Seuraa 

Kommentit (5)

Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin, ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä.  Eli syömällä oikein.

Viralliset ravitsemussuositukset kasvavalle lapselle eli 2-18 vuotiaalle ovat:

Päivittäisestä energiasta 40%  pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt. Eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia.

Proteiinia tulisi saada 2 grammaa per painokilo (100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää 25 grammaa proteiinia ja lasi (2dl) maitoa, piimää tai jogurttia vain 6 grammaa).

Ja 6 kourallista kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja marjoja.

Tämä suositus ei täyty mitenkään edes laitosruokailussa.

Vain alle 10 % suomalaisista syö vähintään suositusten määrän kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.

Kuulostais aika oudolle jos jyrsijöillä kerääntyisi paino reisiin tai käsiin ennemmin kuin siihen mahaan. Kuka tämmösiä rahottaa. Naurattaa nää tutkimkset. Kohta sitä varmaan synnytetäänkin samoilla 'jyrsijöillä hyväksi havaituilla' metodeilla. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Läski pysyy jatkuvalla sapuskan mättämisellä läskinä. Milloin ruho saa levätä kun pitää kolmen tunnin välein mättää jotain ääntä kohti? Suomalainen karju ei jäniksenruualla elä. Eli siis pätkäpaasto, kun syödään niin syödään ja kun ei syödä niin ei syödä, kilot karisee riskimmältäkin vesseliltä.

Minä taas onnistuin laihtumaan jättämällä kaikki ateriat pois paitsi 2 päivässä, 8 tunnin syömisikkunan sisällä. Tällainen osapaasto on monissa tutkimuksissa todettu tehokkaaksi.

Taas on korrelaatio ja kausaliteetti mennyt toimittajalta sekaisin.

Ei tässä viitatun tutkimuksen perusteella voi tehdä johtopäätöstä että lounaan syöminen laihduttaa. Se on yhtä idiottimainen väite kuin se että ihmisten pitäisi syödä enemmän jäätelöä koska se estää putoamisen jäihin. Tutkimushan kun kertoo että silloin kun ihmiset syövät paljon jäätelöä (kesällä) he eivät putoa jäihin. Tämä lounassyönti on samanlainen juttu!

 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat