Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Liikuntatieteilijä: "Tyttöjen ja poikien ryhmät rajoittavat liikuntaa"

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (3)

Oulun yliopiston opettajankoulutuksessa oli vielä vuosituhannen vaihteessa erillinen liikunnan opetus myös opettajaksi opiskelijoille ja naisopiskelijoille opetettiin voimistelua samaan aikaan kun miesopiskelijat palloilivat. Yritin itse päästä mukaan palloiluun, mutta se evättiin minulta sukupuoleni takia. Tämä käytäntö taisi jatkua vielä pitkälle 2000 -luvulle.

Jaa. 

kun on sekaryhmissä yläasteella...murrosikä kuumimmillaan. Poikien pitää näyttää ja kamppailla ja tytöt kamppailee itsensä kanssa...ei voi tulla joihinkin lajeihin poikien kanssa esim. uinti.

Se on aika angstisia joillekin...ja enin osa tunnista menee oppilaiden käytöksen kanssa ja heidän jahtaamisessa suorituspaikalle. Puolet ryhmästä tekisi, mutta puolet sinkoilee. 

Mielestäni olisi hyvä olla omat tyttö-ja poikaryhmät ja sitten voidaan välillä sekoitella sekaisin. 

 

Olen liikunnanopettajana koulussa ja käytännöstä ...valinnaisessa liikunnassa sekaryhmissä ...tämä mielipide kumpuaa.

Eriyttäminen ei silloin onnistu, kun on käytös mitä on...pitäisi olla kaksi opettajaa...aina eriyttämisessä oma opettaja.

...ja ryhmät on isoja...

Ei missään nimessä pidä kokonaan yhdistää. Poikien pelit esimerkiksi koripallossa, jalkapallossa jne taitotasoltaan ja pelin kovuudeltaan aivan eri luokkaa tyttöjen kanssa. Osittaista yhdistämistä kyllä kannatan mutta vain yksilölajeissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat