Vierailija

Parikin tuttavaa on tässä harmitelleet, että kiva asunto/sopiva hinta/sopiva alue on mennyt sivu suun, kun eivät ole tarjonneet ajoissa.Tuntuu, että vaikka lainat olisi neuvoteltu ja tiedossa, että maksukykyä riittää ja ehkä omakin asunto myyty, niin tapana on vitkastella. Ei ole jotenkin oikein tapana tehdä ostotarjousta heti.Me ollaan sellaisia ihmisiä, että tiedämme heti, onko asunto meidän juttu. Tämä nykyinen kotimmekin ostettiin siten, että tarjosimme heti esittelypäivän iltana. Jälkeenpäin oli kuulemma tullut vielä paljon kyselyitä.Nopeat todella syövät hitaat. Ei ole mielestäni mitenkään hienoa ja tapana viivytellä, jos raha-asiat ovat reilassa.Onko teillä muilla vastaavia tapauksia tiedossa? Jotkuthan ovat hitaampia tekemään (mitään) päätöksiä...

Kommentit (10)

Ainakin meillä. Sitten vielä jos hakee loppuelämäkseen asuntoa. Meillä vaikuttivat myös lasten koulut ja päiväkotipaikka/tilanne, myös oma työpaikkamatka saattaa vaikuttaa. Haluaako esim. asunnon halvemmalla mutta, kauempaa, joka ehkä pidentää sitten työmatkaa. Pitääkö tehdä kunnon remppa? vai ostaako asunnon mihin ei tartte tehdä mitään.

Onhan näitä asioita vaikka kuinka jotka vaikuttaa. Kiva tietysti olisi löytää heti koti josta kaikki pitää, ja muutenkin kaikki ok!

Ei kannata liian nopeasti tehdä päätöksiä vaan tosiaan nukkua asian yli. Ja ottaa KAIKKI mahdolliset asiat tarkasti huomioon.

nim. vahingosta viisastuneena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voitko jakaa kokemuksesi meidän muiden kanssa.Me tutustutaan yl. kohteeseen hyvin ennen näyttöä, eli tutkitaan oikotiestä ja etuovesta asunnot, joita tosissan halutaan nähdä ja luetaan kaikki kohdat todella tarkkaan. Lisäksi kartoitetaan muiden asuntojen hintataso ja erikseen yl. hintataso (e/m2) ko. alueella.Usein on nykyään saatavana myös sähköinen asuntoesite, joka lähetetään pyydettäessä.Sunnuntaina sitten tsekataan Hesari ja käydään katsomassa vain ne asunnot, joista todella ollaan kiinnostuneita.Aika hyvin mielestäni saa jo ennen esittelyä käsityksen asunnon ja taloyhtiön kunnosta.

toiminnan ihmisiä, toiset jostain siitä väliltä.Asuntokauppassa liikkuu monenlaisia tunteita. Onko asunto meidän kodiksi sopiva (harvoin sattuu, että asunto vastaa täysin odotuksia), onko meillä rahaa, haluammeko ottaa näin ison lainan...

Luulen, että useimmat jäävät miettimään, onko kyseinen asunto sittenkään sopiva; tarvitsevat aikaa miettiäkseen asioiden eri puolia, asiaa mietitään " yön yli" .

Vierailija:

Lainaus:


Nopeat todella syövät hitaat. Ei ole mielestäni mitenkään hienoa ja tapana viivytellä, jos raha-asiat ovat reilassa.Onko teillä muilla vastaavia tapauksia tiedossa? Jotkuthan ovat hitaampia tekemään (mitään) päätöksiä...
mutta siltikin tuntuu että olis tätä nykyistäkin voinut tarkemmin syynätä eikä antaa sen muun ihanuuden sokaista, joskin tuskin se ostopäätökseen olis silti vaikuttanut, hintaan ehkä. Joten onhan se hyvä että niinkin isoa ostosta kuin taloa mietitään moneen kertaan, varsinkin näillä hinnoilla.t:2

Meilläkin jos mies saisi päättää, asuisimme varmaan vieläkin vuokralla. Itse taas ostan asunnon heti ovesta sisään tullessani, jos tuntuu että se on mun. Ja se nimenomaan pitää jo siinä ovella tuntua omalta.t:yksi onnellinen okt-asuja

Vanhempani ovat myymässä omakotitaloaan (siis minun ja siskoni lapsuudenkotia) ja se on ollut nyt myynnissä syyskuusta lähtien. Joka viikonloppu on esittely ja joka viikonloppu siellä on käynyt samat ihmiset, mutta päätöstä ostosta ei vaan kukaan tunnu osaavan tehdä. Musta tuo on aika kummallista..

Talo ei ole enää lähellekään uusi. Millainen on sijainti? jne.Vierailija:

Lainaus:


Joka viikonloppu on esittely ja joka viikonloppu siellä on käynyt samat ihmiset, mutta päätöstä ostosta ei vaan kukaan tunnu osaavan tehdä. Musta tuo on aika kummallista..
Käytämme apuna omaa talouslaskelmaa, jossa on huomioitu kaikki tulot ja menot. Näin tiedämme paljonko meille nyt jää rahaa kuukaudessa kaikkien menojen jälkeen.Kun kiinnostumme jostain asunnosta todella, niin kotiin tultua arvioimme mitä asunnosta voisimme maksaa ja tarvittavat lainan kulut (sis. remonttivara, muuttokustannukset tarvittaessa) kuukaudessa. Kun tähän vielä lisää asumiskustannukset, niin saa todella hyvin käsityksen onko ko. asuntoon todella varaa.Kuvittelisin, että useimmilla asunto-ostajilla on vastaava menettelytapa.Tämän jälkeen voi jo aika varmalta pohjalta tarjota asunnosta.

Mutta jos kyseessä on esim. asunto-osake, jota ei tarvitse rempata tms. niin ainahan voi tarjota.Oletusarvohan asuntoja katsomaan mennessä on, että raha-asiat ovat reilassa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat