Vierailija

Olen antanut itseni ymmärtää, että pottaharjoittelu olisi aloitettava hyvissä ajoin. Tyttö on nyt 1-vuotta ja ollaan silloin tällöin yritetty sitä pottaa kokeilla. Joka ikinen kerta on tuloksena armoton huuto. Ei suostu potalle edes istumaan, ihan kuin pelkäisi sitä. Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia?

Kommentit (12)

potta oli mukana ihan vaan leikeissä. Se pyöri tuossa lattialla muiden lelujen kanssa ja tyttömme (tuolloin noin vuoden) tykkäsi laittaa sinne leluja ja ottaa pois. Ja kun sitä hakkasi lattiaan, tuli kova ääni! Ja leikkien lomassa saatoimme joskus istuttaa tyttöä potalla vaatteet päällä. Kun potta tuli tutuksi, otimme housut pois ja aloitimme varsinaisen harjoittelun. Käteen vielä jokin kirja tai kiva lelu, niin kyllä se siitä.Mutta tosiaan, väkipakolla ei kannata yrittää...

Meillä harjoiteltu lähinnä sitä istumista siinä vahan alta vuoden ikäisestä lähtien. Ja kauhean huudon kera, jolloin asia unohdettu viikoiksi ja kokeiltu

aina uudelleen ajoittain. Aina sama huuto. No nyt ikää 1v9kk ja poika on kiinnostunut mitä muut tekee vessassa. Uteliaana kattoo kun äiti/isi pissii ja halusi sitten toissa iltana itse vapaaehtoisesti potalle. no tulosta ei tullut, mutta sisällä ollessamme olen pitänyt pojalla vain housuja ja monet pissat on kalastettu pottaan.

Eli älä pakota, kyllä se kiinnostus tulee ajan kanssa ja pääset vähemmällä.

Nyt osataan jo pidättää ja senhän se vaatii että touhu olis mielenkiintoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän tyttö nyt 1v3kk ja potalla käynti alkaa vähitellen sujua. Alussa oli vaikeata saada neiti pysymään siinä, mutta joku lelu käteen niin jo alkoi pysymään. Tarhassa on sitten viimein varmaan hoksannut, että siinä " kuuluu" istua, kun on nähnyt muiden lasten tekevän niin. Vaippaa käytetään tietty edelleen, mutta ruokailujen jälkeen on pottailtu ja hyvin " tuloksin" . Uskon siis, että lapsesi tarvitsee mallia muilta vekaroilta ja säännöllisyys auttaa varmaan myös.

osta jokin mielenkiintoinen kirjan tai lelun jota tutkitaan vain potalla ollessa. näin sellaisen potalle opettelu kirjan jossa oli kaikkea kivaa liikkuvaa ja muuta sellaista (suomalainen kirjakauppa). Laulut ja leikit voivat myös rauhoittaa. Mikäli huuto ei laannu pitäkää viikon tauko ja kokeilkaa uudestaan.

Ostin sellaisen ankan näköisen wc-renkaan pönttöön ja sitä meillä on käytetty. Mennään aina katsomaan ankkaa =) ja siitä tuli sellai hyvä fiilari tohon vessa hommaan. Vanhempi poika oli täysin kuiva alle 2v., mutta nuorempi pitää vieläkin öisin vaippaa 2,5v.Rauhakseen lapsen ehdoilla =).

ota taukoa, pidä pottaa näkyvillä ja joskus houkuttele siihen, jos ei niin ei vielä ole aika.jotkut aloittaa harjoittelun aikaisin, kuten me ja vaipat jäi pois vasta 2,5v vaikka pottailtu jo alle vuosikkaasta. jotkut taas aloittaa vasta silloin kun ajattelevat, että voisi olla mahdollisuus luopua vaipasta.rakon toimintaa ei noin pienet pysyt säätelemään, useimmat taitaa olla ainakin sen 2v ennenkuin onnistuu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat