Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lasten kotihoidon tukihan on tällä hetkellä onneton. Se on törkeän paljon huonompi kuin esim. työttömyyskorvaus. Monella vanhemmalla ei ole taloudellisesti mitenkään mahdollista jäädä alle 3-vuotiaiden lastensa kanssa kotiin, vaikka haluaisivat.Tässä on Tarja Halosen, sekä Sauli Niinistön henkilökohtaiset mielipiteet lasten kotihoidosta:Halosen vastaus oli ympäripyöreä: Kotihoito on pienelle lapselle hyvä asia, mutta myös päiväkotihoito virikkeineen ja ammattitaitoisine hoitajineen on erittäin hyvä vaihtoehto. Äidin tulee saada jatkaa työelämää mahdollisuuksen mukaan nopeasti, jotta esim masentuneisuutta ei tulisi niin paljoa. Jokaisen perheen valintaa tulee kunnioittaa kuitenkin.Niinistöltä tuli vastaus tähän tyyliin: Kotihoitoa tulee taloudellisin tukitoimin tukea alle 3-vuotiaan lapsen parhaana hoitopaikkana (kotihoidontuen tulisi mahdollistaa pienen lapsen kotihoito ja myöskin verotusta tulisi kehittää), joskin jokaisen perheen yksilöllinen tilanne vaikuttaa hoitopaikan(koti/päiväkoti/pph) valintaan ja päivähoitoverkostoa ja hoitomuotoja tulee kehittää perheiden tarpeisiin soveltuviksi.Tämä ratkaisi oman ääneni osoitteen. Se menee Niinistölle.

Sivut

Kommentit (50)

Vanhanenhan ehdotuksellaan on saanut läpi vanheimpainraha uudistuksen, jossa äitiyspäiväraha pysyy samana kuin edellinen alle 3v lapsesta maksettu korvaus sekä nosti lapsilisää monen vuoden tauon jälkeen! Kannattaa myös pyyteettömästi lasten kotihoitoa ja muitakin perhearvoja.Eikä siis vain puhu, vaan on on pannut sanoista TEKOIHIN!!Ottakaa nyt hyvät ihmiset oikeasti selvää, mitä mieltä teille tärkeistä asioista ehdokkaane ovat!!

käsitys, että kokoomus ajaa muka kunnallisten palveluiden alasajoa.

olen kokoomuksen jäsen ja kunnallispolitiikassa mukaan, enkä ole ollenkaan kuullutkaan tästä .....Eli ei pidä paikkaansa. Ajamme takaa sitä, että ihmisellä on myös vastuu omista teoistaan, mutta jos sairauden, vanhuuden, työttömyyden yms takia. ei pysty huolehtimaan itsestään, niin silloin yhteiskunta auttaa. tietenkin. Peruspalvelut ja hyvinvointiyhteiskunta on myös meidän " teesimme" . Emme ole ajamassa Suomea Amerikaksi, vaan verojen maksu kohtuullisessa määrin on kaikkien etu, kuten myös ilmainen koulutus ja terveyden-sekä sairaanhoito yms sosiaalipalvelut.Mutta ei kaikkea vastuuta voi aina laittaa yhteiskunnan piikkiin , vrt. kodilla ei ole kasvatusvastuuta-vain koululla ja päivähoidolla, sosiaalietuuksia saa huijata, sossu antaa rahaa viinaan(!) jne.Mutta missään nimessä emme aja siis peruspalveluja alas, eikä heikommista huolehtimista.Ajamme takaa: ihminen pystyy elättämään itsensä/perheensä työllä ja elämisen edellytykset on kunnossa, Suomessa on turvallista asua, peruspalevelut toimivat ja hyvinvointiyhteiskunta säilyy, yritykset voivat toimia Suomessa=työpaikkoja = hyvinvointia, myös henkilökohtaista vastuuta tekemisistänsä jne.En ole itsekään mikään rikas yrittäjä, vaan ihan " duunaritason" ihminen..Kokoomuksen sivuilta:

" Kokoomus puolustaa sekä perus- että ansioturvan kehittämistä olennaisena osana yksilöiden toimintakyvyn, kansanterveyden, tasa-arvoisten mahdollisuuksien ja taloudellisen toimeliaisuuden takaamista. Perusturvan on katettava yleisimmät sosiaaliset ja yksilölliset elämäntilanteet, joissa ihminen tarvitsee yhteiskunnan tukea. Näitä ovat sairaus, työttömyys, opiskelu, vanhuus, lapsuus, työkyvyttömyys, vanhemmuus, vam- maisuus, huoltajan kuolema ja kotona tapahtuva hoitotyö. Perusturvan ylittävästä ansioon sidotusta hyvinvoinnista jokaisen on kannettava kohtuullinen osuutensa, mikä myös edellyttää tuloverotuksen alentamista. Perusturva on tärkeä kaikkien ihmisten vakuuttajana ja avustajana. Ansioturva tulee jatkossakin säilyttää lakisääteisenä, koska se on monille taloudellisesti ensisijainen sosiaalisen turvallisuuden takaaja.Sosiaali- ja terveyspalveluissa on korostettava laatua ja yksilöllisiä vaihtoehtoja. Parhaiten tämä toteutetaan julkisten ja yksityisten palveluiden välisellä kilpailulla ja lisäämällä kansalaisyhteiskunnan omaa palvelutarjontaa. Peruspalvelut sekä sosiaali- että terveydenhuollossa on oltava tarjolla kaikille. Käyttäjillä on oltava vastuuta myös palveluiden rahoituksesta ja toisaalta oikeus niiden valintaan."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Ei sillä ole mitään merkitystä kun hallitus valmistelee ja eduskunta päättää....


Tuon peruustella voidaan vaalikamppikset lopettaa kokonaan. Valitaan ehdokas kuvan perusteella!

missä pressaehdokkaat olivat kisailemassa lasten kanssa tietovisassa.

Siellä lapset kysyivät kaikilta ehdokkailta että MIKSI haluat presidentiksi. Aikasta hyvä kysymys vai mitä?

Kun presidentithän eivät juuri päätä minkäänlaisista asioista. Eli vaikka Niinistöstä tulisi presidentti ei kotihoitoasiat muutu miksikään. Tietenkin hän voi vaikuttaa yleiseen mielipideilmapiiriin, mutta tuskin hänen listallaan edes on nämä asiat.

Vanhanen muuten vastasi että hän haluaa presidentiksi koska se on korkein virka suomessa..:). Halonen on kohdallaan joskus ollut äitinä pienen lapsen kanssa, palaamassa työelämään.

No kylläpä oli ympäripyöreitä vastauksia ihan molemmat :-)Enpä tekisi valintaani tämän perusteella - etenkin kun presidentin henkilökohtainen mielipide ei paljoa paina.

yleisesti siitä mihin suuntaan presidentti haluaa tasavaltaamme luotsata niin sisä kuin ulkopoliittisissa kysymyksissä eli millaisten arvojen hän haluaa poliittisten elimien käyttävän päätöksen teon pohjana. Joku yksittäinen lausunto esim kotihoidontuesta on vain tyhmän kansan höykyytystä jolla kalastetaan ääniä. Kansa kun ei kokonaisuuksia näe, vain sen mikä on omasta pussista pois tai lisätuloa omaan pussiin.t. 5

saadaanpahan se pilaamasta opiskelevien perheellisten elämää, kun pressan mielipiteellä ei noissa asioissa ole väliä. Pääministerillä se valta on. Kyllähän tuo korotti perheiden tukia (meillekin noita toki tulee, kolmas syntyy huhtikuussa), mutta kaikki perheiden tukien parannukset pois opiskelijoilta, joiden tukiin tuli huomattavia heikennyksiä (perheellistä häiritsee erityisesti opintojen aikaraja, joka meni nyt kohtuuttoman tiukaksi...)

Joten hänen mielipiteellä ON väliä.

Tai mitä jos äänestäisit vaikka anoppiasi? Eihän sillä ole väliä, mitä mieltä hän mistäkin on...

tehkää vaan päätös parin hoitovapaa vuoden perusteella.... Ei tietenkään kannata muistaa sitä että kokoomus ajaa tasa-arvoista hyvinvointi valtiota kaikin puolin alas?? Sosiaali- ja terveyspuoli kun eivät koskaa tule tuottamaan vaan aina kuluttavat valtion kassaa ja siksi niitä pitää leikata ja ykstyisttää kokoomuslaisten yrittäjien eduski. Siksi kokoomuksen puolesta kannattaa keventää verotusta, etenkin pääomaverotusta, jotta rikkaat voivat ostaa palvelut ykstyiseltä puolelta ja köyhät saavat sitten jonotella koko ajan toimintojaan supistavalle julkiselle puolelle. Sellaistako te ihan oikeasti haluatte? Mitäs sitten kun hoitovapaa loppuu?

Tottakai se toivoo, että naiset pysyy mahdollisimman kauan kotona, poissa työtätekevien ihmisten jaloista ja poissa uraputkesta, niin ei tarvi maksaa naisille niin isoja eläkkeitä, eikä palkkoja kun työkokemusta ei kerry. Siis kyllä täällä on yksinkertaisia mammoja (ekan sivun tosin vaan jaksoin lukea), jos pidätte sitä HYVÄNÄ asiana, että miespoliitikko toivoo naisten pysyvän kotona.

Siinä on taustalla ehkä kyllä ihan muita syitä kuin " lapsen etu" ... Lähinnä tulee mieleen työnantajien (joista suurin osa kai just kokoomuslaisia) etu... Mutta en yhtään ihmittele, että nuori ja kokematon, sinisilmäinen äiti, uskoo sen että Niinistö ajattelee öasten parasta ja perheiden parasta. No, sittenhän huomaatte kun vähän kasvatte...

joissa pressaehdokkaat kertovat juuri OMIA mielipiteitään?Hmmm.. Millä periaatteella itse valitset presidenttiä? Ei kukaan täällä kuule luule, että presidentti tai kukaan muukaan jotain yksin päättäisi!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat