Vierailija

Eli on kortteja joissa kaikenlaisia kuvia (siis 1 kuva per kortti) esim. kissa, auto, kukka jne. Sitten on alusta, jossa on vastaavat kuvat kuin korteissa. Lapsi katsoo yhtä kuvakorttia jossa on esim. kissan kuva ja pitäisi etsiä samanlainen kuva alustalta ja asettaa kissakortti alustalle samanlaisen kuvan päälle. Mun 2,5 vuotias tyttö ei tätä kunnolla osannut tehdä. Laittoi ehkä pari korttia oikein mutta muut ihan vääriin kohtiin. En tiedä eikö vain jaksanut keskittyä vai eikö ymmärtänyt mitä piti tehdä vai mitä... Tätä " peliä" siis pelattiin puheterapiassa ja terapeutti oli sitä mieltä että kyllä 2 vuotiaan jo pitäis osata yhdistellä niitä kuvia. Ihmettelen vaan että pitäisikö 2,5 vuotiaan jaksaa koko se n. 45min, jonka se puheterapia kestää keskittyä tuollaisiin peleihin?? Juuri koskaan ei tyttöni ole saanut siellä vapaasti leikkiä vaan aina pitäisi pelata dominoa ym. Mitä mieltä olette?

Sivut

Kommentit (38)

Vierailija:

Lainaus:


4Joku oppii sanoja vasta 1.5v. On aika älytöntä " vaatia" että lapsi osaisi puolivuotta möyhemmin puhua jo lauseita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei noin nuori vielä terapiaa tarvitse, ellei sit ole suuria ongelmia ymmärtämisen kanssa. Puhuahan 2v. ei vielä tartte kun muutamia sanoja!

2-vuotisneuvolasta siis saatiin lähete puheterapiaan koska tyttö puhui silloin vain sanoja ei vielä lauseita.. No tuolla terapiassa tyttö ei kyllä paljon puhu, kotona puhuu enemmän. Että ehkä mun sanaa ei sit uskota, kun kerron että kyllä se jo 2-sanan lauseita puhuu.

-ap

on lapsen kehityksessä jotain huolenaihetta! Mitä varhemmin ongelmiin tartutaan, sitä enemmän lasta voidan auttaa. Olisiko kyse kehitysviivästymästä?

Ei osannut syödä kiinteitä.

Mutta asiaan: Kolmas lapsemme ei sanonut kuin pari lausetta 2v-neuvolassa ja terkan sijainen määräsi ylimääräisen käynnin 2,5-vuotiaana, jotta kuulo tarkastetaan. Puhui sitten silloin jo kunnolla lauseita.

Mielestäni puheeseen vaikuttaa tosi paljon tutti. Tyttö luopui tutista heti 2v-synttäreiden jälkeen ja heti puhe alkoi kehittyä vauhdilla. Tuossa iässähän siitä tutista pitäisi muutenkin viimeistään eroon päästä.

Jos ap lapsesi syö vielä tuttia niin vieroittakaapa äkkiä.

Jos harjoittelisit lapsesi kanssa tuollaista tehtävää, niin taatusti osaisi tehdä. Mutta kun noissa puheterapioissa tulee aina jotain uutta eteen.

Vierailija:

Lainaus:


Juuri koskaan ei tyttöni ole saanut siellä vapaasti leikkiä vaan aina pitäisi pelata dominoa ym. Mitä mieltä olette?
Hän oli silloin 2v5kk ja onnistui kyllä heti pelaamaan sitä. Mutta nämä on niin lapsikohtaisia asioita. Miksi olette jo nyt aloittaneet puheterapian? Aika aikaista minustakin.

Tuon ikäisen lapsen ei tarvitse osata sääntöpelejä. Ihmettelen suuresti,että terapian kesto on 45 minuuttia ja pelaamista. Vielä 5 vuotiaat leikkivät ison osan puheteapia ajasta.

Miten te olette ylipäätänsä päässeet terapiaan noin varhain ?

Riippuu varmaankin lapsesta. Oma poikani on ollut " keskittyvää" tyyppiä ja tykännyt tuollaisista peleistä ja leikeistä, mutta eivät kaikki varmaankaan jaksa pitkää aikaa. Eiköhän siellä puheterapiassa seuraavalla kerralla mene jo " paremmin" , kun lapsi ja terapeuttikin tutustuvat enemmän toisiinsa.Tuosta vapaasta leikistä ajattelisin niin, että terapia on terapiaa. Siellä tehtävillä asioilla on jokin tarkoitus: parantaa sanavarastoa, ääntämystä jne. Vapaa leikki on mielestäni hiukan eri asia. Mutta se on vain minun mielipiteeni... Eiköhän se terapeutti kuitenkin tiedä mitä on tekemässä ja voithan toki keskustella asiasta hänen kanssaan.Hyvää jatkoa terapiaan :)

2-vuotis neuvolassa puhui 3-4 sanaisia lauseita. 1v10kk ei puhunut kuin erinäisiä sanoja. korkeintaan 2 sanan lauseita oli tuolloin.sitten kun kehitys lähtee menemään niin voi kehittyä sanavarasto tosi äkkiä. 3-vuotis neuvolassa kuulemma vasta pitää osata 4 ja 5 sanaisia lauseita, sanottiin meille. riittää että 2-vuotiaalla on ylipäänsä sanoja.

ja nuo kuvan laitot osasi tosi nopsasti. oltiin psykologian laitoksella testeissä. tytöllä ei ollut mitään vikaa, vaan päästiin " testaamaan" testejä.

Mieheni on juuri neuvolassa työharjoittelussa ja uusissa nauvolan ohjeissakin lukee että jos 2vuotias puhuu sanoja ja ymmärtää yksinkertaisia ohjeita, onhän ihan ikäisensä tasolla. Joku oppii sanoja vasta 1.5v. On aika älytöntä " vaatia" että lapsi osaisi puolivuotta möyhemmin puhua jo lauseita. Jos kolmevuotias ei osaa tuottaa kyhyitä lauseita niin lapsi ohjataan puheterapiaan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat