Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Asiallisen näköinen 5h+k talo uudella alueella, iso tontti, mutta hinta epäilyttävän alhaalla ja lisäksi kunto on arvioitu "tyydyttäväksi".Kuka saa talonsa muutamassa vuodessa niin huonoon kuntoon - ja ennen muuta MITEN ja MIKSI?

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tiedä mistä on kyse, mutta itsellä käy mielessä muutama seikka1) talo on ollut aluperin tosi suoralinjainen ja rakennettu perusmalli, hinta siis luokkaa Älväri tai vaikka hyvänä esimerkkinä on Kastellin uutuusmallisto, josta saa jo nykyään avaimet käteen taloja 1000 euroa neliö.2) talossa on jotain vikaa, pahimmassa tapauksessa jotain perustuksissa, kosteutta tms.3) asunto on ns pilalle asuttu eli alunperin talossa ei ole ollut mitään vikaa, mutta nykyään kuulema omakotitaloihin muuttaa porukkaa, jotka eivät tiedä niistä mitään ja eivät viitsi ottaa selvää ja heitä kutsutaan pilalleasujiksi. Ei talossa asuminen tietysti mitään rakettitiedettä ole, mutta jos "vain asuntaan", niin jotkut ovat tuumanneet, että omakotitalon saa asuttua pilalle 5-6 vuodessa.

Itse en asu omakotitalossa, mutta asuntoasioita seuranneena olen antanut itseni ymmärtää, että vanhassa omakotitalossakin asuminen vaati perushuoltotoimenpiteitä ja ei peukalo keskellä kämmentä asennetta.Nyt nykyiset talot ovat vaan huomattavasti hankalampia huoltaa (kuten vaikka nykyiset autotkin), kun niissä on yhtä sun toista tekniikkaa, joita pitäisi huoltaa/säätää jne.Jos omakotitalossa ei ole asuttu pienenä ja ei olla nähty sitä, että mitä kaikkea siihen kuuluu, niin nykykaupunkilainen saattaa vaan elellä ja porskuttaa ja jättää koko huollon väliin. Periaatteessa kai 2000-luvulla rakennetuista taloista pitäisi löytyä pientalon päiväkirja/huoltokirja, joten sitä kannattaa kysäistä myyjältä.Tässä jotain listaa, jota joku okt omistaja oli listannut:- sadevesijärjestelmien toimivuus (roskat pois)

- nuohoojan tilaus vuosittain

- silikonien korjaus

- Ilmastointiventtilien imurointi

- ilmastoinnin toiminnan seuranta

- vesiputkistojen pitävyys esim. hanojen kunto

- kesk.imurin suodatimen vaihto

- ikkunatiivisteet

- katon vedenpitävyys

- pihaan johtavan tien kunto kesä/talvi

- ulkovuorauksen ja sokkelin mahd. pintamuutokset

- hajulukkojen ja viemäreiden pesu

- sähkönkulutuksen seuranta

- lämmitykseen menevän rahamäärän saurantaKammottava sana kyllä tuollainen pilalleasuja. Mutta en yhtään ihmettele, kun kaupunkilaiset vihdoin saavat toteuttaa unelmiaan etteikö näin voi käydäkin.

Myimme 2003 talon, joka oli rakennettu 1997 ja oli tosi siististi aikuisperheessä asuttu. Kunto oli "tyydyttävä" esitteen mukaan. Materiaalit oli aika halpoja, mutta talo siisti, valoisa ja rakenteellisesti kaikin puolin tosi priima. Myös piha oli viimeisen päälle laitettu, maalauspinnat ihan kunnossa jne.Jotkut välittäjät laittaa kunnoksi tyydyttävän, vaikka talo olisi siisti ihan ja hyväkuntoinen. Ja materiaalien taso ei ole se pointti kuntoluokkaa määritellessä. Monet uudiskohteet saisivat sitten tosi alhaiset, koska aikamoista halpista niissäkin käytetään.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat