Pidetäänkö päiväkodeissanne lapset nälässä?

Vierailija

Lapseni päiväkodissa on käytäntö, että jos lapsi ei syö lautaseltaan ruokaa, josta ei tykkää, niin ei sitten saa mitään muutakaan ruokaa. Eli jos päiväkotilapsella on lautasella ruokaa, jota ei saa alas kurkustaan, niin sitten ei saa mitään muutakaan syötävää lisää.

Eli päiväkodissamme pidetään lapset mielummin nälässä, kuin annettaisiin lapselle vaikka salaattia, näkkileipää ja maitoa pahanmakuisen ruuan tilalle. Ja pahanmakuinen ruoka on esim. ylimaustettu pizza ja hernekeitto.

Pitää syödä se ruoka pois lautaselta, vaikka sitten oksentaisi, muuten ei muuta ruokaa tule.

Onko tämä yleinenkin tapa kaupungin päiväkodeissa? Mielestäni tämä on törkeää sadismia. Ei aikuisiakaan kukaan pakota syömään lautaseltaan ruokaa, joka on pahaa. Tuo on mielestäni avuttomiin lapsiin kohdistuvaa fyysistä pahoinpitelyä ja lisäksi kaltoinkohtelua, koska lapsi pidetään nälässä. Onko tuollainen muka hyväksyttävää?

Ja päiväkodin henkilökunta siis ihan vahvisti, että heillä tälläinen käytäntö on.

Miten teillä muilla, ovatko kaikki päiväkodit tällaisella sadisti-linjalla? Onko tuo normaalia? Näin siis Espoossa.

Kommentit (3)

Huh no ei ole normaalia toimintaa, ilmota johonki lastensuojeluvirastoon tai päivähoidosta vastaavaan virastoon tms! Normaalisti lasten pitää maistaa joka ruokaa, siis vain maistaa. Ei siellä ketää ikinä pakoteta syömään lautasta tyhjäksi ruokaa josta lapset ei tykkää. Eikä ole normaalia pitää lapsia nälässä jos ei syö jotain yhtä ruokaa. Eihän noin sairaita päiväkoteja voi olla olemassa.?

Päiväkodin johtajalle, kaupungin päivähoitoyksikköön ja lastensuojeluun ilmoitusta jos tollasta oikeesti jossain päiväkodissa tapahtuu!

Miten lasta muka pidetään nälässä täysi ruokalautanen edessä? Aika hassua valittaa, ettei lapsi muka saisi ruokaa. Aina ei voi olla suosikkiruokaa jokaiselle. Lapset sitäpaitsi lipsuvat erittäin helposti pelkälle leipälinjalle, jos vain lusikkaa malliksi nuolaisemalla saa heti eteensä leipää. Näin jää kaikki ruoka syömättä silloinkin kun olisi "hyvää" tarjolla. Onko se sitten parempi? Ymmärrän päiväkodin logiikan oikein hyvin. Nykyään on jo ihan liikaa pelkkää leipää syöviä lapsia, enkä tälläisten vaatimusten jälkeen yhtään ihmettele. Ehkä olisi fiksumpaa keskittyä kotona maistattamaan lapsella kaikkia ruokia, että tottuisi ja ymmärtäisi syödä myös päikkärissä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat