Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Yhteisöpalvelu Facebook on ottanut käyttöön uuden käyttäjien paikannukseen perustuvan toiminnon. Yhtiö aikoo näyttää Facebook-puhelinsovelluksessa vinkkejä iPhone:n käyttäjien lähistöllä olevista paikoista.

 

Käyttäjien paikannus perustuu puhelin ja wlan -verkkojen sekä gps -paikannuksiin. Facebook aikoo tarkentaa käyttäjien paikannusta myös pienien bluetooth lähettimien avulla, joita sijoitetaan mm. kauppoihin, ravintoloihin ja muihin liikkeisiin. Laitteiden tehtävänä on lähettää tarpeeksi lähellä oleviin iPhone -puhelimiin signaali, jonka perusteella käyttäjä saa tarkkaan sijaintiinsa liittyvän signaalin. 

 

Tämä yhteisöpalvelu Facebook on yhä enemmän alkanut muistuttaa tiedustelupalveluiden käsikassaralta, jota se on ollut kaiken aikaa. Mutta se vielä, että ostokset aletaan tulevaisuudessa maksaa käden alle istutetulla mikrosirulla ja hallinto tietää jokaisen liikkeesi missä olet ja Facebook tietää myös liikkeesi. Niin kaikki tämä yksityisyyden poistava tekijä on tämän teknokraattisen kehityksen pelin henki.

  

Älypuhelimetkin (mm. iPhone) tuntuvat olevan kuin yksi teknokraattinen uskonto, jota ei moni kykene kyseenalaistamaan.

 

Älypuhelimet tarjoavat käyttäjilleen reaaliaikaist internet -palvelut, mutta samalla puhelimesta tuleva 3/4G verkon säteily saattaa jo 10 -vuoden käytössä altistaa käyttäjänsä mm. MS -parkinssonin taudille. Mutta tämä on kännykkäyhtiöiden liikesalaisuus, josta ei saisi puhua ääneen.

 

Eräs entinen Nokian pomo sairastui jo kännykkäsäteilystä MS -parkinssonin tautiin ja hän painotti, että kännykkäsäteilystä tulee myös DNA -vaurioita ja sterilaatio -ongelmia. 

 

Lähteet: http://m.iltasanomat.fi/digi/art-1422584957585.html

 

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194934465823/artikkeli/sk+entinen+nokiapomo+sairastui+kannykkasateilysta+paljon+kohtalontovereita.html 

 

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2015/01/facebook-seuraa-kayttajansa-liikkeita.html

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat