Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (26)

Mutta ei se tarkoita sitä, että meidän tavallisten ihmisten pitää ruveta pelkäämään ja hamstraamaan lääkettä.Tietääkseni poliiseilla ym. on suunnitelmat myös valtavien lumimyrskyjen varalle, vaikka ne täällä ovatkin epätodennäköisiä. (Siis sellaisten, joissa lunta sataa metritolkulla.)

ettei suurin osa vielä tässä vaiheessa uskokaan koko hömppään, muuten kansa juoksisi jo nyt pitkin katuja, irtisanoutuisi töistään, muuttaisivat metsien keskelle torppiin..Tulee jos ja kun tulee ja riehaannutaan sitten:))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lintuinfluenssaan varaudutaan myös oikeusministeriössä, jossa on vireillä muutos valmiuslakiin. Valmiuslain ajantasaistamista miettinyt toimikunta ehdottaa, että laki laajennettaisiin koskemaan myös vaikutuksiltaan erittäin vakavaa suuronnettomuutta vastaava, hyvin laajalle levinnyttä tartuntatautia. Sellainen tauti voisi olla lintuinfluenssa.Jo nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa oppilaitosten ja päiväkotien sulkemisen, mutta esimerkiksi maan sisäisen matkustelun rajoittamiseen se ei riitä.

Olisiko parempi, että jokainen kansalainen saa uskoa ja luulla LI:sta mitä haluaa, ja varautuu asiaan siten kuin haluaa, tai jättää kokonaan varautumatta.Kyllä minulle ainakin tieto ja neuvot kelpaavat, vaikka sitten vähän kaunistellut!

Vierailija:[16]

[/quote]

Samaa mieltä kuin 16. On miljoona asiaa, joita haluaisin kysyä lintuinfluenssa-asiasta huippuasiantuntijoilta, joten tiedotus paikallaan. KTL:n tiedot todella suppeat.

....sen takia kun hysteerikot kirkuu heti viranomaisia paikalle kun jotain ikävää sattuu. Eri asia on taas onko poliisista mitään hyötyä siinä tilanteessa..... Mutta jos edes joku hysteerikko tällä rauhoittuu niin hyvä...

Mietin myös, että uskaltaako mennä uimaan kesällä. (Siis lapset, jotka eivät voi välttyä veden menemiseltä suuhun, silmiin, nenään ja joka paikkaan). Häviääkö se lintuinfluenssa linnuista mihinkään, vai onko tästälähin rantamökit alennusmyynnissä. Eihän ihmisviruksetkaan mihinkään itsestään häviä. Suurella työllä saatiin isorokko hävitettyä. Järvissähän on paljon niitä pullasorsia ja laitureillakin ne lekottelevat. Kai sitä vedessäkin sitten aika lailla lilluu sitä virusta. Vai ovat viranomaiset kehottaneet keittämään pintavettä. En ole vielä kuullutkaan.

who antanut jo isoille lehdillekin maailmalla tiedotteen kuinka pandemiasta sitten tiedotetaan...

jostain luin ohjeita lintujen ruokinnasta ja siitä kuinka vesi puhdistettava, jos käytetään pintavettä..tuli mieleen, että enää eivät lapset voi kesällä uidakaan muualla kuin uimahalleissa..

Ei silti panikoida tarvitse.Ainahan esim. rakennuksiin tarvitsee laatia pelastussuunnitelmat jne. Se on vain järkevää ennakointia, ei hysteriaa.

Julkaistu 11.01.2006 06:57 (päivitetty 07:34)Täydennyspoliiseja halutaan poliisin avuksi, jos lintuinfluenssa muuttuu ihmisestä ihmiseen tarttuvaksi maailmanlaajuiseksi epidemiaksi. Täydennyspoliiseja voitaisiin käyttää kriisitilanteissa, joissa esimerkiksi suuri määrä varsinaisia poliiseja sairastuisi tautiepidemiaan.Sisäministeriö valmistelee asetuksenmuutosta, joka mahdollistaisi täydennyspoliisien käytön lintuinfluenssapandemian aikana. Uutispäivä Demari kirjoittaa, että täydennyspoliisit voisivat olla varsinaisten poliisien työpareina esimerkiksi rikos- ja onnettomuuspaikoilla, jos suuri määrä varsinaisia poliiseja sairastuu.Poliisiylijohtaja Markku Salminen sanoo, että nykyisin täydennyspoliiseja ei ole koulutettu eikä varustettu kyseisiin tehtäviin. Näin kyse on Salmisen mukaan lisäbudjettiasiasta.

Sitä mukaa kun tekniikka yms. kehittyy, tulee aina uusia keinoja suojata kansalaisia milloin miltäkin. Totta kai viranomaisten on otettava uudet keinot valmiuteen ja harjoiteltava niiden käyttöä. Harjoitus ja suunnitelma ei tarkoita sitä, että mikään tulva tai influenssa tms. olisi iskemässä huomenna! Paniikki seis!

Silti se ei tarkoita sitä, että kenenkään meistä täytyisi mihinkään paniikkiin mennä. Kun me ei hommalle voida henkilökohtaisesti mitään.

Vierailija:[16]

[/quote]

Samaa mieltä kuin 16. On miljoona asiaa, joita haluaisin kysyä lintuinfluenssa-asiasta huippuasiantuntijoilta, joten tiedotus paikallaan. KTL:n tiedot todella suppeat.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat