Seuraa 

Löytyykö täältä pitkäkarvaisten kissojen omistajia?

Meillä on norjalainen metsäkissa/maatiaiskissa. Se on kaikki päivät (ja joskus yöt) ulkona ja sen turkki tietenkin kastuu. Siitä seuraa että koko turkki vatsan alla on täynnä takkuja mihin minä en saa koskea! Se ei anna harjata ja kylvyssä se ei ole koskaan ollut, joten se ei ehkä olisi niin onnistunutta nytkään.

Soitan huomenna eläinlääkärille ja pyydän neuvoja, mutta oliskohan jollakin toisella ollut samanlaisia ongelmia ja mitä olette tehneet?Neuvoja please!

Kommentit (6)

Varmasti paras idea on nyt alkuun viedä eläinlääkärille: rauhoituksessa ajavat kaikki takut pois ja katsovat onko iho kunnossa takkujen alta (ettei ole hiertymiä tms). Jatkossa on olemassa spray tyyppisiä hoitoaineita mitä voi turkkiin koittaa laittaa ettei takkuunnu, tai jos ette näyttelyissä käy, niin yritä leikata karvaa helposti takkuuntuvista alueista ennen kun karva ehtii pitkäksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta silkinhienon koiranturkin takut on huomattavasti helpompi selvittää, jos hieroo tipan esim ruokaöljyä takkuun, antaa hetken olla ja harjaa tai pesee sit pois. Tuo peseminen ei varmaan ole teidän tapauksessa kovin nautittava kokemus, mutta totuta kissaa ihan pieniä hetkiä kerrallaan harjaamiseen ja aloita sieltä missä ei takuulla ole takkuja.

Toinen vaihtoehto jatkuvaan takuuntumiseen on mahakarvojen lyhennys, mutten kyllä usko, että kisu siitäkään tykkää =/

Toi ruokaöljy toimii muuten lastenkin takkuihin =)

Niille opettiin että pitää antaa harjata! Kyllä kissatki sen oppii ja tollasilla pitkäkarvasilla se on vähän pakkokii.Luulen että lääkäri käskee tuoda kissan sinne. Ajavat koneelle koko masun kaljuks.Kyllä meinki kissoille joskus tuli pieniä huopaumia harjauksesta (ei aina niin ahkerasta...) huolimatta. Ite irrotin ne sormin aukomalla tai saksilla. Saksilla uskalsin siks, ku tiesin että kissat on nätisti paikallaan. Mut sitähän ei sais tehä ettei leikkaa nahkaa samalla. Saksilla leikkasin siitä takun puolesta välistä, sen lopun sai aukeemaa ihan harjan kanssa.

Kissa miehen sylissä, ja minä vieressä rapsuttelemassa kissaa. Ujutetaan metallinen (sellainen varrellinen) kissankampa takun ja ihon väliin. Sitten leikataan varovasti kamman päältä. Näin iho ei ole vaarassa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat