Seuraa 

Luin maanantain Aftonbladetista tämmöistä...Gärna sex-men med kläderna på.

Sex är okej. Men nakna? Debatten rasar för fullt i Egypten.

Sex före äktenskapet är fullkomligt uteslutet i Egypten.Men hur gör man sedan då? Rashad Hassan Khalil, tidigare ledande vid Sharia-fakulteten på Kairos Al-Azhar-universitetet, har utfärdat en fatwa mot nakenhet under äktenskapet, skriver norska nyhetsbyrån NTB.

Den religiösa förordningen säger att äkta par visar sig nakna för varandra inte längre kan ses vara gifta.

Han har nu fått mothugg av sina kollegor. Ledaren för institutet för kvinnostudier vid samma universitet, Suad Saleh, menar att allt som för äkta makar närmare varandra är av godo.

Abdullah Megawar, ordförande vid universitetets fatwa-kommitté, har lagt fram en kompromiss.

Han menar att maken och hustrun kan tillåtas att se varandra nakna , men bör undvika att se på varandras könsorgan.

När man har samlag kan man exempelvis täcka sig med ett lakan föreslår han.Puuhastellaanko teilläkin lakanan alla vai uskallatko sinä katsoa alastonta puolisoasi :)Kommentteja kiitos!

Kommentit (15)

hadithine luokitusjärjestelmä on varmasti liian monimutkainen sinulle, mutta suppeasti: hadithit lajitellaan kertojien ketjun aukottomuuden, sen että alkuperäinen kertoja oli Profeetta Muhammad ja sen, ettei ketjussa esiinny ristiriitoja tai valehtelijaa ja kaikki kertojat ovat muslimeja, mukaan. Arabimaa ei ole suinkaan mikään takuu islamin tiedon oikeellisuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

chardon:

Lainaus:


miten on mahdollista että yliopiston sharia-tiedekunta suosittelee tällaista käytäntöä. ja vielä perustelee sen hadithila jonka suomalainenkin tietää olevan " vale-hadith" (asmaa).ovatkohan ne siellä ylipistossa yhtään tutustuneet hadithien ja kertojaketjujen historiaan?:0
Niin, samaa kummastelen kanssasi. Mutta Al-Azharin yliopistossa opetetaan erillään näitä neljää pääkoulukuntaa, siis kun sinne menee sisään pitää ilmoittaa mitä koulukuntaa seuraa (tai ainakin näin olen lukenut, joku korjatkoon jos tietää tämän vääräksi tiedoksi).. ja sitten taas koulukuntien välillähän on eroja, siis jos niitä aletaan kirjaimellisesti seuraamaan eikä enää välitetä hadithien aitoudesta vaan vains siitä, että se löytyy tietynnimisen oppineen kirjasta... siitä voi löytyä ainakin osin selvitys tälle.

Tottakai kaikki täällä puhuvat ruotsia, eihän me sentään Suomessa olla... Itseltäsi sujunee myös kolmas kotimainen eli saame.

Islamissa kyseiselle asialle ei ole mitään perusteita. Kaikki Egyptiläiset eivät ole muslimeita, eivätkä kaikki muslimit oppineita.

joutunut käyttämään, niin pakostakin se unohtuu. Sama ongelma saksakin kanssa. Vähän ymmärtää, mutta unohtumaan on päässyt.

Jos olisiti pistänyt viestin vaikka espanjaksi, niin no problemo. =D

Tuosta ruotsinkielestä vaan, kun vähän kolahti korvaan. Ei taivu ruotsi kovin kummoisesti multakaan, vaikka siitä aikanaan ihan hyvän arvosanan kirjoitin. Ja asunkin vielä kunnassa, jossa 26% on ruotsinkielisiä. Silti en ole tainnut joutua käyttämään ruotsia kuin kerran lukion jälkeen. Kai se jossain takaraivossa on, mutta aika hissua... Ei ruotsia ole mikään PAKKO osata, vaikka maa kaksikielinen virallisesti onkin. Siis tavallisen kansalaisen.

Itse olen eximian vuosia sitten kirjoittanut ruotsista, joten kyllä se vielä luettuna sujuu ihan ok ;).Mitä tulee tuohon sukupuolielimien katseluun, niin tämä perustuu heikkoon tai täysin keksittyyn hadithiin, jonka mukaan lapsi muka syntyisi sokeana, jos puolisot katsovat toistensa sukupuolielimiä.Mutta kuten sanottu, ko. hadithiin ei ole luottamista ja kummastelen sitä, että joku sitä sitten käyttää perusteluna.Mutta siis.. tämän hadithin kertojaketjussa on valehtelijoina tunnettuja ihmisiä eikä sille ole tukea missään muualla. On myös toinen samanlainen valhe-hadith, jonka mukaan ei tulisi puhua liikaa tai lapsi syntyy mykkänä.. jälleen täyttä puppua, kertojaketjussa on tunnettuja valehtelijoita.Mikä taasen on sunnan mukaista on se, että ennen yhdyntää lausutaan erityinen du' aa.. mutta puolisot saavat kyllä katsella toisiaan vapaasti. Ja Jumala tietää parhaiten.uutisoinnissa saatetaan jättää pois jotain kohtia.. tulee mieleen toinen lausunto al-azharin yliopistosta, jossa eräs professori sieltä sanoi, että Ranskassa tulee noudattaa lakia (huiviasian yhteydessä).. mutta itse satuin mieheni kanssa kuulemaan hänen arabiankielisen lausuntonsa ranskalaisella tv-kanavalla ja hän jatkoi, että kuitenkaan ei saa mennä shariaa-vastaan (vaan sitten pitäisi pyrkiä muuttamaan pois tms).. sitä vaan ei enää käännetty ranskaksi.. ja asia sai aivan erilaisen sävyn ilmiselvästi.

missäs olet ruotsintunneilla ollut???? Koraanikoulussako ;)Eli tämän kerran...Seksiä -mutta vaatteet päällä. Egyptissä ollaan alastomuutta avioliitoossa/parisuhteessa vastaan. Uskonnollisen määräyksen mukaan aviopari joka ovat alasti toistensa katseen alla ei katsota enää olevan naimisissa. Sovitteluratkaisuna on esitetty esim että yhdynän aikana pitäisi peittää itsensä esim lakanalla.Tässä tiivistetty versio.

saanen korjata hieman: se sanotaan pohjolaisittain jängältä, vain etelän mies sanoo jänkhältäja tämä siis off topicina, eikä ollenkaan vakavalla naamalla

Ja kuitenkin niitä yliopistossa opetetaan? Ja vielä arabimaassa?

Outoa touhua minun mielestäni.

Kuka sitten sanoo mitkä niistä ovat totta ja mitkä valetta?

missäs olet ruotsintunneilla ollut???? Koraanikoulussako ;)Omasta puolestani voisin sanoa, että kun jotain pakolla opettelee, se hyvin usein katoaa muistista niin pian kun on tullutkin ;)Mutta itse asia kyllä kuulostaa hyvin oudolta, eikä sille ainakaan Islamista löydy minkäänlaisia perusteita.

miten on mahdollista että yliopiston sharia-tiedekunta suosittelee tällaista käytäntöä. ja vielä perustelee sen hadithila jonka suomalainenkin tietää olevan " vale-hadith" (asmaa).ovatkohan ne siellä ylipistossa yhtään tutustuneet hadithien ja kertojaketjujen historiaan?:0

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat