Vierailija

Kommentit (23)

jossa sanottiin että yökuivaksi lapsi oppii keskimäärin 2-4vuotiaana,siinä sinulle tietoa!Ja mun mielestä 3v on tosta puolivälistä.Ja minkäs ihmeen takia tulit tänne jollei asia sinua koske?

Siis lapsi on taysin kuiva, käytössä vain kakkavaippana. Lapsi tekee (jo kauan tehnyt) kaikki pissat pottaan tai pönttöön, mutta kakkaaminen ei onnistu minnekään. Ei edes lattialle!!! Tämä vasta on ärsyttävää. Tosin vaippaa tarvitaan melko harvoin ja silloinkin n. 5min. ajan. Neuvolassa sanovat, ettei aihetta huoleen ole. Muut lapsemme on ollut vaipatta alle 2-vuotiaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä käytti liberon suurinta teippivaippaa 3v4kk asti paivisinkin, mutta sitten jätin vaipan pois ja oppi lähes heti kuivaksi ja siitä lähtien ei suostunut edes yöksi laittamaan. Yövahinkoja tuli noin puoli vuotta muutaman viikon välein. Enää ei tule. Nyt on neljävuotias. Kakan teki pottaan omasta päätöksestään 2v10kk alkaen. Sanoi vaan yhtäkkiä, että tästä lähtien kakkaan aina pottaan ja niin tapahtui. Sitä ennen ei ollut kuin jotain 5 kertaa kakannut pottaan. Ajattelin, että tekisi pissapäätöksensäkin itse, mutta en viitsinyt sitten ihan kohtuuttomasti odottaa. Kertoilin tässä vähän muutakin, mutta vastasin kyllä kysymykseenkin.

eikö se ole oikea vastaus tähän kysymykseen.. Jos niin suunnattomasti häiritsee, niin muotoile kysymyksesi oikein, esim: ' Jos 3-vuotiaasi käyttää yövaippaa, niin mitä merkkiä? Jos lapsella ei ole vaippaa, älä vastaa!'

Huosuvaipat käytössä. Tyttö on 2v 10kk. Kesällä pottailtiin tosi hyvin, nyt taantuma, ei suostu potalle ollenkaan..Jospa ennen kouluikää kuitenkin!!

Päivisin ei vaippoja ole käytetty lähes vuoteen, mutta yöllä pissaaminen on ihan mahdotonta: vaippa on joka aamu varmaan kilon painoinen!!Esikoinen oli tässä iässä jo yökuivakin, ja olinkin vielä jokin aika sitten vähän huolissani kuopuksesta. Luin kuitenkin ihan vastikään (olikohan Kotivinkki-lehti?), että yövirtsan eritystä estävää hormonia alkaa yleensä olla riittävästi 2-4-vuotiaalla lapsella. Eli yökuivuus on kiinni vain ja ainoastaan tästä hormonista. Lapsen OPETTAMINEN yökuivaksi on siis oikeastaan mahdotonta, ellei sitten herätä lasta öisin säännöllisesti pissalle. Ja siitähän vaan on seurauksena rikkinäiset yöunet.. ei kiitos.Eli meillä käytetään yövaippaa juuri niin kauan kuin lapsen elimistö sitä vaatii, ja jos jotain on vialla (eli hormonituotanto ei ala luonnollisesti nousta), vaivaan on olemassa lääkitys.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat