Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tarkoitan siis etä missä järjestyksessä etenitte:

- tontin osto vai selvitys pankin kanssa kuinka paljon kärsii ottaa (lisää) lainaa?

- Selvitittekö etukäteen kaikki erilliset rahareiät vai menittekö vaan vaihe vaiheelta eteenpäin...Meillä tontinhankinta ajankohtaista mutta kaikki tuntuu vielä niin sekavalta kun rakentamiseen kuuluu niinniinniiiiiin paljon kaikenlaista jo ennenkuin pääsee edes rakentamista aloittamaan...

Laittakaa joku järjestys miten ois järkevää edetä jos nyt saisitte aloittaa rakennusprojektin!

Kiitos!

Kommentit (4)

ensimmäinen oli ihan päähänpisto, ostettiin tontti ja haalittiin rahaa kasaan. Ihmekyllä onnistuttiin ihan hyvin ja tuon talon myynnistä saatiin pesämuna seuraavan rakentamiseen.Projekti alkoi sillä että hahmoteltiin olisiko uuteen taloon varaa. Käytiin varovaisesti pankissa kysymässä josko saisi lainaa ko hankkeeseen, no voi per...nehän suostui. No eikun tonttia jahtaamaan. Sitä jahdattiinkin kauan, tällä kertaa oltiin paljon viisaampia maapohjan ja sijainnin tarkastelussa.Tontti löytyi, silläaikaa olimme haahuilleet talokirjojen ja sisustusesitteiden maailmassa. Tontin oston jälkeen päätimme yhteistyökumppanimme eli talotoimittajan jonka kautta löytyi arkkitehti. Sitten hahmoteltiin tuleva talo tontille huonejärjestely- ja ulkonäkötoiveiden mukaan.Itse raksan aloitus on ihan oma lukunsa, tulee päänsärky kun muisteleekin..raksaprojekteja on paljon päiväkirjamuodossa netissä, selaapa!

meidänkin on koti.phnet.fi/markolauitse selailen vielä nykyäänkin blokeja, ihan siitä ilosta ettei olla enää raksavaiheessa! :)

Me aloitimme myös pankista - ei uskallettu hankkia tonttia ennen kuin tiesimme, että olisi rahoitusta siihen jotain rakentaakin :D Oma pankki yllättäen antoi aivan naurettavan lainatarjouksen, ja sanoi ettei enempää tipu, mutta menimme toiseen pankkiin ja sieltä luvattiin tuplasti se mitä omasta! Eli kannattaa todellakin vertailla eri pankkeja.Sen jälkeen käytiin talopaketista neuvottelemassa, sitten osallistuimme oman kaupunkimme tonttitarjouskilpailuun (täällä niitä ei arvottu, vaan korkeimman tarjouksen tehnyt sai tontin) ja saimme oikein hyvän tontin kivalta paikalta. Ja kaveriperhe viereisen tontin!Sen jälkeen uskallettiin allekirjoittaa sopimukset talopaketista - ja nyt ollaan siinä " välivaiheessa" kun homma tapahtuu pääasiassa paperilla, ja toukokuussa pääsemme tekemään perustuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä rojekti alkoi siitä, että käytiin pankissa kyselemässä, että paljonko irtoais lainaa. Kun summa alkoi olla siinä lukemissa, että sillä talon sais, niin alettiin etsiä tonttia. Me osallistuttiin tonttiarpajaisiin täällä meidän lähistöllä ja toisesta arvonnasta sitten saatiin tontti. Oli aikamoinen tuuri, monet on käyneet arvonnoissa useampiakin vuosia.Seuraavaksi etsittiin vastaava mestari, joka kävi meillä nyt just eilen kertoilemassa mitä tuleman pitää. Kehotti tilaamaan taloesitteitä joka puolelta ja listaamaan paperille vähän, että mitä halutaan. Sitten kun me itse tiedetään mitä halutaan, niin sitten valitaan sopiva nippu talotoimittajia ja aletaan kysellä, että millä hintaa meille talon rakentaisivat.Kun talon pohjapiirustus on selvillä, niin haetaan luvat ja sitten vaan aletaan rakentamaan, kai...Minä siis suosittelen, varsinkin sellaiselle, joka ei tiedä rakentamisesta mitään, hommaamaan mestarin ensin, siis ennen tonttikauppoja ja varsinkin ennen talokauppoja!

Hei!Kaipa sitä ensin pitäisi miettiä se rahoitus eli mistä saa sen muutaman satatuhatta mitä siihen menee. Mitä todennäköisempää on että raha tulee hommaa rajoittamaan (niinhän se kaikilla taitaa tehdä) niin sitä tarkemmin sitä pitää miettiä. Eli rakentaminen maksaa ja jos kokonaisbudjetti on esim. 150 000,- niin se riittää vain rajalliseen määrään asioita.Sitten se tontti. Eli talokirjojakaan ei kannata paljon katsella ennen kuin on tontti kiikarissa ja hankittuna.Sitten se tapa miten haluatte asian hoitaa eli paketti vai valmistalo vai pitkästä vai... tätä tosin kannattaa miettiä jo budjettivaiheessa. Mitä vähemmän teet itse sitä kalliimaksi se tulee --> työ maksaa maltaita nykyään.Sitten se talo sen tontin mukaan suunnitellen. Talon tulee istua valittuun ympäristöön.

jne...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat