Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (4)

Surullinen tarina, joka ei onneksi päättynyt liian surullisesti, vaan lääketiede auttoi - onneksi. 

"Sivussa" tai "kaukana" asuminen riippuu näkökulmasta: Helsingistä katsottuna Hämeenkyrö on varmaan korvessa, mutta paikkakuntalaisille jokainen mäki, mutka, tienpätkä ja talo on tuttu, joten ympäristö näyttäytyy ihan eri valossa. Pitkiin välimatkoiihin tottuu nopeasti, ja nykyään monet pienten paikkakuntien asukkaat ajavat pitkiä työmatkoja. Sitäpaitsi sama matka taittuu puolet nopeammin maalla kuin pääkaupunkiseudulla. Toisaalta ulkopuolisilta kestää tutustua kauemmin paikkakuntalaisiin, eivätkä ihmiset ole tuttuja keskenään monen sukupolven ajalta. Maalla asuminen on tottumiskysymys, mihin moni kaupunkilaisnainen on tottunut avioiduttuaan, vaikka puolison ystävä- ja sukulaispiiri helpottaakin prosessia. Kaikki eivät kuitenkaan totu, ja osa maalta kotoisin olevista haluaa muuttaa kaupunkiin heti kun mahdollista. Mitä taas tulee pitkiin päiviin ja väsymykseen, niin kaupungeissakin monet säntäilevät ympäriinsä ja palaavat vasta myöhään illalla kotiin perheenjäsentensä pariin. Maalla tai haja-asutusalueella asumisen ehdottomia hyviä puolia kauniin ja elvyttävän luonnon lisäksi ovat oma tila ja rauha; kukaan ei kyttää selän takana ja pystyy hengittämään vapaasti. Erilainen elämäntapa tarjoaa mahdollisuuksia, joita kaupungissa ei voi toteuttaa. Lisäksi uusavuttomuus häviää mahdollisimman nopeasti. 

Luonnollisesti umpikaupunkilaisten maallemuutto arveluttaa ja huolestuttaa läheisiä, ja joskus voi olla viisaampaa katsoa kuin katua, mutta silti kannattaa kuunnella omia unelmiaan ja tarttua tilaisuuksiin silloin kuin niiden aika on. Omat unelmat eivät ole aina toisten ihmisten unelmia, joten nämä eivät pysty välttämättä samaistumaan tilanteeseen ja antamaan puolueettomia neuvoja. Tunnen liian monta ihmistä, jotka ovat joutuneet jättämään haaveensa maalla asumisesta ja siellä puuhastelusta tai jopa eläinten pidosta joko epävarmuuden, ennakkoluulojen tai puolison vastahakoisuuden vuoksi. Mikäli pariskunnan toiveet kohtaavat, kannattaa uskaltaa ottaa kohtuullinen(!) riski ja toteuttaa toiveensa. Monihan muuttaa ummikkona ulkomaillekin. Jos asiat eivät toteudukaan suunnitelmien mukaan, niin mitä sitten, ainakin on tullut kokeiltua ja kerättyä elämänkokemuksia. Ei sitten tarvitse vanhoilla päivillään harmitella elämätöntä elämäänsä. 

En osaa samaistua, olen asunut kaupungissa ja maalla. Ulkomailla ja kotimaassa, joka paikassa pärjätty. Mutta jos valita saa niin en enään kilon paloinakaan yli 15.000 asukkaan taajamiin. Pienessä kunnassa ei tarvi jonotta kuin Venäläinen Anttilassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paniikkikohtaus ei iske vaikeiden aikojen jälkeen viiveellä, vaan niiden aikana ja ennen. Häiriössä on kyse ansassa olemisesta. Esim, tässä tilanteessa nuori äiti ehkä koki että koko arjen pyöritys on yksin hänen vastuullaan,koska mies on sairas, ja hän oli psykologisesti ansassa. Siksi paniikkikohtaus iski kaupassa ollessa koska hän koki että nuo askaret on IHAN PAKKO juuri hänen hoitaa.

Voin hyvin samaistua tuntemuksiin. Jo tilanteesta lukeminen alkoi ahdistaa. En usko, että pystyisin asumaan paikassa, missä ei näy naapuriin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat