Vierailija

Minun isäni ei ole 6 vuoteen eron jälkeen maksanut mitään harrastemaksuja tai elätusmaksuja, tai mitään muutakaan. Pakollisetkin lapsiinkohdistuvat menot on peritty suoraan isältäni. Lisäksi en ole nähnyt häntä tämän aikana kun vanhempani ovat olleet erossa kuin muutamia kertoja. Hän ei edes rippijuhliini tullut. Sitten kun siellä harvoin vierailee niin olevinaan niin mukava ja muuta. Kyllä kuitenkin soitellut ja muuta mutta luottaa häneen ei voi . Asioiden hoitaminen isäni kanssa on todella vaikeaa ja hänellä on uusi vaimo joka taitaa olla vanhaa perhettä vastaan aika paljon koska on omalle äidilleni soittanut ja haukkunut hänet ihan maahan syynä se että itse olisin muuttamassa heille lukio opiskelujen vuoksi mutta ei onnistu. Minusta on tuntunut pahalta jo monta vuotta ja itselläni on todella kova ikävä isääni samoin kuin veljelläni joka ei ole kahteen vuoteen häntä nähnyt. Voisitteko antaa jonkinlaista neuvoa miten voisin asiaa hoitaa ta saada juttuja toimimaan vai onko edes mahdollista. Itse olen 16 vuotias poika.

Kommentit (1)

Moikka.

Olet aikuisen ikään tulossa ja kirjoitan ajatuksiani suoraan. Toivottavasti, et loukkaannu, koska se ei ole tarkoitukseni. Puhun omille lapsilleni suoraan asioista, myös kipeistä, koska milestäni se on ainoa oikea tapa.

Ensiksi. Sinunlaisessa tilanteessa elää moni lapsi suomessa. Olet varmasti tämän huomannut ehkä kaveri piireistäsi, ehkä nettikirjoituksista niinikuin tämäkin sivu. Ehkä, tieto, ettei ole yksin helpottaa mieltäsi.

Toiseksi. Mitä voit tehdä? Mielestäni et paljoa, kirjoituksestasi voi lukea, että yrityksiä on ollut parantaa tilannetta. Aina aikuisella on vastuu ylläpitää suhdetta lapseensa. Se miksi isäsi on valinnut näin, syytä voi vain arvailla. Ja toisaalta, ehkä sinun ja veljesi kannattaa miettiä omaa arkeanne. Nauttikaa siitä, tehkää asioita, jotka saavat teidät voimaan hyvin ja tuovat iloa. Joku päivä, kun isäsi on saanut omat asiat tärkeysjärjestykseen, hän kenties ymmärtää olla teihin yhteydessä. Ehkä hän sen tekee, ehkä ei. Mutta ne positiiviset ilon asiat auttavat tuli tulevaisuudessa mitä tahansa.

Kolmanneksi. Mikään ei ole niin kauhea tunne, kuin joutua kokemaan tulleensa vanhempansa hylkäämäksi. Taloudellisesti, et voi paljoa. Valitettavasti joskus elatusmaksut joutuu periä todella hidasta kautta. Harrastuskuluihin osallistuminen on vapaaehtoista. Olet sen ikäinen, että voit saada kesätöitä tai opiskelun ohessa töitä. Suosittelen , jos mahdollista etsimään työtä, josta voit saada hieman taskurahaa omaan käyttöösi. Harrastukset ovat sellainen reitti, jonka kautta voi saada töitä. Ole omaan harrastusseuraasi yhteydessä. Myös äitisi kanssa kannattaa keskustella rahasta, jos se sinua huolettaa. Mutta vastuu teidän arjesta on tietysti äidiläsi, ei sinulla. Myös ikävästä isää kohtaan ja koko teidän tilanteesta on tietysti hyvä, jos voitte äitisi kanssa puhua rehellisesti, ilman isäsi mustamaalaamista. Joskus voi olla helpompaa puhua ulkopuoliselle. On paljon paikkoja, joissa voi käydä juttelemassa, niin koulussa kuin esim. perheneuvolassa. Ulkopuolinen ei asetu kenenkään puolella, paitsi sinun ja siksi aroista asioista voi olla helpompi puhua. On olemassa myös erillaisia nuorten hengaus paikkoja, jotka ovat juuri sinun ikäisellesi, ehkä veljellesi myös. Poikien talo, tämä tosin helsingissä, on yksi paikka, jonka toiminta voisi olla sinulle sopivaa. Käyppä katsomassa facebook sivuilta tai mene joku ilta käymään, jos on mahdollista. Myös lähi nuorisotalolla piipahtamisesta voisi löytää juuri sinulle sopivia juttuja.

Sinun ei tarvitse unohtaa isääsi, mutta anna asioiden mennä omalla painolla. Keskity sinä omaan arkeesi, sen perheen kanssa joka sinulla nyt on arjess. Älä käytä voimiasi asioihin, joita et voi muuttaa. Haali ympärillesi paljon asioita joista saat voimia ja onnea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat