Vierailija

jos vauva perätilassa? (tulikos nyt oikein?)

Ja edelleen sattuuko äidille ja onko vaarallinen vauvalle?Kysyin aiemmin vahingossa raivotarjontaisesta vauvasta ;)

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käännös ei tuottanut tulosta. Lääkäri kysyi mielipidettäni synnytystavasta. Esikoisen alatiesynnytyksessä oli ponnistusvaiheessa hankaluuksia, syntyi vihdoin imukupin avulla. Kerroin tämän, lääkäri

suositteli sektiota. Hyvät muistot jäi siitäkin.Perätilavauvan voi synnyttää alateitse, mutta ponnistusvaiheen ongelmat voivat aiheuttaa hapenpuutetta.

on synnytyksen suunnittelu (yleensä) ja silloin mahd. ulkokäännösyritys. ei tehdä jos äiti kieltäytyy. sikiön vointia seurataan koko ajan ultraäänellä ja kuunnellaan äidin tuntemuksia. tuntuu hieman epämiellyttävältä, mutta sattua ei saa. käännöksen/yrityksen jälkeen pitkä sykekäyrä ja tarjonnan varmistus ultralla. joissakin sairaaloissa käytetään käännöksen aikana nitrotippaa äidillä, tarkoitus relaksoida.

synnytystavasta keksutellaan ja jos haluaa yrittää alatiesynn., samalla reissulla katsotaan pelvimetriakuvat, eli lantion mitat. lyhyesti näin.

Heh heh.. Enpä minä ainakaan saanut VALITA mitään sektiota vaikka lapsi perätilassa olikin. Alatiesynnytys eikä muuta vaihtoehtoa ollut. Hyvinhän se vauva sieltä tuli..Periaatteessa perätilavauvan synnyttäminen alateitse on siinä mielessä helpompi, että ensimmäiseksi ei äidin tarvitse ponnistaa vauvan päätä ulos vaan peppu. Mutta sen jälkeen homma meneekin monimutkaisemmaksi siltä kantilta, että vauvaan ei saa koskea ennen kuin se on olkapäitä myöten tullut ulos, koska kosketus voi teettää vauvalle heijastusrefleksit (en muista oikeaa sanaa) ja se voi levittää kätensä ja siihen homma sitten tyssääkin.. Eli vauvan pitää antaa syntyä " itse" hyvin pitkälti. Pään ulos synnyttäminenkin onnistuu hyvin ellei sitten ole isopäinen vauva ja kapean lantion omaava äiti, mutta vaikeuksia olisi tuolloin tavallisessa alatiesynnytyksessäkin.Mä suosittelen, että käyt äitipolilla otattamassa lantiokuvat, josta nähdään sun lantion koko ja samalla ultralla sitten otetaan vauvasta mitat ja niistä sitten katsotaan mahtuuko tulemaan vai ei.Toisissa sairaaloissa perätilavauvat automaattisesti leikataan, mutta ei tosiaankaan kaikissa. Täällä päin perätilavauvat lähes automaattisesti syntyvät alateitse..Onnea synnytykseen!T. kohta 3-vuotiaan perätilassa syntyneen pojan äiti :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat