Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kysymys teille keillä on kuivausrumpu, onko se mielestänne ollut tarpeellinen? Olen miettinyt hankkivani pesutornin, mutta tuleeko tuota kuivausrumpua sitten todella käytettyä. Pyyhkeet ja lakanapyykin varmaankin kuivaisin rummussa, mutta vaatteet ilmeisesti kutistuu jonkin verran, vai kuinka?

Sivut

Kommentit (26)

Kyllä kuivausrummun paras etu on se, ettei pyykkiä tarvi ensikään ripustaa tai harvemmin edes silittää. Säästyy sekä aikaa että vaivaa, kun ei tarvitse ripustella, venytellä jne. Toisaalta, pyykistä tulee ihanan pehmeää ja sileää. Nukkakin lähtee samalla pois.Joskus täälläkin verrataan kuivausrumpua ja kuivauskaappia. En puhuisi niistä edes samana päivänä. Sama ripustustyö se on tehtävä kaapinkin kanssa. Ja ne narun rypyt vaatteissa, ei kiitos.Rumpu sen olla pitää. Ja hyvä sellainen, huono on vain riesa.

Vierailija:

Lainaus:


LG:n suoravetokone ja kuivausrumpu, 7 kg:n täyttömäärä. Mahtuu siis kerralla enemmän joten selviät pyykkipäivästä vähemmillä koneellisilla ;)
Ja vaikka et tuohon päätyisikään, kannattaa valita pesukone, jossa kunnon linkousteho, vähintään 1200 rpm. Säästää sähköä kuivauksessa. Suoravetokoneeseen päädyimme, kun vanhasta kahdesti hajosi se hihna, joka siirtää voiman moottorista pesurummun pyöritykseen. Tätä hihnaa kun ei suoravetokoneessa ole ollenkaan, ja on hiljainen ja tärisemätön kone. Mahtuu esim. parisänkymme petauspatjan päällinen koneeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennen vaatteet roikkui telineissä tukkien kylppärin, joka oli sitten pitkään kylmän ja kostean tuntuinen. Ja kuivuminen oli h-i-d-a-s-t-a...Loppui se liputus! Kuivausrumpu lämmittää kylppäriä ja sieltä sitten koko huusholliakin (joo eihän se mikään lämmityslaite sinänsä ole ;)). Vaatteet ja varsinkin pyyhkeet ovat sen jäljiltä ihanan pehmeitä :) Tekstiilipöly jää sinne kuivausrumpuun (toki suodattimet pitää muistaa puhdistaa!). Kutistumisongelman ratkaisin ostamalla esim. t-paidat kokoa isompana, joten ei haittaa se pieni kintsahtaminen. Kun ei anna pyöriä rutikuivaksi, niin vaatteet ei kaipaa silitystäkään, kun ne oikoo kunnolla rummusta otettaessa.Oiva vempele on!

T-paidat kuivuvat sisällä noin tunnissa. Kuivausrumpu on tosin myös ostoslistalla, lakanapyykille ei oikein tahdo löytyä tilaa sisältä.

Taidan ostaa koko tornin kerralla. Mieheni vaan alkoi nuukailemaan ja meinasi, että ostetaan ensin vaan parempi pesukone, mutta eiköhän tuo saada puhuttua. Meillä on monta pientä lasta ja pyykkiä pestään joka päivä. Helpottaahan se miehenkin elämää!ap

lakanat. Aivan uusia vaatteita tai arkoja materiaaleja en ole uskaltanut siellä kuivattaa. Jotkut trikoovaatteet voivat kutistua jos kuivaa liian kuumalla ohjelmalla. Suosittelen.

LG:n suoravetokone ja kuivausrumpu, 7 kg:n täyttömäärä. Mahtuu siis kerralla enemmän joten selviät pyykkipäivästä vähemmillä koneellisilla ;)

niissä on yleensä tosi hyviä tarjouksia. Erikseen ostettuina maksavat yleensä tosi paljon enemmän. Kyllä varmasti " hyvät" uudet kuivausrummut käsittelevät vaatteita ihan pilaamatta.

Hankin kuivaajan kesällä ja miehen kanssa just mietittiin että miten ollaan pärjätty aikasemmin ilman sitä!?!?

On todella kätevä, pyykin käsittely vähentyy huomattavasti. Ennen pesukoneesta kuivaus telineeseen ja sitten viikattiin kaapiin. Nyt suoraan kuivaajan josta viikataan kaappiin. Eikä tilaa vieviä kuivaustelineitä enään tarvii.

Vaatteet tosiaan kutistuu hiukan mutta otamme sen huomioon kun ostamme vaatteita lapsille. Suosittelen.

Tietenkin joskus joku vaate on liian iso, ja sen kutistan tahallani. Säädän rummun kuivuusasteen extra kuivaksi, ja johan saan trikoohousut lyhyemmiksi. Mutta ohjelmien oikea käyttö ei kyllä kutista mitään!

Vierailija:

Lainaus:


Ihan satunnaisesti on joku vaatekappale kutistunut, mutta tämän voi välttää hankkimalla rummun jossa on eri materiaaleille eri ohjelmat.
Tutustukaa niihin käyttöohjeisiin sitten! Veikkaanpa, että moni, joka valittaa vaatteiden menneen rummussa pilalle, on käyttänyt väärää ohjelmaa, liian pitkää kuivausaikaa, liian kovaa lämpöä... Ja toki kannattaa vilkaista niitä hoito-ohjelappuja vaatteissa ;) Joskin aika monet vaateparret, joissa on kielletty rumpukuivaus, olen siinä kuitenkin kuivannut onnistuneesti.

ja nyt olen jo ihan haltioissani kuinka se helpotti pyykkäystä. Ennen jatkuvasti 3 telinettä OLOHUONEESSA aina tiellä ja yksi tanko vessassa, eipä enää tarvita kuin sellaisissa vaatteissa mitä ei saa rumpuun laittaa, eli ihan ehdoton kapistus...

pyykkien kuivaus huomeistossa ja kesäisin ulkona on aika mahdotonta (pyykithän pölyttävät ihan hirveästi).Lisäksi puutalome tuskin tykkäisi, jos kosteita pyykkejä kuivattaisiin sisällä telineissä. Eli säästää myös jonkin verran kosteusvaurioilta.kätevä myös tilanteessa, jos huomaa aamulla tai illalla, että tämä on tänään saatava päälle ja se on likainen niin ei kauaa nokka tuhise, kun vaate on puhdas.Miellä on rummun myötä vähentynyt pyykkien silitys lähes nolliin. Vaatteet ovat siloisia rummusta tullessaan.Meillä on ollut paras ostos vuosiin!Itse marisin ja manguin mieheltä toissajouluna lahjaksi kuivausrumpua ja tuolla se nyt seisoo pesuhuoneennurkassa käyttämättömänä. Meillä on tilaa jo pelkästään saunan pesuhuoneessa, niin paljon että pyykit kuivaa siellä paljon nopeammin lattialämmityksen ansiosta kuin kuivausrummussa, eivätkä kutistu. Jos tilaa ei ole kuivailla pyykkiä, niin sitten kyllä tarpeellinen.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat