Seuraa 

Millaisin konstein olette saaneet kaksi viikkoisen tukkoisen nenän auki? Ei vaikuta nuhalta vaan enemmänkin yö tukkoisuutta. Tuntuu niin pahalta kun ei saa pikkusen oloa paremmaksi.

Kommentit (4)

Keskimmäinen poika oli tukkoinen synnyttyään, selittivät että johtuu ahtaista tiehyeistä. Vaiva hävisikin sitten lapsen kasvettua. Mutta ihan pienenä syöminen oli välillä hankalaa, kun tuntui että vauva ei saa henkeä.Samat konstit käytössä meilläkin. Keittosuolatippoja muutama sieraimeen, minuutin parin odotus ja sitten nenä-fridalla röörit auki. Ei pikkuinen hirmuisesti tuosta tykännyt, aika tarkka sai olla kiinnipitämisen kanssa, että operaatio sujui joutuisasti (viuhtoi päätään ja käsiään, jos otteesta irti pääsivät). Mutta sen jälkeen syöminen onnistui. Tätä joutui aikansa tekemään useita kertoja päivässä.Vinkki: ainakin meilläpäin (hesa) nenäfridoja näkyy myös prisman vauvahyllyillä. En osaa hintavertailuja tehdä, mutta käyttötehokkuudeltaan aivan toista luokkaa kuin ne heppoiset niiskuttimet. Niitä en ole koskaan oppinut käyttämään. Keittosuolaliuos onkin sitten halpaa.

Kiitos paljon vinkeistä. Kokeiltiin jo sitä keittosuolaa ja se ainakin auttoi nyt. Meillä on semmonen pikkuniistäjä. Mutta puhuitte nenäfriidasta.. Mikä sen ero on? Toiminnalta ja muutenkin? Imeeko se jotenkin syvemmältä sitä limaa?

Sänkyä kanssa nostettiin niin et pää on ylempänä vähän. Ilmankostutin kuulemma on kans hyväksi.. Kokemuksia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on auttanut kaikennäköiseen tukkoisuuteen keittosuolatipat ja sängyn päädyn kohottaminen. Ja jos nenästä irtoaa jotain niin nenä-Friidalla saa helpoiten ja parhaiten limat liikkeelle.

12 kotikonstia vauvan nuhan hoitoon

Kokeile apteekista saatavia keittosuolatippoja vauvan hengityksen helpottamiseksi.Vaihtoehto keittosuolalle on Weledan Rhinodoron-nenäsuihke, joka sopii myös vauvoille. Suolapitoisuus on sama kuin kyynelissä, lisäksi tuote sisältää limakalvoja rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe veraa.Vauvan hengitystä voi helpottaa myös pilkkomalla sipulia tai valkosipulia harsovaippaan ja ripustamalla käärö nukkuvan vauvan lähelle.Pidä huolta, että vauva saa runsaasti nestettä. Silloin lima ohenee ja poistuu helpommin.Viivy vauvan kanssa vesihöyryisessä kylpyhuoneessa noin varttitunti aamuin illoin. Laske ammeeseen tai lavuaariin kuumaa vettä. Varo, ettei vauva vahingossa saa palovammoja! Riittää siis, että olet samassa huoneessa hänen kanssaan, älä pidä häntä vesiastian yläpuolella.Voit lorauttaa vauvan kylpyveteen kylpyöljyä, johon on lisätty hengitystä helpottavia eteerisiä öljyjä, kuten eukalyptusta. Esimerkiksi marketeista saatava Natusan Breath Easy Bad on hyväksi havaittu.Hanki apteekista Nenä-Frida vauvan nenän niistämistä varten. Ime limaa varovasti putkella vauvan nenästä, lima jää putkeen. Vinkki: lisävarusteeksi tarvitset filttereitä, jotka ovat apteekissa kalliita. Voit yhtä hyvin ostaa kaupasta filttereitä, joita tupakoitsijat käyttävät savukkeisiinsa.Kolmea kuukautta nuorempia ja alle viisi kiloa painavia vauvoja lääkitään vain lääkärin valvonnassa. Lapsilla kuumetta kannattaa alentaa kipulääkkeillä, jos ruumiinlämpö nousee yli 38,5 asteen. Apteekista ilman reseptiä saatavia särkylääkkeitä lapsille ovat mm. Panadol-supot eli peräpuikot ja nestemäinen Panadol. Uusi kipulääke yli 9-kiloisille lapsille on banaaninmakuinen Pamol F, joka liuotetaan lusikalliseen vettä tai maitoa.Nukkuminen onnistuu parhaiten kohoasennossa, sillä makuulla nenän tukkoisuus lisääntyy. Voit korottaa vauvan sängyn pääpuolta noin 30 asteen kulmaan esimerkiksi panemalla puhelinluettelot sängyn jalkojen alle tai pyyhkeitä patjan alle. Aivan pienet vauvat voivat nukkua väliaikaisesti babysitterissä tai auton turvaistuimessa. Pidä makuuhuoneen ilma viileänä.Pitkittyneen nuhan vuoksi kannattaa käydä lääkärissä varmistamassa, että tauti ei ole muuttunut korvatulehdukseksi. Korvatulehduksen uhatessa kannattaa imettää istuen.Pue lapsi tilanteetn mukaan. Esimerkiksi kuumetta hoidetaan oireiden mukaan: vähennetään vaatetusta, jos vauva on kuumissaan. Nykytietämyksen mukaan kylmä ei aiheuta nuhaa.Pese kätesi aina tullessasi ulkoa tai käteltyäsi ihmisiä. Se on järkevä konsti suojautua viruksia vastaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat