Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos olisit ostamassa asuntoa, mikä olisi mielestäsi luksusta, josta voisit ehkä vähän lisää maksaakin verrattuna muuten samanlaiseen asuntoon?

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sijaint, talon ikä, mieluisat pintamateriaalit, amme, parveke. En halua saunaa, eli saunallisesta asunnosta olisin valmis maksamaan vähemmän kuin saunattomasta.

Vierailija

Sijaint, talon ikä, mieluisat pintamateriaalit, amme, parveke. En halua saunaa, eli saunallisesta asunnosta olisin valmis maksamaan vähemmän kuin saunattomasta.

Jos vertailukohtana on "muuten samanlainen asunto" ajattelen sen olevan siis samassa talossa ja samalla pohjapiirustuksella. Eli nämä muuten normaalisti äärimmäisen tärkeät asiat, kuten sijainti, talon ikä ym. tuskin kuuluvat tähän. Pintamateriaalit toki sitäkin enemmän, ja siihen oletan alkuperäisviestin viitanneenkin (tyyliin "miten voisin nostaa myymäni asunnon hintapyyntöä").

Jos taas ajatellaan että tämä "samanlainen asunto" on esimerkiksi tarkkuudella "noin 50 neliöinen kaksio" niin tietenkin tärkeintä on sijainti, kunto ja käyttökustannukset. Sen jälkeen tulevat ovat lähinnä makuasioita, kuten yllä mainittiinkin; saunan, ammeen, parvekkeen tai vaikka kaasulieden olemassaolo tai puuttuminen on ostajasta riippuen hyvä tai huono asia.

Koneet ja pinnat parempaa. Jos laminaatti niin ei halvinta (näkee ja tuntee). Keittiökalusteet jämerät eikä nitisevät rimpulat. Induktioliesi, kiertoilmauuni, kaksi suihkua kylppärissä, poreamme, leivinuuni, iso tuulikaappi/eteinen, kunnon kura-allas, isot ikkunat, lattialämmitys, isot ikkunat ja valoisuus, iso terassi, lämmitettävä autotalli, sijainti. Niinpä oli pakko rakentaa itte kun ei valmista löytynyt.

Ainutlaatuinen sijainti, sekä tontti ylipäätään. Asunnossa ei mitkään yksittäiset asiat, mutta jos talo olisi joku ennen sotia kunnolla rakennettu hirsirunkoinen talo, niin se olisi jo sellaista luksusta, josta olisin valmis maksamaan. Toki edellyttäen, että siihen ei olisi jälkikäteen tehty mitään uusioremontteja, joilla olisi rakenteita pilattu ja että ylipäätään rakenteet olisi kunnossa. Myös vanha kunnossa oleva kivinavetta olisi toki luksusta. Myös vähintään kilometri lähimpiin naapureihin olisi luksusta. Tämä kaikki maksimissaan puolentunnin ajomatkan päässä työmaasta.

Niin ja tietysti vielä järvenrantatontti. Toki niistä joutuu väkisinkin maksamaan etelä-suomessa niin hulppeita hintoja, että sen rannan mukanaan tuoma luksus on harvoin hintansa väärti.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat