Vierailija

Millaista on elää lapsena sateenkaariperheessä eli perheessä, jossa ainakin yksi vanhemmista kuuluu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön? Kiusataanko lapsia vanhemmistaan johtuen ja jos, miten tämä vaikuttaa heidän psyykkiseen hyvinvointiinsa? Entä millaista tukea vanhemmat ovat saaneet vanhemmuudelleen?

Sateenkaariperheiden lapsia on tutkittu kansainvälisissä tutkimuksissa 40 vuoden ajan. Tutkimuksien perusteella tiedetään, että samaa sukupuolta olevien vanhempien perhe on lapsen kehitykselle yhtä ihanteellinen kuin vertailukohtana pidetty kahden vastakkaista sukupuolta olevan vanhemman perhe. Suomessa sateenkaariperheiden lapsia ei ole tutkittu lainkaan eikä heidän haavoittuvuuksistaan ja vahvuuksistaan ole tietoa.

Lokakuun loppuun asti auki olevalla kyselytutkimuksella täydennetään puuttuvaa tietoa. Sateenkaariperheiden 10–18-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan kutsutaan osallistumaan kyselytutkimukseen.

 

Ilmoittautukaa osoitteessa: 

https://my.surveypal.com/Sateenkaariperhe-tutkimukseen-ilmoittautuminen

 

 

 

Tuloksia hyödynnetään sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnin edistämiseen. Hankkeen rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Väestöliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Lastensuojelun keskusliitto.

 

Lisätietoja: http://www.sateenkaariperheet.fi

Kia Aarnio, PsT, tutkija, Sateenkaariperheet ry

Kommentit (2)

Kyselyn vastausaikaa on jatkettu marraskuun puoliväliin asti.

Perheellisiä HLBTIQ-ihmisiä ja heidän 10–18-vuotiaita lapsiaan kutsutaan edelleen osallistumaan kyselytutkimukseen lasten ja nuorten hyvinvoinnista!

Vaikka lapsi olisi syntynyt muussa perhemuodossa tai eläisi sateenkaariperheessä vain osittain, osallistuminen on tärkeää. Toivomme sekä lapsen että vanhemman vastaavan omaan kyselyynsä mutta myös yksittäiset vastaukset otetaan kiitollisuudella vastaan. Samasta perheestä voivat osallistua kaikki ikäryhmään kuuluvat lapset.

Lapsille ja nuorille on luvassa leffalippu kiitokseksi osallistumisestaan!

Sateenkaariperheet ry_tutkija

Vielä ehtii osallistua tutkimukseen!
Kyselyt sulkeutuvat maanantaina 23.11.2015 kello 23:59.

Kiitokset jo osallistuneille! Yhdessä edistämme sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat