Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (69)

Kyllä juttu on niin, että jos on paha atooppinen iho, se on hyvä pestä pikapesulla päivittäin. Iho tulehtuu hyvin helposti, jos se on rikki ja likainen.Ja ne edelliset rasvausjämät on hyvä pestä uuden rasvan tieltä pois. Joku perusvoide kerää taatusti likaakin. Puhtaus ja rasvaus kuivalla ja rikkinäisellä iholla on kaikista tärkeintä.Pahinta on rasvata likainen iho. Jättää kaikki paska rasvan alle muhimaan ja kuvitella tehneensä hyvänkin työn..Mitä huonompi iho, sen tärkeämpää on huolehtia sen puhtaudesta. Hyvä iho ei kaipaa päivittäisiä pesuja. Ihohan huolehtii yleensä itse itsestään. Sairaalassakinhan hoidetaan haavoja suihkuttelemalla. Joskus atoopikon iho on kuin yhtä haavaa, se tarvii hoitoa.

Vierailija:

Lainaus:


kyllä meillä ainakin käydään suihkussa ihan joka päivä; ei tarkoita vedellä lutraamista vaan ihan normaalia suihkuttelua. Eikä aina edes saippuaa käytetä, toisinaan vaan vesipesu. Mukavampi se on nukkumaankin mennä, kun iho on raikas! Meillä ei edes kylpyammetta ole, eikä lapset enää semmoiseen vauva-ammeeseen mahtuisikaan. Saunassa käymme kerran-pari viikossa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä lapset käyvät päivittäin pikasuihkussa, ovat kyllä atoopikkojakin eli rasvaus perään. Tuntuu vain helpoimmalta ja nopeimmalta suihkuttaa koko lapsi kuin läträtä lavuaarin ääressä.

Kyllä pesulapulla lavuaarin äärellä saa ihon paremmin puhtaaksi kuin vain suihkulla hulauttamalla. Ja yleensä säästyy siinä vettäkin.

tavoin. Uskokaa vain erikoislääkäreitä. Tavalliset terkkarikaan ei muuten tiedä kaikkea, että kannattaa suodattaa niitä neuvolan ohjeita. Tää on tosi hankala ongelma, ettei edes neuvolasta aina saa oikeata tietoa.

niin käydään kylvyssä vain 2 kertaa viikossa, joskus vain kerrankin. Kädet, kasvot, alapää tietysti pestään joka päivä ja jalat siinä samalla.

Naama ja alapesu päivittäin. Käsiä pestään vähän väliä. Hieman atooppinen iho mutta tuolla pesumäärällä iho pysyy hyvässä kunnossa.

Joka toinen tai kolmas päivä pestään Sebamedin pesubalsamilla, hiukset 1-2 krt viikossa, tai tarvittaessa. Minustakin on mukavampi mennä nukkumaan raikkaana, miksei sitten lapsista. Mitään iho-ongelmia heillä ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan. Eiköhän tätä suositusta voi tulkita sen mukaan, millainen iho lapsella on.

Eskarilainen ja kolmasluokkalainen käyvät suihkussa joka toinen tai kolmas päivä, erityisen hikisen päivän jälkeen aina. Aamu- ja iltapesut tietenkin päälle.

s.5" Koska atoppinen iho on luonnostaan kuiva, on aiemmin tiukasti pyritty vähentämään pesukertoja...pestessä käytättää pesuaineena perusvoidetta. MITÄ ENEMMÄN IHOTTUMAA ON SITÄ TÄRKEÄMPÄÄ PESU ON. PESULLA IHO SAADAAN PUHTAAKSI LIASTA, HIESTÄ JA PÖLYSTÄ."Lisäksi oppaassa suositellaan lyhyitä kylpyjä ja niitäkin mieluummin nopeita suihkuja. Pesua siis suositellaan juuri lian ym. pesemiseksi, ei rasvajäämien poistamiseksi.Varsinkin pitkiin kylpyihin suositellaan öljyä tai perusvoidetta, ei kuivata läheskään niin paljoa!

sairaus jne. niin ei millään voida noudattaa noita tavallisia ohjeita.Voi hyvä tavaton. Ettekö te ongelma/poikkeustapaukset todellakaan ymmärrä että todellakin olette poikkeustapauksia ja että teille on ihan sitä varten olemassa omat/poikkeusohjeet joita noudatetaan.Joka linkissä menee tappeluksi tavallisten ja ongelmatapausten kesken.Vähentääkö toi sairastaminen älykkyyttä vai missä on vika?

Useammin ei tulisi mieleenkään pestä, alapää-, naama- ja käsipesu riittää hyvin. Kamalaa katsoa miten joissakin perheissä puhtausneurootikkovanhemmat siirtää neuroosinsa lapsiin: kun lapsi vähänkin juoksee ja riehuu ja hikoaa niin ollaan heti laskemassa kylpyvettä. Ja jotakin kainaloita hinkataan saippualla pikkulapselta, ei järjen hiventä. En ole koskaan tavannut pikkulasta, joka haisisi pahalta jos alapää, kädet ja naama pestään päivittäin tai vaikka kahdesti päivässä. Miksi lapsen pitäisi tuoksua saippualta ja nitistä aina vastapestyä puhtautta?

Kun minun lapseni leikkivät ulkona ovat he ihan hikisiä - varsinkin tarhassa, jossa tupataan päälle kaiken maailman villapuvutkin :( Puuhakkaat ja liikkuvaiset lapset hikoilevat aivan takuuvarmasti - tai ovat sairaita.

Maalaisjärjen käyttö lienee sallittua tässäkin asiassa? Äiti/isä osannee seurata, kuinka lapsen iho reagoi jos kylvetään usein. Ihorasvojakin löytyy joka lähtöön.En minäkään haluaisi olla hikisenä päivätolkulla -ei se luultavasti lapsestakaan tunnu yhtään sen miellyttävämmältä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat