Seuraa 

Hei! 6vkoa vanha tyttäreni syö 1.5-2.5h(tavallisin väli 2h) välein koko vuorokauden, paitsi yöllä on tullut yksi 3h väli,esim viime yönä 1.30-4.30. Koko ajan ovat välit olleet tiheät, yhden ainoan kerran 5h ja muutaman kerran 4h väli tähän mennessä.. Tuntuu tosi lyhyeltä välit, onko muilla nyt tai ollut vastaavaa näillä ikäviikoilla??Nukkuu myös siis lyhyitä pätkiä. Tulee mielee, et onko kyse mun maidon riittävyydestä vai mistä. Mutta Tutteliakin jos antaa, esim eilen joi 20 ml imetyksen päälle, mutta puklas varmaan kaiken pois. Ei olla lisämaitoo sitten oikein otettu. Muuten puklaa suht vähän. Tyhmä kysymys, mutta kannattaisko aina imettää molemmista rinnoista imetyskerralla, vaik nukahtaa tai tyytyy ekan tisun jälkeen? Auttaisko väleihin yhtään?Kellä ollut samanlaista, missä vaiheessa alkaa helpottaa, välit piteneen?? Kiitos jo etukäteen avusta. t:vähän väsynyt ja ihmettelevä äiti

Kommentit (10)

mulla kans n. 6vkonen. Syö valveilla ollessa väh. tunnin välein, tosi harvoin yli kahden tunnin väliä ja sekin nukkuessa. Äidinmaito sulaa tietysti nopeemmin kuin korvike. Kuulema on normaalia et vauva syö jopa 15 min välein. Vauva syö välillä kunnon aterioita ja niiden välillä välipaloja (neuvolaterkkari kertoi). Meillä kerran päivässä annetaan äidinmaitoa pullosta; toisinaan menee 100ml ja toisinaan vain jotain 40ml.

... kuin että molemmista antaa. Kuulemma takamaito on sitä täyttävintä ja ravitsevinta, eli se jonka lapsi ihan viimeisenä rinnasta saa. Kyllä meilläkin vielä neiti syö päivisin välillä puolentunnin - kolmen tunnin välein. Aamupäivät on niitä joissa saattaa olla pidempi väli, mutta vain jos on jossain vaunujen kanssa liikkeellä ja neiti nukkuu. Öisin saattaa joskus olla väli viitisen tuntia, mut yleensä korkeintaan eka väli on neljä tuntia ja sen jälkeen kolme. Tyttö on reilu 2kk vanha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja aikalailla samaten mennään, syö parin tunnin välein. Meillä on pisin tauko ollut 5h yhtenä yönä, ja se oli itelle niin mahtavaa kun sai kerrankin nukkua! Mutta viime yönä mentiin unille puoli kakstoista, ja syöntejä oli kolmeen mennessä jo kaks takana, viideltä taas, seittemän jälkeen... Päivät menee samaten, paitsi jos lykkään vaunuissa pihalle nukkumaan. Siellä posotti eilenkin 5h sikeässä unessa taju kankaalla. Pärjää siis pitemmänkin pätkän jos olosuhteet on suotuisat.Meillä ei poika koskaan suostu imemään toista rintaa päälle. Imee hyvällä otteella ja hanakasti, päästää sitten itse irti kun tuumii että nyt riittää. Maito ei oo lopussa silloin, lypsämällä tulee maitoa vielä vaikka kuinka paljon luovutukseen asti. Toista rintaa oon koittanut kuitenkin tuputtaa jälkiruoaks, mutta ei suostu ottamaan. Parin tunnin päästä taas on nälkä.Alkaa hajottaa hiljokseen noi yöheräilyt, päivisinkään ei saa tehtyä oikein mitään kotiaskareita eikä omia juttuja. Mutta koska meillä ei oo ruoan puutteesta kyse, en keksi mikä auttais enkä oo lähteny korvikkeita ees kokeilemaan. Oon ajatellu että kasvava lapsi tarvii paljon ruokaa, kun 2kk neuvolaan on vielä pari viikkoa aikaa ja silti mies on 59cm (53cm) ja 5410g (3995g) että jostakinhan tuo vaatii...Kitty ja Topi 7vk

Ei auttanut vaikka antoi molemmat rinnat. Rupesinkin antamaan tuttelia kerran illassa siinä 2 kk paikkeilla. Tämä antoi vähän hengähdustaukoa. Meillä kyllä nukuttiin päiväunet 3-4 tuntia. Velliä annettiin 3 kk tienoilla. Jolloin rupesi syöttöväli pikkuhiljaa pitenemään.Ja meillä rupesi vasta olemaan syöttövälit n. 3 h kun ruvettiin antamaan soseita 4 kk vanhana. Meillä on siis suursyömäripoika, joka olisi varmaan kaivannut enemmän lisäruokaa. Tiheän imun kausia taisi olla koko ajan.. Tosi uuvuttavaa tuo oli muistan sen, ei ehtinyt mitään muuta kuin syöttää poikaa. Meillä oli varmaan se ettei poika jaksanut kerralla syödä paljo, kun saattoi nukahtaa kesken eikä herättelyt auttaneet.Voimia vain!Meillä poika 10 viikkoa ja edelleen välit lähes ympärivuorokautisesti 2 tuntia. Minusta se on ihan normaali väli näille pikkuvauvoille!jos vauva saa itsensä kylläiseksi yhdestä rinnasta on turha tarjota toisesta, tyytyväisyys=kylläinen :)

Lisämaitoa tuskin kannattaa antaa varsinkaan jos pulauttaa kaiken pois. Vauvat nimittäin pulauttavat liian syömisensä pois.Maidon riittävyyden tietää siitä että lapsi kasvaa, ei siitä että hän on tiheään rinnalla. Vauva voi tilailla maitoa enemmän tiheällä imemisellä ja joillain maiton lisääntyminen voi kestää pidemmältikin.

Imetyksessä on tuo kysynnän ja tarjonnan laki.Helpottavaa kuulla, että muillakin on/on ollut samanlaista. Kavereilla kun tuntuu vauvat nukkuvan pidempiä jaksoja ja imetykset ovat harvemmin.. Mutta onneksi se on sitten teilläkin alkanut helpottaa myöhemmin, olisihan se mukavaa kun alkaisi tulla helpotusta ja rytmiä elämään, kun onhan tämä pelkkä äitiyteen sopeutuminenkin näin ensikertalaisella rankkaa, vaikka ihanaakin on toki. Jos on lisää teitä kellä vastaavaa, kertokaa ihmeessä, mutta kiitos vastanneille!!!!

Alkuajat vietin kokonaan sängyssä imettäen vauvaa. Meillä on nyt täysimetyksellä menty jo 5 kk ja välillä välit tuntuvat edelleen olevan tota samaa luokkaa... Lapsi kuitenkin kasvaa hyvin ja missään vaiheessa ei ole jatkanut syömistä toisesta rinnasta eli aina on yks rinta riittänyt. Mä en kyllä näe mitään järkeä siinä, että rupeisit antamaan Tuttelia lisäksi, koska kyse ei varmaankaan ole siitä, että sulta olis maito loppu ja vauva imemisen jälkeen vielä nälkäinen.Tietysti sitten jos haluat itse hengähtää, vois Tutteliakin miettiä, mutta usko pois, kyllä se siitä. Ja vähän vanhempana vauva imaisee tarvittavat maidot muutamassa minuutissa eli itse syöttöön ei mene kauaa. Illalla tietysti sitten tankkailee pidempään mutta ainakin meillä on päiväsyötöt tosi nopeita.

Meillä pojan ensimmäiset 2 kk menivät juuri noin eli yöaikaan noin 3 tunnin unijakso, muuten unta noin 11/2-2tuntia, minkä jälkeen samanverran valveilla oloa. Tuon valveilla oloajan pikku-ukkeli asui rinnalloilla eli söi koko ajan. Annoin toisen rinnan vasta kun alkoi kitisemään ensimmäisellä. Elämä oli siis pikku unosia ja tissillä oloa.Lisämaidosta en oikein tiedä. Jos vauvalta tulee 5-7 märkää vaippaa vuorokaudessa eikä itke nälkäänsä, niin en välttämättä lisämaitoa antaisi(osoitteeta http://www.imetystukilista.net/ löydät lisää tuosta asiasta).Meillä tehtiin niin, että kun aloin olla todella väsynyt ja TÄYNNÄ imettämistä teimme miehini kanssa niin, että hän syötti pullosta poikaa(itseltä lypsettyä tai välillä kun lypsäminen ei onnistunut niin tuttelia), jotta sain nukkua hiukan pidempiä pätkiä tai esim. piipahtaa koiran kanssa pikalenkillä. Pikkuisen imuote ei ainakaan meillä ole kärsinyt silloin tälläin annetusta pulloruokinnasta, eikä muuten tutistakaan, joka otettiin käyttöön siinä 6 vk tietämillä. Tutti helpotti hiukan tuota pojan rinnoilla asumista, koska hän tykkäsi käyttää nännejä tuttina ja nukkui pikiäkin pätkiä rinnoilla nänniä lutkuttuaen.Myös kantoliina tuntui jotenkin helpotti, sillä siinä ukkeli nukkui päivällä vähän pidempiä jaksoja + liinaa saattoi kantaa myös isä :DEn tiedä lohduttaako, mutta tuo aika ei kestä loputtomasti. Meillä 2 kk tietämillä helpotti vähän ja 3 kk kohdalla meno muuttui aikalailla. Kun pikkuinen kasvaa niin imeminen on tehokkaampaa + masuun mahtuu enemmän.Poika on nyt 6 kk ja tissimaidolla meillä on 98% tähän asti kasvettu.VOIMIA ja PITKÄÄ PINNAA!Koville nuo ensimmäiset kuukaudet jokatapauksessa ottavat!

tai niin minä ainakin tein. Joskus (pojan ollessa noin 2 kk) jouduin tosin antamaan illalla tuttelia kun imetysmaratonin jälkeen rinnat olivat niin kipeät että itketti. Poikamme söi kiinteiden aloitukseen (vajaa 4 kk) asti parin tunnin välein ympäri vuorokauden, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Minulla maitoa kyllä tuli myös todella runsaasti ja vaikka poika pulautteli todella paljon, meni silti paraimmillaan painokäyrällä +3. Voimia sinulle imetyksen jaksamiseen. Vaikka kuullostaa kliseeltä, niin " kyllä se joskus helpottaa" . Itsestäni tuntui kun oli koko ajan vain tissinä että ikinä ei helpota, mutta nyt suorastaan nautin niistä komesta imetyskerrasta mitä meillä enää nykyään on. Etenkin illalla ennen nukkumaan menoa poika on niin onnellinen rinnalle päästessään, että on ihana katsella.77mm ja poika 6 kk 2 pv

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat