Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Äidin raivo – miten hillitä itsensä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (5)

Hei!

Tiedän äidin jonka 1,5 lapsi joka päivähoidossa itkee yöllä toisessa huoneessa. Äiti kaun ollut sitä mieltä, ettei lasta tarvitse nousta katsomaan tai lohduttamaan. Kun aikansa itkee niin asettuu yksikseen. Mitä voisi tehdä.Sanotaan ettei (mumminakaan saa puuttua asiaan). Ensimmäinen lapsi ja äiti kolmekymppinen ja työssä käyvä. Isä ei ole kotona työn takia iltaisin.

 

 

Meillä naapurissa toimittiin vastaavasti. Itse en olisi heltynyt moiseen kohteluun, vierailunkin aikana lapset huusivat aikansa ja sitten hiljenivät.. Jokainen kai tyylillään?

Äitini teki myös näin. Muistan kun kerran sitten ajattelin että mitä järkeä on itkeä ääneen kun ei kukaan kuitenkaan tule lohduttamaan. Sen jälkeen patosin tunteita seuraavat 20 vuotta kunnes pää hajosi ja pääsin onneksi terapiaan. Itse aion tulevia lapsiani lohduttaa kun itkevät.

Kuulostaa hirveälle että "annetaan" pienen huutaa yksin. Siinä tosiaan lapsi oppii olemaan luottamatta siihen että äiti tai isä on paikalla/lohduttaa/tukee.

Seuraukset näkyy sitten aikuisena viimeistään, kun takana on turvaton lapsuus.

Ettet ensimmäisestä persoonasta puhu -sinusta. olisi aika noloa. Reilu ja superjämäkkä meininki, turvallinen kuin mikä mutta jos lapsi toimii typerästi, heti puututtava loogisin sanoin: ei mitään lepertelyä vaan faktat pöytään. Kunnon kasvattaja ei turvaudu pelotteisiin tai kiristykseen koska on itsessään keskeinen stydi hahmo.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat