Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

alkaa olla jo todella tuskallista kun en ole lähes kahteen vuorokauteen saanut nukuttua tippaakaan, vauva nukkuu noin 15 min maksimissaan:( sitten herää taas.. kuumemittarilla avitin hiukan pari päivää sitten ja sainkin nukuttua 4 tuntia mutta sitä ei kuulemma suositella usein tehtäväksi..

Kommentit (13)

Miksi epäilet ummetusta? Tuleeko sitä kakkaa sitten jos tunget sen kuuumemittarin sinne peppuun? Oma poikani oli rintaruokinnalla ja hän kakkasi joskus vain jopa 8 päivän välein. Kysyin neuvolasta ja siellä sanottiin, että äidinmaidolla elävät kakkaavat joko 10 kertaa päivässä tai sitten joka 10:s päivä...Ja kyllähän tuon ikäinen vielä heräilee jatkuvasti. Ei siinä mitään sen kummempaa ole kuin että hänellä ei vain ole mitään rytmiä! Kyllä se nukkuminenkin alkaa sitten sujua kun vauvalle tulee ikää lisää, ehkä siinä 3-4 kk:n iässä.

Miten kuukauden ikäsellä on ummetusta, kun ei syö kiinteää?Röyhtäytä kesken ruokailua(ei vaan syömisen jälkeen), tarkista syömisasento, jos imetät niin jos rinnat suihkuaa vauva saa liian nopeaan maitoa ja ilmaa menee masuun (pumppaa hiukan pois maitoa ennen syöttöä), jos käytät pulloa niin kokeile vaikka koliikkipulloa, pidä vauvaa paljon n. 30 asteen kulmassa, anna masuhierontaa, nostele polvia usein päivän aikana masuun -meillä ihan kuningasliike! Kokeile eri D-vitamiineja, anna Cuplatonta (sitä saa apteekista), anna maitohappobakteereja ne auttaa vauvankin masuun hellästi!Kuumemittari tungetaan peppuun ja se auttaa pierun ja kakan ulospääsemiseen!! Tottakai peppuun voi laittaa tavallisen mittarin. HALOO!Rentoutuminenkin auttaa meillä selvästi piereskelemisessä, kylpeminen on meillä välillä tosi hyvä keino!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äidinmaitoa syöväthän voivat olla muutenkin kakkaamatta lähes viikkoonkin ja se on ihan normaalia. Jos lapsesi syö korviketta niin alkaisin ehkä jo epäillä maitoallergiaa. Se voi nimittäin myös ilmentyä ummetuksena!

mutta selvästi vauvalla on ongelmia ulostamisen kanssa! tuolloin pari päivää sitten kun kokeilin tuota kuumemittaria, ensin tuli todella paksua tavaraa, ikäänkuin jonkin näköinen tulppa ja sitten lensi aivan kauhea määrä tavaraa ulos, olin minä sekä vauva ja hoitoalusta aivan kakassa. aiemmin ulostanut noin 3 kertaa päivässä, ei kai se tuosta vaan muutu että yhtä-äkkiä olisikin vain kerran kahdessa viikossa..?

Lopeta tuo pelleily. Vauva voi olla kakkaamatta 14 vuorokautta ja peräreikään ei todellakaan kannata mennä tökkimään.Et sinä löydä vauvasta mitään nappia, joka lopettaisi itkut. Joskus ne vaan itkee. Asennoidi siihen.

Lääkärin mukaan se on ihan normaalia, äidinmaito sulaa vauvan elimistössä kokonaan (hyötysuhde parempi kun korvikkeella) ja jätöstä tulee siis siksi vähemmän.

Onhan se normaalia että jokkut vauvat on pari viikkoa kakkaamatta, mutta se kuuluu niitten rytmiin, jos vauva aikasemmin kakannut ahkeraan niin ei se lopeta kakkaamista kahdeksi viikoksi.Itkusuus kertoo ettei vauvalla ole kaikki hyvin. Ilmavaivat monesti syynä jos vauva ei tokene.8

Yhteen aikaan siis pojallani tuli kakka vain kerran viikossa. En huolestunut kyllä siitä kun tiesin, että imetettävillä vauvoilla voi näin olla.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat