Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (37)

ekat liikkeet tunsin joulupyhinä, mutta vieläkin niitä tuntuu hyvin harvoin. Voiko jotain olla vialla lapsella? Vatsani on myös pienempi kuin muissa raskauksissa näillä viikoilla, sf mitta vain 12-13cm, tosin terveydenhoitaja sanoi kohdun olevan vielä syvällä/takana..

apgar pisteet minulla on olleet 2,3,3???Äitini ei osannut vastata minulle koska ei saanut nähdä minua päivään (paha raskausmyrkytys ja oli TODELLA huonossa kunnossa)mietityttää vain kun ne ovat noin vähän, omilla lapsillani

8,9,9

8,9,9

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletkohan enää paikalla,kun palasin takaisin.

Syö pieniä aterioita usein,jotain raikasta,mitä vähänkin tekee mieli.Ihan lusikallinen,pari tai pari kulausta. Tyhjä olo mahassa tekee huonon olon kuten myös liian täysi. Onko pahoinvointilääkkeitä kokeiltu? Myös osastolla pari päivää tipassa voisi rauhoittaa tilannetta. Mistähän olet kitsaasti sairaslomaa saanut?Omasta työterveyshuollosta? Jos mahdollista,käy yksityisesti gynellä. Ei sinun työssäsi jaksa puolikuntoisena.Voimia.

klö

Ällökysymys, mutta... Mistä johtuu / onko tavallista, että alapään haju muuttuu raskauden aikana voimakkaammaksi. Tulehduksia ei ole ja hygienia kunnossa. Näin oli esikoista odottaessani ja nyt taas. Raskauden alusta loppuun. Kiusallista se ainakin on :/

Älä stressaa aialla,vaan nauttikaa siitä lapsen yrittämisestä. Jos ei vuoden kuluessa ole raskaus alkanut,sitten lääkäriin. 80%:lla alkaa raskaus ensimmäisen vuoden sisällä,harvalla ensimmäisen kuukauden. Onnea!

klö

Helpoin on hoitaa ihan vierasta tai sitten hyvin tuttua. Puolitutut on hankalimpia,mutta kyllä ammatillisuus säilyy. Asiakas voi pyytää " vieraan " kätilön jos tilanne hänen kannaltaan on hankala.

klö

Itselläni supisteluja molemmissa raskauksissa reippaasti, synnytykset eivät vain käynnistyneet itsellään. Myöhemmin todettiin paha kilpirauhasen vt. Kiitos vastauksesta!

Testistä riippuen kastetaan paperiliuskaa vuotoon ja paperin väri näyttää,onko emäksinen(lapsivesi) vai hapan(jälkivuoto) tai otetaan ns. prom-testi. Pumpulitikkua kastetaan emättimeen ja tehdään vähän raskaustestin tyylinen testi:yksi viiva=ei lapsivettä,kaksi viivaa=lapsivettä.

Kalvot puhkaistaan virkkuukoukun tapaisella esineellä tekemällä sisätutkimuksen yhteydessä pieni reikä kalvoihin. Kivuton toimenpide.

klö

Lukion tai esim lähihoitajakoulun jälkeen 4,5 v opiskelu kätilöksi. Ensimmäiset opiskeluvuodet sisältää sairaanhoitajan tutkinnon ja loppupuolella vasta kätilön työtä.

Palkka bruttona vähän alle 2000¿/kk aluksi.

Pääasiassas kätilö vastaa yksin omista synnyttäjistään,mutta työvuorossa on muitakin,joilta voi kysyä,riippuu sairaalasta. Pienissä voi olla yksin koko vuorossa.Työmahdollisuuksia on muitakin kuin synnytyssali,esim. erilaiset osastot ja poliklinikat.Joihinkin neuvoloihinkin voi päästä,mutta virkaan vaaditaan lisäksi myös terveydenhoitajan koulutus.

klö

Mitä kouluja pitää käydä jotta valmistuu kätilöksiMinkälaiset palkat kätilöillä onOnko yksi synnytys vain yhden kätilön vastuulla? Kuulostaa pelottavalta" kätilöksi haluava"eikö kätilö voi työskennellä myös neuvolassa terveydenhoitajana

niin pystyykö sitä vaan pokkansa säilyttämään ja olemaan " tasavertainen" kaikille, vai...?Mulla yks tuttava, ollu kai 15v kätilönä (ei siis enää oo) ja en ikinä vois/uskaltais synnyttää hänen avuillaan, on mielestäni arvaamaton ja häijy ja kovin " tuulella käypä" , milloin mukava ja toisinaan ihan hirveen ilkee kaikille.Siis sitä vaan mietin, että kai luottamus tässä puuhassa pitäis olla molemminpuolinen?

Uskon liikkeitten siitä vilkastuvan sikiön kasvaessa,monesti ensimmäiset liikkeet tuntuvatkin vasta tässä vaiheessa. Jos ei neuvolassa oltu huolissaan vatsasi koosta,älä murehdi asiaa. Hyvää raskausaikaa sinulle!

klö

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat