Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko laillista laittaa lapsi neljän kuukauden kotiarestiin, ilman lupaa mennä ulos muuten kuin erityisluvalla, esim. Koulutöiden parissa. Ei myöskään lupaa nähdä/olla yhteydessä kavereihin sun muihi?

Kommentit (4)

En antaisi moista rangaistusta omalleni, jos ei ole toistuvasti tehnyt samoja virheitä, eli esim. juonut alkoholia kielloista ja keskusteluista huolimatta monena viikonloppuna. 

Toki riippuu myös iästä ja henkilön persoonallisuudesta, mutta tyttärelleni (15v) en antaisi kovin helposti tuollaista satikutia. Mieluummin keskustelen asiat aikuismaisesti läpi sitten, kun molemmat ovat siihen mielentilaltaan valmiita. Eiväthän aikuisetkaan rankaise toisiaan virheistä tuohon verrattavin tavoin, ja vaikkei meidän neiti, 15 vuotta olekaan TODELLAKAAN aikuinen, pyrin silti kypsään keskusteluun. Se valmistaa samalla myös tulevaisuutta katsoen.

Nuoremmille lapsille mielestäni sopii muunlaiset rangaistukset, esim. karkkipäivän evääminen tmv. En pidä siitä, että joiltakin lapsilta/nuorilta käytännössä katsoen viedään joksikin aikaa sosiaalinen elämä. Tällainen aiheutti itselleni nuorempana vaikeaa ahdistusta, vaikka kyse oli vain lomasta, jonka vietin itsekseni lähinnä neljän seinän sisällä. Tähän syynä oli vanhempien työmatka ja koko kesäloma mummollani, kaukana kaikesta. Ei siis kotiaresti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyseessä tuttavaperheen tilanne. En yleensä (varsinkaan näin anonyymisti) tällaisista kysele kuin perheeltä itseltään. mutta kyllä tilanne todella hämmensi kun lapsi (14) laitettiin tuollaiseen juuri ennen kesäloman alkua. Oman tyttäreni mukaan (käyvät samaa koulua) kyseiseen arestiin johti perheen aikuisten välinen riita, johon lapsi suutuksissaan sekaantui, mikä johti vielä isompaan riitaan. Yksityiskohtia en tiedä, mutta 4 kuukautta siitä tuli.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat