Vierailija

Olen 20vuotias ensimmäisen vuoden amk-opiskelija (2vuotta opintoja jäljellä), avopuoliso valmistuu ensi keväänä ja työt tiedossa valmistumisen jälkeen. Toivoisimme jo kovasti lasta, mutta onko opiskelujen aikana kannattavaa/järkevää? Miten siitä selviää ja entä rahalliset tuet? Kaipaan neuvoja!

Kommentit (3)

Olet valmistumassa ammattiin, opiskele ahkerasti ja opiskelun jälkeen töihin. Saat lisää elämänkokemusta ja taloudellista turvaa. Valmistuessasi olet noin 22 vuotias. Jos kuitenkin aiot raskaaksi, hoida silti opiskelu kunnialla. Raskaus ei ole sairaus, joten voit opiskelun lomassa esim vikonloppuisin tehdä töitä tai joinain iltoina; näin saat työmarkkinoille jo valmiiksi hyvää jalansijaa. Mutta nurmero yksi juuri nyt sinulle on opiskelu, mikään ei mene sen edelle. Koulutus on tärkeää, varsinkin naisille, joten anna ajan viedä eteenpäin, asiat tapahtuvat sitten ajallaan. Kysyit kommentteja, tämä on oma rehellinen mielipiteeni. Kokemusta on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kunhan et koskaan laske omaa taloudellista asemaa/toimeentuloturvaa kenenkään toisen varaan - edes miehen. Sinne kotiin ei todellakaan voi 20 vuotiaan alkupuoliskolla jäädä yhtään pidemmäksi aikaa yksin - isäkin voi sitten jäädä omalta osaltaan.

On ensijaisen tärkeää, että opiskelut ja oma ura saatetaan alkuun yhtälaisin mahdolisuuksin kuin lapsen isän. Ei ole hauskaa lyödä sinettejä omaan taloudelliseen arkkuun jo tuossa iässä ja työuran rakentaminen ei todellakaan ole helppoa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat