Seuraa 

Hei vaan kaikille!Meillä on taas yksi neuvontakerta ohitse ja neuvonnan loppusuora häämöttää eli enää pari kertaa jäljellä!!! Neuvonnan antajamme aloittaa jo nyt kotiselvityksen kirjoittamisen, jota sitten täydennämme seuraavalla kerralla ja sitten ilmeisesti viimeisellä kerralla vielä korjailemme ja päivitämme. Näillä näkymin saamme lähetettyä lupahakemuksen keväällä/alkukesällä lautakuntaan.Nyt pitäisi vaan osata päättää palveluntuottaja!!! Ja ehkä kohdemaakin olisi hyvä tietää ennen kotiselvityksen valmistumista. Emme vaan ole osanneet päättää vielä kumpaakaan!!! Kohdemaista meitä eniten kiinnostaa Kiina, Etelä-Afrikka, Intia ja Venäjä. On vain niin vaikeaa tehdä päätös, koska jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Kuulisin mielelläni teidän kriteerejä, joilla valitsitte palveluntuottajan ja kohdemaan!Hyvää talven jatkoa teille kaikille!

Kommentit (5)

Olemme kovasti nyt miettineet asiaa ja päädyimme Interpediaan, koska heillä on eniten meitä kiinnostavia maita. Soittelin viime viikolla sekä pelaan että IP:aan ja sain muutamiin kysymyksiin vastauksia ja IP lähetti postissa viime vuotisia tiedotteita. Nyt täytyisi vaan rekisteröityä IP:lle adoptionhakijaksi.Maavalinnan jätämme myöhäisempään ajankohtaan, koska tilanteethan saattavat vielä muuttua ennen luvan saamista. Vaihtoehdoistahan nyt jää pois Pelan Venäjä, mutta olimme jo alustavastikin sitä jättämässä pois vaihtoehdoista. Kovasti IP:lla kehuivat Thaimaan kontaktia ja olemmekin miettineet taas sitäkin vaihtoehtoa, vaikka olimme jo tavallaan hylänneet sen pois laskuista pitkien odotusaikojen takia. Nythän se on nopeutunut huomattavasti, mutta eihän sitä tiedä mikä on tilanne ensi syksynä. Jäljellä on siis edelleenkin neljä maavaihtoehtoa: Kiina, Etelä-Afrikka, Intia ja Thaimaa. Intia olisi minun ehdoton ykkösvaihtoehto, jos toimisi paremmin, mutta senkin tilannetta täytyy vielä seurailla.Näin tämä prosessi vaihe vaiheelta vain edistyy!

Nähdään taas!

Mutta ilmeisesti IP:n Etelä-Afrikka ja Thaimaa vetävät hyvin, eli ei olisi kauheasti jonottamista. IP:n kysymys- ja vastauspalstalta:" Seuraava hakijatiedote postitetaan Interpedian adoptioasiakkaille

helmikuun alussa. Eri kontaktien tilanteista saa parhaiten tietoa

soittamalla adoptiovastaaville. Tällä hetkellä Thaimaan kontaktit ja

niistä erityisesti FFAC toimii hyvin. Myös Etelä-Afrikkaan otetaan

mielellään vastaan uusia hakijoita. (Vastattu 9.1.2006)"Toisaalta tilanteet vaihtuvat nopeasti, eikä mikään maa joka nyt " toimii hyvin" sitä välttämättä tee 6 kk:n päästä.Me mietittiin aluksi Etiopiaa ykkösvaihtoehtona, mutta sitten se meni kiinni (oli uudelleenrekisteröitymistä ja muuta häikkää), päädyttiin sitten Kiinaan, jota myös mietittiin hyvänä vaihtoehtona. Se on sellainen sydämen valinta usein.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teillä on ihan samat maat Top 4 kuin meillä ja samasta syystä olemme rekisteröitymässä Interpedialle. Ykkösenä meillä on Intia (FFC) ja toivottavasti sieltä lapsen joskus saamme. Mutta kieltämättä Intian kontaktin toimivuus välillä mietityttää ja tulee pohdittua muitakin maita.Käsittääkseni kuitenkin kotiselvityksen laatimisvaiheessa olisi jo tarpeen tietää, minne suuntautuu, koska eri maat vaativat eri asioita mainittavaksi kotiselvityksessä. Esim. Kiina vaatii ne tietyt seikat (varaperhe, miksi juuri Kiina jne.). Intian (FFC:n) kohdalla vaaditaan kotiselvitykseen selkeä maininta siitä, että on edellytyksiä adoptoida erityistarvelapsi. Toki noita esim. Kiinan asioita voi täydentää myöhemmin lisäselvityksellä, mutta se taas viivästyttää prosessia. Siksi minusta tuntuu tärkeältä, että valinta on tehty kun kotiselvitystä aletaan kirjoittaa.Meilläkin valinta on tehty lähinnä sydäntä kuunnellen. Toki kiinnostus Intian kulttuuria ja historiaa kohtaan on vahva, mutta eniten tämä on kuitenkin sellainen tunneperäinen valinta. Joku maa vain alkaa vetää puoleensa magneetin lailla :).

Me valitsimme aikanaan Interpedian, kun se sijaitsi lähellä meitä (tällä ei käytännössä ole paljon merkitystä, mutta se oli yksi tekijä meillä tuolloin) ja heillä oli meitä kiinnostavia kohdemaita useampi.Pohdimme alkuun Thaimaata, sittemmin prosessin aikana tuli vaan tunne, että meidän lapsemme olisikin Afrikan mantereella. Etiopia oli silloin tukossa, joten Etelä-Afrikka tuntui vaan oikealta vaihtoehdolta meille. Mitä se olikin, saimme tyttäremme keväällä 2004.Nyt kun olemme 2. prosessissa, niin Etelä-Afrikka oli luonnollinen valinta :o) Lupaa odotellaan....Aika pitkälle " fiilispohjalta" valitsimme maan, en osaa kummemmin selittää. Tietysti jotkut maat rajautuvat usein pois myös maiden omien kriteerien vuoksi (esim. Kiinaan pitää olla 30v, enkä ollut, Kolumbiaan useimmiten alle 40 ja mies ei ollut :o))Maksoin äsken Interpedian rekisteröitymismaksun ja täyttelin kaavakkeet eli nyt on palveluntuottaja valittu!Soittelinkin Interpediaan ja kyselin maavalinnan aikataulusta ja maakohtaisista selvityksistä. Sanoivat, että ei tarvitse vielä ennen kotiselvityksen valmistumista päättää maata. Oikeastaan vain Kiina vaatii selvityksen, jonka voi tehdä myös luvan saamisen jälkeen. Thaimaata varten olisi hyvä, jos kotiselvityksessä olisi maininta lapsettomuudesta tai siis vaikeudesta saada biologinen lapsi. Etelä-Arfikkaa varten olisi hyvä olla kotiselvityksessä käsiteltynä kristillinen vakaumus.Jätämme siis maavalinnan tekemisen ensi kesään/syksyyn. Onpahan sitten vielä aikaa miettiä valintaa ja tilanteethan kohdemaissa saattavat tosiaankin vaihdella nopeastikin.Hyvää kevään odotusta sinulle!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat