Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hei te isojen perheiden vanhemmat,

Kaipaan ideoita lasten synttäreiden viettoon sukulaisten kanssa. Meillä on 3 lasta ja isohko porukka heidän serkkuja, setiä, tätejä, kummeja ja tietysti isovanhemmat. Kodissame ei ole isoa tupaa tai ruokailuhuonetta ja olohuonekin "normaalikokoa". Lisäksi ongelmana on (erityisesti kun tilat eivät ole järin suuret), että muutama suvusta ei koe oloaan luontevaksi toisen sukulaisen seurassa..

Olemme tähän asti ratkaisseet ongelman porrastamalla kutsuja, mutta tekemistä riittää silti enemmän kuin paljon. Synttäreiden lähestymisestä on alkanut muodostua stressi. Synttäreitä ei voi yhdistää (ovat niin eri aikoina vuotta syntyneet) ja en halua tarjota valmiita tarjottavia (paitsi keksit ja karkit).

Haluaisinkin kuulla mihin ikään asti te olette järjestäneet lasten sukujuhlia? Tai kuinka moni ylipäätään järjestää synttäreitä? Ja millä kokoonpanolla?

Mielellään luen myös muita näkökulmia aiheeseen?

Kommentit (3)

Tarvitseeko lapsi sukujuhlia ylipäänsä? Meille riittää, kun kutsutaan isovanhemmat ja lapsen kummit lapsineen. Kaverisynttärit alkavat jo kohta kuusivuotiaan mielestä olla ne kaikkein tärkeimmät. Lapsille ei ole mitään merkitytstä onko herkut tehty itse tai ostettu kaupasta. Meillä ostetaan kaikki valmiina, tosin paistan pakkaspullat ja -karjalanpiirakat.

Löytyisikö teidän suvusta teini-ikäisiä jotka voisivat auttaa järjestelyissä, ehkä pientä korvausta vastaan?

Leipomisen voi aloittaa jo hyvissä ajoin tekemällä kakkupohjat ja pullat pakastimeen. Tuoreena pakastetut maistuvat tuoreelta sulatettuinakin. :)

Jos kaikki vieraat eivät viihdy samassa tilassa, voi pöydät kattaa kahteen eri huoneeseen. Mielestäni kannattaa antaa lapselle mahdollisuus tutustua serkkuihin ja muihin sukulaisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Unohtui edellisestä, minulle aikoinaan pidettiin sukulaissynttäreitä niin kauan kun kotona asuin eli 18v asti! Ja en varmaan edes tuntisi serkkujani ilman tätä "perinnettä", sillä näimme lapsena pääasiassa näillä synttärikutsuilla.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat