Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sosiaalinen yhteisöpalvelu Facebook otti suuren askeleensa kohti Kiinan tasavallan tyylistä sensuuria, kun se otti käyttöönsä äsken uuden sensuurisovelluksen. Siinä käyttäjät voivat määrittää, että mikä uutinen on heidän mukaansa disinformaatiota.

 

Näissä maissa (Turkki, Iran, Kiina, Pohjois-Korea, Pakistan, Vietnam, Eritrea) Facebook, Twitter ja Youtube tilit ovat joutuneet sensuurin kohteiksi.

 

Suomen tiedotusvälineissä tämä Venäjän trollijahdiksi nimetty ajojahti sosiaalisen median mielipidevaikuttamista vastaan on tehnyt selväksi sen, kuinka paljon valtaeliitti pelkää itsenäisten ajattelijoiden julkista mielipiteenilmaisua internetissä.

 

Julkinen mielipiteenilmaisun vapaus kuuluu Suomen perustuslakiin ja siihen kuuluu myös oikeus uskonnon vapauteen. Mutta kun siihen yhdistetään internet, niin eliitti pelkää menettävänsä valtansa, koska ihmisillä on internetissä vapaus saada käsiinsä avointa tietoa ja tämä on heille suuri uhka. 

 

Kuten tämä Pittsburghin Pediatric Society esitteli jo vuonna 1969 suljettujen ovien takana luennollaan, että kaikki tieto ja sen saanti tulisi saada rajoitettua pois tavallisen kansan ulottuvilta. Mutta toisin kävi. Tuli google ja internet sekä tiedon hausta tuli kaikille vapaata, vaikka NSA urkkiikin siinä ohella yksityisten internetin käyttäjien hakutuloksia.

 

Facebook tulee tällä sensuuri uudistuksellaan ampumaan vain itseään jalkaan. Sillä jos tämä sosiaalinen yhteisöpalvelu ajetaan globaalin sensuurin alle, niin sieltä lähtee kaikki käyttäjät ulos ja he siirtyvät lopulta muille kilpaileville yhteisöpalveluille, kuten Diasporalle. 

 

Lähde: http://www.redicecreations.com/article.php?id=32617

 

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2015/01/facebook-menossa-kohti-kiinan.html

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat