Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Janukovytšin lähipiiriä kuollut viime viikkojen sisällä oudoissa merkeissä

Vierailija

Ukrainan entisen presidentti Viktor Janukovytšin lähipiiriä on kuollut viime viikkoina oudoissa merkeissä.

 

Oleksandr Peklušenko oli  Zaporižžjan alueen ex-kuvernööri ja  hänet  löydettiin kuolleena asunnostaan torstaina. Kuolinsyy oli ampumahaava kaulassa. Nyt alustavissa tutkimuksissa kuolinsyyksi epäillään itsemurhaa.

 

Mutta ei kahta ilman kolmatta... Toinen Janukovytšin tukija, joka löydettiin kuolleena oli Stanislav Melnik, joka löydettiin kuolleena kylpyammeestaan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Hän oli poliisin mukaan ampunut ilmeisesti itseään kiväärillä.

 

Mutta kolmannes tapaus on sitten näistä omituisin. Kolmas  Janukovytšin tukija oli hypännyt poliisin mukaan 17-kerroksisen kerrostalon ikkunasta Kiovasta.

 

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan tämän vuoden aikana kaikkiaan kuusi Janukovytšin tukijaa on kuollut salaperäisissä olosuhteissa. Kuinka on sitten mahdollista, että lähes kaikissa tapauksissa paikalliset viranomaiset päätyvät aina epäilemään itsemurhaa ?  Se kun kuitenkin on mitä yleisin lavastus poliittisissa salamurhissa myrkyttämisen ohella.

 

Tulee ihan mieleen tämä suomessa 2010 joulukuussa tapahtunut tapahtumasarja, kun kaksi valtioneuvoston autonkuljettajaa löytyi kuolleena parin viikon sisällä. Ensimmäinen heistä löytyi joulukuun alkuviikoilla ammuttuna valtioneuvoston parkkihallista. Toinen taas löytyi kesämökiltään Sipoosta kuolleena vaimonsa sekä koiriensa kera. Poliisi ei tutkinut tapauksia sen koommin ja epäili molemmissa tapauksissa itsemurhaa.

 

Lähteet: http://yle.fi/uutiset/janukovytsin_liittolaisia_loydetty_kuolleina_ukrainassa__tapauksia_tutkitaan_itsemurhina/7864636

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011011713021528_uu.shtml 

 

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2015/03/janukovytsin-lahipiiria-kuollut-viime.html

Kommentit (1)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat