Vierailija

Hankin lapset nuorena ja nyt ne ovat jo "kauheita" (=ihania ;)) murkkuja. Ajattelin nuorena, että kun olen nelikymppinen ja lapset muuttavat pois kotoa, voimme sitten miehen kanssa elää kahden aikuisen elämää, matkustella ym.

Mutta mitäs nyt tapahtuukaan: jo parin vuoden ajan jouluisin on ollut "tyhjä syli", kun nuoriso ei enää innostu leipomisista ja muista touhuista. Perhematkailu on hankalaa, kun nuoriso ei haluaisi enää kulkea mukanamme. Lapsilla on ihan omat jutut, joista vanhemmat yritetään (turhaan!) sulkea pois. Mieskin on herännyt ja huomannut, että muutaman vuoden kuluttua kaikki lapsiin liittyvä (päivittäinen) touhu loppuu, eikä se välttämättä ole positiivinen juttu.

Nykyiset lapseni ovat kaikki poikia. Tytön kaipuu on jäänyt päälle, mutta lieventynyt vuosien mittaan. Pojat ovat olleet sen verran touhukkaita lapsia, että ajattelin lapsiluvun olevan täynnä, sillä en ehkä olisi jaksanut enää kolmatta samanlaista. Mutta nyt ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että taas jaksaisin.

Olen määräaikaisessa työsopimuksessa ja pitkien vanhempainvapaiden jälkeen olisin lähes neljäkymmentä. Pelkään, etten enää onnistu saamaan työpaikkaa sen jälkeen. Tämä on ehkä isoin pelko. Työkokemusta samalta alalta on 9 vuotta, mutta toisaalta kehitys kehittyy jatkuvasti ja poissaolo töistä on iso riski.

Onko täällä muita, joilla samanlaisia ajatuksia (ollut)? Mihin ratkaisuun päädyit? Voiko vauvakuumeen voittaa järkeilyllä vai pääseekö siitä vain uusilla veronmaksajilla?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat