Vierailija

Sydän vaan ei enää jaksanut :O( Oli 11-vuotias. Miten kerron viisivuotiaalle, että se kiva poika, joka leikitti häntä usein on kuollut?

Kommentit (21)

tökeröä on sun sosiaalinen kanssakäyminen. Varmaan samat ongelmat livenä.Ap ja muut taitavat ketterän sosiaalisen kanssakäymisen.'Ap, sun viestis on asiallinen.

Ihmeellisiä kommentteja olet alkuperäinen saanut. Ihmiset lukee rivien välistä näköjään jotain sellaista, mitä siellä ei ole edes ollut...No, mutta kysymykseesi. 5-vuotiaalle on minusta hyvä kertoa sen mukaan mitä hän itse kysyy.Voisit ehkä käydä lapsesi kanssa vaikka kirjastossa ja kysyä, että olisiko siellä lapselle sopivaa kirjaa, jossa käsiteltäisiin tuommoista asiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko 5-vuotias ennen kohdannut kuolemaa? Oletteko aiemmin puhuneet kuolemasta?Ei kai siinä voi kuin kertoa totuus, tietysti lapsen tasoisesti. Tiesikö hän, että tämä 11-vuotias oli sairas tai " erilainen" ?

Lapselle kertominen ei varmasti ole helppoa.

Yritä kertoa jotenkin, että hän on nyt enkelien maassa, jossa on hyvä olla. Hän katslee pilvenreunalta poikasi leikkejä.

Tai jos olet enempi " ateisti" niin kerro, että tämä 11v lapsi nukkuu nyt ikuista unta.

tyttöäni. Vain lievä cp-vamma hänellä ja pystyi liikkumaan. Käytti tyttöä mm, puistossa.Ja tosiaankin pojan älyssä ei ollut mitöön vikaa. Pärjäsi koulussa keskivertoa paremmin.

enään lyödä... Kerrot että hänen sydän oli niin sairas, että se pysähty.

Selität, miten elimistö toimii, eli sydän kierrättää verta joka paikkaa ja jos se veri ei pääse kiertämään, ihminen kuolee jne lapsen kielellä.

Ja noita enkelijuttuja voi kanssa kertoa, ihan sen mukaan, miten teidän perheessä on tapana..Älä sano, että poika nukkui pois, ettei lapsesi rupea pelkäämään nukkumista...Ompa kyllä kurja tilanne :(

Kirjastosta kannattaa hakea myös jotain kirjoja, missä käsitellään kuolemaa...

Oma lapseni on viime aikoina ruvennut käyttämään kuolema-sanaa, mutta ei selvästikään ymmärrä sen tarkemmin, mitä se tarkoittaa. Olemme jopa puhuneet ihmisen hautauksesta, mutta asian on silti selvästi lapselle epämääräinen. Ja niin saa mielestäni ollakin.Yritä jollain pehmeällä lapselle sopivalla tavalla selittää, että ystäväsi lapsi on kuollut ja että ette voi häntä enää nähdä. JOS lapsi kysyy tarkemmin, niin sitten kerrot myös enemmän, mutta yleensä tuntuu, että aikuiset pyrkivät selittämään turhankin paljon ja tarkkaan asioita lapsille, jotka eivät kuitenkaan asioista osaa ja pysty käsittelemään, joten parasta pysyä yksinkertaisuudessa.Voi olla hyvä myös varoittaa lasta, että kuolleen lapsen äidin kanssa pitää olla hienotunteinen asian suhteen.

ja ehkä helpompi selittää lapselle miksi poika kuoliVierailija:

Lainaus:


Olisit voinut kysyä miten kertoa lapselle vanhemman leikkikaverin kuolemasta tms. Eikä vääntää sensaatiohakua mukaan.

Meidän lapsille on läheisten kuollessa aina puhuttu, että ko. ihminen tai koira on saanut siivet ja lentänyt taivaaseen. Siellä on mukavaa, hyvä olla. Ikävän tullessa on käyty ulkona kuuntelemassa, kuuluuko sieltä taivaalta vaikkapa tärkeän kuolleen koiran haukuntaa tai mummin laulua. Ollaan katseltu taivasta ja tähtiä ja mietitty, minkähän tähden päällä hän oikein on.Kehitystason mukaisesti tietysti vastaat kysymyksiin. Eikä tämä meidän selitys varmaankaan ole paras mahdollinen, mutta lapselle koko kuolema on niin käsittämätön, että ehtiväthän nuo ymmärtää sen merkityksen myöhemmin.Kerrot, että se on tietysti tosi surullista tänne jääneille ja ikävä on kova, mutta siivet saaneelle se on silti ihan mukava asia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat