Seuraa 

Kommentit (12)

En ole ottanut lapselle vakuutusta, mutta en ole kokenut lapsen lääkärille/hoitoon saamista vaikeaksi. Päinvastoin.

Enkä myöskään saamaamme palvelua huonoksi.

Lapsi nyt 8 v., joten on tätä asiaa jo jonkun verran testattu.

Meillä on neljä lasta ja kaikille on otettu vakuutukset. Nyt vanhimmat ovat jo koulussa. Helpottaa paljon lääkärissäkäyntiä, kun voi mennä yksityiselle. Vakuutusmaksut ovat vain niin suuret, että varmasti tulisi halvemmaksi olla ilman vakuutuksia ja maksaa lääkärilaskut silloin, kun lääkärissä joudutaan käymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on vakuutus, mutta harvoin sieltä on korvauksia saatu, joten omasta pussista ne yksityisen maksut on maksettu vaikka vakuutus onkin. Suurimmat menoerät ovat olleet hammashoito ja silmälasit. Näihin on mennyt tuhansia euroja, eikä vakuutus luonnollisestikaan korvaa.

Tässä ei mainittu sitä, että vakuutus on yleensä kallis vain pienille lapsille, ja sen hinta putoaa mitä isommasta lapsesta on kyse. Ainakin meillä nautitaan nyt siitä, että kahden vanhimman lapsen vakuutus maksaa yhteensä vähemmän kuin taaperon vakuutus. Toki vakuutus on otettava jo vauvana, jos haluaa että se korvaa sitten ilman rajoitusehtoja. 

Yksi tärkeä tekijä yksityislääkärin käytössä on meille se, että lapset voi viedä aina samalle, tutulle lääkärille, joka muistaa kysyä myös muiden lasten kuulumiset - ja saattaapa kirjoittaa samaan hintaan myös vanhemmille peruslääkkeitä, kuten allegialääkereseptin. Tämä on minusta kokonaisvaltaista sairaudenhoitoa, lipsahtaapa osittain terveydenhoidon puolellekin!

Muistakaa, että yksityiselle lääkäriasemalle saa mennä kuka vain, ei vain vakuutuksen ottaneet. Ilman vakuutusta maksat käynnin siis itse.

Tämähän se on mahtavaa, että ne ihmiset, jotka käyvät töissä ja maksavat veroina nämä palvelut eivät niitä pääse käyttämään. Samalla logiikalla voisin ostaa auton, mutta joku muu kertoisi milloin saan sillä ajaa. Suomi on kyllä kapitalismin ja kommunismin epäpyhästä liitosta siinnyt sekasikiö.

Meillä ei lapsilla ole vakuutuksia, mutta silti käydään yksityisellä. Jos on tarve useammalle toimenpiteelle, pyydän lähetteen erikoissairaanhoitoon ja jatketaan sitten sinne. Kyllä julkisessa sairaalassa saa hyvää hoitoa, kun sinne pääsee. Tk-vaihe on hidas.

Pk-seudulla hoitoon pääsee julkista kautta hyvin. Ajan on saanut samalle päivälle aina tarvittaessa, ja lähetteen erikoissairaanhoitoon riittävän nopeasti. Kiireellisen hoidon olemme saaneet heti. Viikonloppuisin olemme menneet joskus yksityiselle lääkäriasemalle, koska ei tunnu järkevältä mennä sairaalan päivystykseen jonottamaan. Tämä tulee silti halvemmaksi kuin ottaa viidelle lapselle vakuutus. Ehkä asiaan vaikuttaa se, että olen itse sairaanhoitaja. Osaan arvioida itse, milloin lapsi tarvitsee lääkärin hoitoa, joten turhia käyntejä ei tule, eikä myöskään kokemusta siitä, ettei saisi hoitoa. 

Joo, ei tarvita vakuutusta, mennään yksityiselle kun tarve vaatii. 

Kaikki vakavammat jutut hoidetaan kuitenkin aina julkisissa sairaaloissa.

Meillä otettiin lapsille vakuutukset ennen syntymää, mutta lopetettiin ne aika pian kun tuntuivat turhilta. Lapsilla on ollut lähinnä korvatulehduksia, ja terveyskeskukseen on saatu tarvittaessa hyvin aika samalle päivälle, jos tarve. Samoin saatiin lähete putkitusharkintaan ja siedätyshoito siitepölyallergiaan julkisen kautta. Tässä vaiheessa harkittuna tuntuisi hölmöltä, jos olisi maksettu vakuutuksia pitempään, mehän olisimme silloin vain maksaneet muiden hoitoa tai sitten osinkoja omistajille. Ja mehän maksamme joka tapauksessa lasten terveydenhoidosta verojen kautta.

Vakuutukset on kaikilla kolmella lapsella ja ovat kyllä maksaneet itsensä takaisin. Korvatulehduksia, -putkitus, atooppista ihottumaa, allergioita jne. 

Mutta kyllä mua ärsyttää, ettei julkisen terveydenhuollon kautta saa palvelua. Yhtenä iltana kävin päivystyksessä jonottamassa pojan kanssa, kun yksityinen oli jo kiinni, iltahan siellä "mukavasti" vierähti. Onneksi oli kyseessä 12-v, niin jaksoi odottaa. 

Jonot ainakin Helsingissä ovat sellaisia, ettei lasten kanssa halua mihinkään akuuttipolille mennä. Ja ne korvasäryt ovat lisäksi aina illalla/yöllä. Meillä on molemmat lapset D-putkitettu, joten eiköhän tässä ole puntit aika tasan vakuutusyhtiön kanssa. Yksityiseltä saa aina asiansa osaavan lääkärin. Julkisella puolella on enemmän hasardia, vaikka olisi aikaa ja mielenkiintoa jonotella.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat