Seuraa 

Kommentit (5)

No ei. Saman verran molemmille. Säästetään rahastoon, laitan vuorokuukausina lapsilisän toisen ja toisen rahastoon eli puolet jää säästöön opiskeluja varten. Lisäksi aiotaan ostaa esim. koulunpäättäjäis- ja valmistujaislahjoiksi vähän isommat erät. Toivottavasti on sopiva pesämuna sitten kun lapsilisä loppuu, meidän tuloilla ei ole odotettavissa lukioon lähtiessä opintotukea eikä sen ikäisen vielä kuulu ihan koko kesää olla töissä eikä joka viikonloppukaan opiskelujen ohessa. Ammatti- tai korkeakouluopiskelujen alkaessa toivoisin, että molemmilla olisi 10000-20000 euron pesämuna, jota jatkavat sitten kun menevät töihin ja käyttävät tuottoja sitten kun ovat omilla perhevapaillaan. Työhön palatessa sitten toivottavasti taas jatkavat ja jossai vaiheessa tietysti perivätkin jotain.

Nyt on tytöllä vähemmän säästössä, mutta ikää on veljillään 5 ja 6 vuotta enemmän niin on enemmän aikaa sijoitusten tasaantua siten, että kaikilla olisi sama summa vaikkapa 18-vuotiaana. Koska eivät ole itse tehneet sijoituspäätöksiä joten ei siitä voi vastuutakaan sälyttää heille, vai miltä kuulostaisi tämmöinen: "Onneksi olkoon 18-vuotispäivänäsi Emilia, lahjaa ei nyt ole kun iskä sijoitti sun rahat Talvivaaraan. Sulla ei nyt ole mitään säästössä, kun sisaruksillasi on 50 tonnia mieheen, kun niillä oli parempi tuuri sijoituksissa!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Emme säästä kovin paljon kummallekaan, raha käytetään laadukkaisiin kestäviin ja miellyttäviin varusteisiin, hyvään ravitsevaan ruokaan, virkistäytymiseen ja kokemuksiin esim. yhteisillä matkoilla jne.

Mutta jos säästäisimme, niin arvelisin että pojille se olisi enemmän tarpeen. Nimittäin sitten nuorena aikuisena pojilla on huomattavaa etua siitä jos on turvattu toimeentulo, hyvällä paikalla oleva asunto ja varaa hemmotella tyttöystäväänsä. Nuorilla naisilla taas ei varallisuutta juurikaan katsota, eikä varattomuuskaan estä onnelliseen parisuhteeseen pääsyä. Tytön kun ei oleteta tarjoavan miesystäville mitään erikoista taloudellisesti.

 

Edelliselle kommentoijalle pari kysymystä: Miten niin pojille on suuremmaksi eduksi olla varakas? Oikeinko tosiaan ajattelet että tyttäresi etsii miehen varallisuuden perusteella ja heittäytyy heti aikuistuttuaan jonkin uroon elätettäväksi? Ja miten turvattu toimeentulo liittyy siihen mitä vanhemmat säästävät lapsilleen? Useimpien meistä pitää ansaita toimeentulonsa ihan itse, riippumatta siitä saako vanhemmilta pienen pesämunan tai ei - kai toivot että lapsesi siihen kykenevät, myös pojat? Toivon tosiaan ettei tyttäreni koskaan tule naiduksi perheeseen, jossa pojat vain merkitsevät. Eivätkä poikani koskaan valitse tyttöä, joka katsoo oikeudekseen tulla miehensä elättämäksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat