Vierailija

Vauva sai sairaalassa ekoina päivinään luovutettua äidinmaitoa yhteensä n.120 ml, olenko kuitenkin täysimettäjä? Entäs miten siinä tilanteessa jos sama määrä olisi ollut korviketta, ja imettäisin 6 kk, olisiko suositus täyttynyt?

Kommentit (12)

täysimetetty lapsi ei ole saanut yhtäkään pisaraa mitään muuta kuin äidinmaitoa RINNASTA. Eli yksikin huikka oman äidin maitoa tuttipullosta tai lusikallinen vettä -> vauva ei ole enää täysimetetty. Näin tiukalla kriteeristöllä tosin yksikään vauva ei taida olla täysimetetty kovinkaan kauaa..Puhekielessä ja noin yleisesti asiasta jutustellessa täysimetys kai yleensä tarkoittaa sitä, että vauva ei satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta saa muuta ravintoa kuin äidinmaitoa. Noiksi satunnaisiksi poikkeuksiksi minä ainakin lasken esim. synnärillä annetun lisämaidon tai pullosta juotetun äidinmaidon. Sen sijaan minusta termi ei sisällä ollenkaan (ei siis edes makuannoksia) kiinteitä eli parikin lusikkallista sosetta päättää täysimetyksen.Mielenkiintoista kuulla, miten muut määrittelevät tämän.. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vauva saikin synnärillä lisämaitoa. oma maito nousi kunnolla vasta 4. päivänä, ja vauvan paino alkoi laskea niin pahasti ennen sitä, että oli pakko antaa lisämaitoa. itseasiassa ensimmäisen kerran vauva sai lisämaitoa minulta kysymättä, kun minä olin heräämössä sektion jäljiltä...

vauva on täysimetyksellä, kun häntä ei ruokita osittain korvikkeella tai kiinteillä. Itse puhuisin kyllä kepeästi täysimetetystä vauvasta, jos vauva olisi saanut lisämaitoja vain alkupäivinä tai -viikkoina, mutta vauva olisi jossain vaiheessa täysimetyksellä ja sen jälkeen hänelle ei annettaisi muuta kuin äidinmaitoa.Teknisesti ottaen vauva ei taida olla täysimetetty kuitenkaan, jos hän on saanut joskus jotain muuta kuin äidinmaitoa tai pakollisia lääkkeitä.on edelleen epätietoinen, oliko koko imetyksestä enää todellista hyötyä. Kun aina vain puhutaan, että 6kk:n täysimetys on se ainoa oikea tapa imettää ja meiltä vietiin heti alussa siltä pohja pois. Ok maalaisjärkeä kehiin ja imetin silti pitkään, mutta se tuntui jotenkin tuomitsevalta.


Kyllä oli erittäin paljon hyötyä imetyksestä vauvallesi. JA varsinkin kunoli luovutettua maitoa eikä korviketta.Korvike vahingoittaa suolistoa, mutta ÄM ei.


Ja sitten kotona täysimettää. Mutta jos olisi ollut korviketta se kerta niin se on syytä mainita aina asian yhteydessä. Sillä saattaa olla pitkäkantoisiakin terveyddellisiä haittoja vauvalle.....

Ei sairaalassa annettu lisämaito tai satunnainen pullottelu tee mitään, jos imetys menee hyvin. Toinen juttu on se, että sairaaloissa annetaan aivan liian herkästi lisämaitoa eikä selitetä äidille, miksi - pahimmassa tapauksessa edes kysytä lupaa. Näille asioille voi jokainen yrittää tehdä jotakin omassa sairaalassaan, jos haluaa poistaa sen riskin, että alussa annettu lisämaito haittaisi imetystä.

meidän pikkuinen sai luovutettua maitoa sairaalassa useinkin, kun oli tehon puolella niin en voinut aina imettää jne. joskus sai iltaisin korviketta ja silti mielestäni täysimetin alussa.

uskon itsekin imetyksen olleen hyödyllistä, mutta halusin vain korostaa sitä ristiriitaista viestiä, joka monesti tulee tällaiselle asioita vasta opettelevalle esikoisen äidille aika hämmentävänä. Eli ainoastaan täysimetyksestä on hyötyä, ja lainamaitoa sairaalassa saanut ei voi olla täysimetetty.- 2

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat