Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

7 kk pojalle olisi tarkoitus alkaa ensi yöstä lähtien pitämään tassu-unikoulua. Pikku kaverista on tullut öisin ihan mahdoton ja pahimmassa yössä heräilee (alkaa itkeä) tunnin välein. Poika syö kerran neljän jälkeen.

Lapsi rauhoittuu aina tuttiin mutta nyt haluaisin tästä tutin laittamisesta eroon, pahimmassa yössä, kun sitä täytyy käydä säätämässä kymmenen kertaa.

Mutta miten tassu-unikoulu ja tutti? Laitanko tutin suuhun ja pidän kättä lapsen selällä vai jätänkö tutin pois ja alan totuttaa tähän tapaan? Kokemuksia? Kiitos jo avusta!

Kommentit (6)

Ollaan viikon verran opeteltu nukahtamaan ite ja se alkaa jo sujua melko vähin itkuin mutta nekin itkut on just sitä et tutti tippuu suusta tai pikemmikin et 7-kuinen vauva ottaa sen suusta ite pois ja alkaa sitten kitistä. OIskohan paikallaan jatkaa " koulutusta" silleen et illalla mentäski ilman tuttia nukkumaan (ja päivällä vaunuihin) vai meneeköhän ihan plörinäksi? En tiedä uskallanko riskeerata nyt saavutetut edut eli sen et vauva nukahtaa melko vaivattomasti (joka ilta helpommin, muutaman kerran vartin aikana saan käydä rauhottelemassa tutin kanssa), myös vaunuihin päivällä. Vaunuissa vauva nukkuu yleensä koko ajan tutti suussa selällään, sängyssä tutti tipahtaa eikä sitä itkeskellä kuin paristi yössä eli sikäli ei meillä kauheen paha ongelma tuo tutti ole. Kenties sekin jää tässä unikoulun edetessä ja rutiinien vakiintuessa pois mut jos ei, sit varmaan pitää harkita tutista vierottamista.

Meillä on ihan sama ongelma samanikäisen pojan kanssa. Sain neuvolasta ohjeeksi, että tutista on päästävä eroon, koska sen putoaminen/puuttuminen suusta herättää vauvan. Meille suositeltiin, että vauva ei saisi tutia ollenkaan päivällä. Aluksi päiväunille tutin kanssa (meillä nukutaan päiväunet todella huonosti, joten pitää jollakin keinolla saada edes vähän unta). Yöllä unikoulu ilman tuttia eli rauhoittelua muulla konstilla kuin tutilla. Ei olla vielä päästy aloittamaan unikoulua, kun pojalle on juuri puhkeamassa kolme hammasta, joten ei vielä tuloksia ole sulle kertoa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä kans tyttö pian 7 kk ja yöt meni aivan villeiksi pikkuhiljaa 4kk iästä lähtien! Tuttiin rauhottui, mutta sitä piti käydäkin sitten asentamassa lukuisia kertoja yön aikana,grr. Kaikki johti lopulta siihen, että lopetettiin koko tutin käyttö. Ensimmäisenä ilta nukkumaan mennessä protestoi 45 min.kiukku/väsyitkua, istuttiin miehen kans vuorotellen sängyn vieressä ja sinne lopulta simahti ja NUKKUI koko yön aamu 9 asti:) Seuraavat päivät oli jo pikkasen helpompia ja nyt kun tutin käytön loppumisesta on tasan viikko, niin nti nukahtaa nätisti ilman suurempia kitinöitä ja vetelee hirsiä kellon ympäri. Että kyllä kannatti ainakin meidän kohdalla tutin jättäminen pois, oishan se kuitenkin ollu joskus edessä :)Alkuun tottakai sydäntä kylmäs kun tyttö itki sydäntäsärkevästi, mutta näin hienolla tuloksella kyllä kannatti. Toivottavasti teilläkin yöt rauhottuu, keinolla jos toisella.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat