Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän kohta 3 vuotias esikoinen ei suostu millään jäämään yksin huoneeseen/nukkumaan illalla! Joka ilta hänen sängyn vieressä täytyy jomman kumman vanhemmista olla niin kauan kunnes hän nukahtaa. Ollaan yritetty useaan otteeseen jättää hänet sinne yksin; menty yhdessä nukkumaan, luettu pieni satu, annettu suukko ja todettu että hyvää yötä ja lähdetty pois huoneesta. Ja mitä vielä; kun ovelle asti päästään, alkaa esikoinen itkeä ja huutaa kuin pistetty sika! Jos jatketaan vaan matkaa pois vaikka olohuoneeseen, niin esikoinen tulee perässä itkien/huutaen... vaikka kuinka monta kertaa viedään takaisin, tulee hän aina pois! Lapsi jaksaa tätä edes takaisin juoksemista monta tuntia. Ja jossain vaiheessa meistä vanhemmista toinen "luovuttaa" ja menee huoneeseen...
 
Nyt todellakin haluaisin hänen oppivan nukahtamaan itsekseen / jäämään yksin nukahtamaan huoneeseen, kun perheeseen on tulossa toinen lapsi tammikuussa.
 
Onko kenelläkään kokemusta tai hyviä vinkkejä kuinka saisimme nukkumaan menon onnistumaan? Esikoinen on muutenkin kovin temperamenttinen ja kova "kitisemään".

 

Kommentit (4)

Varmaan kannattaa hiljalleen opetella yksin nukahtamiseen..

Aloitatte sillä, että toinen vanhempi on huoneessa, istuu vaikka tuolilla sängyn vieressä. Ei mitään jutteluita enää, iltasadut ja hyvänyöntoivotukset on jo hoidettu, aikuinen on siinä niinkuin ei oisikaan. :) Jos (ja kun) lapsi poistuu sängystä, hänet palautetaan sinne hiljaisesti ja rauhallisesti.

Sitten vähitellen päivä päivältä (tai viikko viikolta) tuolia siirretään kauemmaksi ovesta, niin että ollaan tosiaa paikalla ja lapsi tietää sen, mutta ei varsinaista vuorovaikutusta lapseen vaan tuetaan sitä että oppii nukahtamaan itse.

Tähtäimessä sitten että lopulta se tuoli on lapsen huoneen ulkopuolella.

 

Meidän kolme vuotiaalla sama ongelma puoli vuotta "väkisin" nukutettiin omaa  sänkyyn.illalla mahdoton huuto ja itku oma sänky tyhmä sänky meidän keskelle haluaa nukkumaan.nukahti omaan sänkyy  nykkui kaksi tuntia sitten kömpi meidän keskelle kun aloimme vanhemmat nukkumaan..väsähdettiin ja nyt tulee illalla meidän keskelle nukkumaan.illalla rumpaa kesti noin kaksi tuntia..helpompi ottaa keskellemme ja nukahtaa alle puolessa tunnissa..en osaa antaa neuvoja itsekin ihan väsynyt tähän rumpaan.

Oman esikoisen kanssa ( joka nyt jo koululainen) oli samanlaista rumbaa, kun oli tuon ikäinen. Erona vain se, että olen yh ja kaikki tuo piti jaksaa yksin. Tuolikoulua kokeilin ja se kyllä toimikin, kun vain omat hermot kesti. Otin pinon naistenlehtiä ja luin, että sain ajatukset muualle kuin nukuttamiseen/ nukahtamiseen joka aina kesti. Jossain vaiheessa tajusin, että lapsella oli pelkoja joita ei osannut sanoittaa ja sen takia yksin jääminen oli vaikeaa. Kun oltiin sitten tehty "mörönkarkoitukset" niin unikin tuli helpommin. Muuten kannatan perhepetiä ja viereen nukahtamistakin, mutta yh:na ja muutenkin kaikkien jaksamisen kannalta yksin nukahtamaan oppiminen on tosi tärkeää. Itse tein alusta asti sen virheen, että opetin jo vauvana ainaiseen tissille/viereen nukahtamiseen. Kyse on myös valtataistelusta niin, että lapsi kyllä juoksuttaa niin kauan kuin vanhemmat juoksee. Jossain kohtaa se rajakin täytyy vaan asettaa. Eihän se lapsi siihen kuole, että jää yksin sänkyyn vanhempien ollessa viereisessä huoneessa. Voimia ja jaksamista unien löytymiseen!!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat