Lapsen verensokeri alhainen (?) ja jatkuva pissahätä ja yökastelu ?

Vierailija

Hei!
Meillä on 6-vuotias poika. Viime syksynä häneltä tutkittiin mahdollisuutta diabetekseen kun oli jatkuvaa vessahätää ja janoa.
Mitään ei kuitenkaan löytynyt. Tällöin oli vielä öisin myöskin märkä.
No yökastelut jäi marraskuussa pois, ja enne maaliskuun loppua ei vahinkoja edes tullut kuin 1-2. Yhtäkkiä kuitenkin maaliskuun lopulla alkoi yökastelut uudestaan ja ne ovat vain koko ajan tihentyneet. Myöskin vessassa ramppaa aivan jatkuvasti. Vaikea seurata paljonko pissaa kerralla tulee, mutta usein vessaan on päästävä. Päiväkodissa myöskin ovat havainneet että käy todella usein vessassa. Nyt kastelee sänkynsä lähes poikkeuksetta joka yö.
Eilen esimerkiksi kävi ennen iltapalaa pissalla, iltapalan jälkeen pissalla, sängystä vielä kerran pissalla iltasadun jälkeen. 01 aikaan poika heräsi ja sänky oli märkä. Ja kävi siinä samassa pissalla. Ja silti aamullakin sänky oli jälleen märkä. Ja pissaa ei tule mitenkään vähän, vaan kun poika nukkuu pikkuhousut ja sukat jalassa niin myös sukat ovat lähes poikkeuksetta aivan läpimärät. Ja lakana tietenkin koko matkalta. Olen selvästi rajoittanut iltajuomista, eli ei pitäisi olla mahdollista tuollainen virtsanmäärä, tai näin ajattelisin.
Eilen päätin kokeilla mittailla pojalta sitten sokereita, kun mittari kotoa löytyy.
Ennen iltaruokaa n. klo 17.00 arvo oli 5.0. Tunti ruoan jälkeen verensokeri oli 4.4 ja 2h ruoasta 4.0.
Heti iltapalan jälkeen arvo oli 4.4.
Yöllä klo 1 aikoihin arvo oli 4.2 ja aamulla kun heräsi niin sama 4.2.
Onko arvot jotenkin alhaiset? Paastoarvo saa tuon ollakin mutta lähinnä mietin arvoja ruokailujen jälkeen. Lääkäri meillä pissaamisasiasta on ensi viikon tiistaina ja ajattelin noita sokereita sinne asti vähän seurailla. Kovasti vain kiinnostaisi tietää noista arvoista että ovatko täysin normaalit.
Ja mistähän muusta tuo jatkuva pissaaminen voisi johtua? Ja suuret yöpissamäärät? Onkohan vain tavallista yökastelua vaikka poika olikin välissä jo puolisen vuotta kuiva.. Mitään muutoksia elämässä ei ole tapahtunut.
Lisäksi on valitellut viime aikoina usein päänsärkyä hoidosta tullessaan ja jopa heti herätessään. Vatsakipuakin on ollut, mutta se voi olla myös nälkää kun usein aamuisin valittelee.
Kiitos neuvoista ja mietteistä jo etukäteen!

Kommentit (9)

Juoko poika päivisin paljon. Yleensähän runsas juominen ja sen seurauksena vessassa ravaaminen on ensimmäisiä merkkejä diabeteksestä. Sitä ei tosin tarvinne pelätä, koska sokerit ovat noin hyvät. Olisiko päiväkodissa sattunut jotain, josta poika ei ole kotona puhunut. Ehkäpä vaikka hoitajien tietämättä. Kiusaamista tms. Yökastelun uudestaan alkaminen voi nimittäin johtua jostain, mikä on vaikuttanut lapseen voimakkaasti. Meillä myös taistellaan yökastelun kanssa, lääkityksen avulla jo nykyisin. Oma poikani (6½ v) pysyy sen avulla melko hyvin kuivana, mutta muutamana yönä kasteli, kun oli voimakas tunnereaktio päällä (suru). Kastelu loppui, kun suru oli saatu käsiteltyä. Kysele pojaltasi onko jotain sattunut vaikkapa hoidossa, aina lapset eivät kerro ennenkuin oikein rupeaa tenttaamaan.

 

t. yökastelijan äiti

Meillä yökastelu loppui kuin seinään, kun keliakia todettiin. Ensimmäisen gluteenittoman päivän jälkeen oli kuiva yö ja vahinkoja on tullut vain silloin, kun vahinko on sattunut myös ruokien suhteen. Ja kyseessä oli lähes yhdeksän vuotias lapsi ja kastelua hoidettu huonolla menestyksellä monin eri keinoin viiden vuoden ajan.

Samanlainen oli minun lapsuuteni. Kokeile gluteenitonta ruokavaliota ja "moilas" tummaa leipää(pakaste) iltapalaksi. Alkaa vaikuttaa 5-7 päivässä. ja n. 5 viikossa parempi elämänlaatu.

Kiitos! Tiistain lääkärissä toivottavasti selviää jotakin. Testasin eilen neuvolantädin vinkistä antaa karkkia ja mitata verensokeria sitten, koska terkkari sanoi että kyllä karkeilla pitäisi ainakin nousta. No ennen karkin syöntiä oli 5.4 ja tunti karkeista 4.0 ja kaks tuntia 4.1. Eli jotain hämärää tässä nyt on kun ei verensokeri syödessä nouse.. :/ Pissaaminen on vain lisääntynyt ja lauantaina on tarkoitus mitata virtsanmäärä sekä virtsaamiskerrat sekä merkitä juomiset ja syömiset. Ei juo mitenkään paljon, koska iltajuomista on tietoisesti rajoitettu ja päiväkodilla juo sen mitä muutkin. Viime yönä tuli jälleen 2 pissavahinkoa yöllä. Illalla kävi tunnin sisällä 3 kertaa pissalla ja sitä tuli ihan reilusti. Poika on todella levoton ja rauhaton ja omissa maailmoissaan. Sekä päänsärkyä valittelee. Toivottavasti tämä ei nyt ole mitään vakavaa... Ja toivottavasti lääkäri on sellainen että selvittää nyt syyn kunnolla, ettei tarttisi yksityisiin turvautua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat