parin päivän kuluttua vuoden ja on ollut jo pitkään hyvä nukkuja. Nukkuu yleensä klo 21-8.30-9.00. Menimme jo hetken aikaa yksillä päikyillä ja se toimi oikein hyvin. Päikyt sijoittuivat klo 12-15 väliselle ajalle.

Viikko sitten hän sai nuhaflunssan ja nukkui nuhasenakin aika hyvin. MUTTA nyt kun nuha on jo lähes poissa, herää tytyömme virkeänä klo 7!! Tämähän tarkoittaa sitä, että hän ei jaksa valvoa klo 12 vaan tänäkin aamuna mourusi maitoa ja oli aivan poikki jo 8.30 ja nukahti maidon saatuaan. 

 

Miten olisi hyvä toimia ettei päivärytmi mene ihan sekaisin? Vai onko tämä nyt vaan joku vaihe unissa? Hänhän on noudattanut tuita 21-8.30/9.00 -rytmiä jo monta kuukautta. Ja toki tämä mutsi haluaisi ne rauhalliset aamut ainakin hetkeksi takaisin ;). 

 

Kokemuksia ja ajatuksia? Miten saada päivät taas yksiin päikkäreihin? 

Kommentit (1)

Hei,

Ymmärrän huolesi, mutta tyttäresi päättää, mitä rytmiä noudattaa, enkä näe mitään syytä muuttaa sitä väkisin, vaikka olisikin kauhean kivaa viettää rauhallisia aamuja itsekseen. Miksi sinua häiritsee se, että tyttö nukkuu kahdet päikkärit? Kun oma tyttäreni (myös vuoden ikäinen) alkoi siirtyä kaksista yksiin päikkäreihin harmitti minua se, että ns. oma aika päivällä väheni, mutta so what, sellaista se on. Unirytmit vaihtelee kausittain. Oma tyttäreni päätti aloittaa jonkin sortin syömislakon pari viikkoa sitten, enimmäkseen kelpaa vain tissi, ja sen seurauksena hän on alkanut heräilemään taas öisin, ensimmäistä kertaa sitten 5 kk:n iän. Asia pitää vain hyväksyä. Ei toista voi pakottaa tiettyyn rutiiniin, jos oma rytmi sanoo toisin (tai ruokahalu) sanoo toisin. Neuvoni on siis se, että hyväksy tilanne sellaisena kuin se on. Viikon päästä kaikki voi olla jo toisin. Tsemppiä! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat