Vierailija

Sivut

Kommentit (31)

Suosittelen lämpimästi! Nyt nämä ovat tehty eikä tarvitse joskus uudelleen aloittaa vaipparumbaa myöhemmin. Miehen kanssa saamme nopeammin omaa aikaamme ja keskittyä nopeammin omiin asioihimme.Kun tekee putkessa niin ei kerkeä unohtamaan yöheräilyjen rankkuutta ja on tottunut jo kovaan menoon. Tästä se vain helpottaa kuukausi kuukaudelta eikä tiedossa ole, että uudestaan muutaman vuoden päästä pitäisi alkaa kaikki alusta.Jollain polla kestää, jollain ei . Meillä lapset ovat olleet helppoja, harvoin kipeänä ja tavallista sisarten välistä nahistelua vain. Sitä oikeaa elämää, ei muuta. Lapsista on toisilleen seuraa ja tavaroita/leluja ei tarvitse varastoida vaan ovat putkeen käytössä. Tämän jälkeen ne voidaan myydä pois.Koulunkäynti on helpompaa meidän lapsilla kun pystyvät auttamaan toisiaan tehtävissään. Toki me vanhemmat autamme myös. Harrastuksiin on helppo viedä ja heistä on suuri apu meille vanhemmille mm. kodin siivouksessa, ruoanlaitossa, ostoksilla... Enää ei yksin tarvitse tehdä kaikkea (tai vaihtaa kenenkään vaippaa, valvoa öitä...) vaan saan apua kolmelta ihanalta lapseltani. Kiitos heistä!

Eikä kyllä itseni kannalta ollut lainkaan hyvä! Auttamatta jäin muiden sisarusten leikkien ja kiinnostusten ulkopuolelle. Muistelen, että pienenä itkin sitä että olin aina kolmas pyörä:(((. Olin myös lapsena hyvin yksinäinen, sillä syntyessäni sisarukset olivat jo koulussa.Muistelen myös olleeni yksinäinen teini-ikäisenä kun vanhemmat sisarukset olivat jo muuttaneet pois kotoa ja perustaneet omat perheensä.Suosittelisin pienempää ikäeroa. Itselläni 4-vuotiaat kaksoset ja pieni vauva. Hyvältä tämä ainakin vielä vaikuttaa. Isommat lapset riittävän isoja auttaakseen mutta eivät enää niin pieniä, että heitä tarvitsisi jatkuvasti vahtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alle vuoden ikäset kaksoset touhuaa lattialla ja pariin kertaan mietityttänyt, että miten ihmeessä tässä edes ehtisi olemaan raskaana, saatikka sitten hoitaa kolmatta vaippapöksyä.. Ja vielä kun tuo kaksosten todennäkösyys on seuraavalla kerralla huomattavasti suurempi, niin kyllä se laittaa meidän kohdalla ehkäsyn kuntoon..-)Ehkä sitten joskus, kun pikkuset menevät kouluun..? Tai ehkäpä seuraava vauva on koiravauva.. Ei voi tietää muuta kuin että ei nyt ihan heti.

itselläni on kolme tehty ihan peräkkäin, ja ainakin nyt tuntuu että oli hyvä tehdä näin. Ja syitäkin löytyy monia. Pidän nyt kerralla töistä taukoa, niin voin sitten myöhemmin lähteä töihin, ajattelematta että kohta jään taas pois kun halluan lapsen, lapsista on paljon seuraa toisilleen, eikä se nuorinkaan jää ihan yksin kun ikäeroa on vähän.

Meillä on kaikilla lapsilla ikäeroa n. 1v4kk, ja lapsia on 5, joista nuorimmat on kaksoset. Mielestäni tämä ei ole rankkaa, koska noilla on niin paljon seuraa toisistaan. Ainoat kenenkanssa jotuu touhuamaan on vauvat.

Kolmatta en ainakaan heti perään jaksaisi, kun näilläkin on ikäeroa vain 1v6kk

Haluan myös pysyä kiinni ammattitaidossani, joka pääsisi pahasti ruostumaan jos olisin kauemmin kuin nämä 5-vuotta putkeen pois töistä.

ja ovat nyt 4v ja 2,5v enkä olisi ihan samaan putkeen jaksanut kolmatta. Nyt meillä hyvä elämänvaihe, teen osa-aikatöitä kotoa käsin (olen kääntäjä) ja lapset ovat sen ajan puistotädillä tai kerhossa. olemme miettineet, että kolmas lapsi saisi tulla kun esikoinen menee kouluun, juuri samoista syistä kuin edellä on jo mainittu.

Meille sopi tuo pitempi ikäero toisen ja kolmannen välillä. Kuopus ajoitti syntymänsä täydellisesti siihen kun esikoinen meni ekalle ja nyt voin olla vielä keskimmäisen lapsemme ekan luokan kotona. Isommat pitävät kuopuksesta tosi paljon ja meillä on ollut oikein mukava ja rauhallinen vauva- ja taaperoaika. Ei ole ollut ollenkaan sellaista kiireistä kuin silloin kun keskimmäinen syntyi ja esikoinen oli pahimmassa uhmaiässä. Nyt olen osannut ihan eri tavalla kiireettömästi nauttia pienen ihmisen seurasta ja kehityksen seuraamisesta. Olen ollut tosi kiitollinen kun saimme vielä kerran elää vauva-arkea.

Mutta tästä viimeisimmästä lapsesta olen kyllä nauttinut " koko rahalla" . Hyvä, että koin vielä nyt vanhemmallakin iällä kaikki vauvahömpötykset. Silloin nuorena oli niin paljon muita huolia siinä sivussa(raha, opiskelu, asumis...),vaikka ihanaa se oli silloinkin, mutta erilaista.Toivottavasti tästä vuodatuksesta nyt saa jotain tolkkua.

Eihän se ole taattu että kolmatta saa ollenkaan, vaikka 2 ensimmäistä olisivat tulleetkin helposti.T:4&7 ja oli vielä jokin muukin numero :-) Laitan nyt nimimerkikseni vaikka " tytti" , niin ei tarvitse näitä numeroita luetella ;-)-Tytti

Ap kiittää kaikkien mielipiteistä ja kokemuksia on aina kiva lukea, lisääkin saa laittaa :)Meillä kaksi lasta 2v ja 4v, mietinnässä juuri tuo töihinpaluu vaiko kerralla pidempään kotona, jolloin sen kolmosen haluaisi juuri nyt samantien alulle. En ota nyt kantaa, että onnistuisiko se samantien, eihän siitä koskaan tiedä. Mutta töihinpaluuta pitää kuitenkin suunnitella, ja siksi tämä on nyt meillä ajankohtainen kysymys.

Toisaalta mua viehättää kovastikin se ajatus, että voisi tehdä nyt pari vuotta töitä ja jäädä sitten kotiin, kun pienet koululaiset aloittavat opintiensä. Muistan lapsuudesta, miten ihanaa se oli kun äitini oli iltapäivisin koulusta tullessa kotona. Hän teki koko ala-asteaikani 4h työpäiviä (9-13). Vauvan kanssa voisin tarjota sen saman turvallisuuden tunteen omille lapsilleni. Ja isompien lasten kanssa voisi olla tosiaan tuo vauva-aika " helpompaa" . Alan näiden kokemusten perusteella itse kallistua siihen suuntaan.

nyt 2-vuotias. Aivan kamala vauvakuume vaivaa, mutta toisaalta töihinkin pitäis mennä ja biologinen kello tikittää(olen 37), mutta haluaisin niin " kaverin" tuolle pienelle...Isommat lapset ovat kohta jo kotoamuutto iässä. Jos voittaisi lotossa, ettei tarvis asuntolainoja miettiä' huokaus' .

Siksi mietin kolmatta koulujen alkaessa (jos ollenkaan) koska ekaluokkalaisilla on niin lyhyet päivät, että olisi kätevää kun äiti olisi silloin kotona.

Ainoa huono puoli on ollut se, että isommasta ei ole ollut huolehtimaan hetkeksikään pienimmästä. aina on pitäny raahata kaikki mukaan esim kauppaan. Jos nyt olisi vaikka tuon ekaluokkalaisen lisäksi vauva, niin voisi jo vähän enemmän auttaa äitiä. Moni ei ajattele, mikä ero siinäkin on.Lisäksi tietysti itseä vähän harmittaa, kun se pikkulapsi aika on menossa niin nopeasti ohi, mutta on siinä toki hyvätkin puolensa. Kohta ovat kaikki isoja, eikä ole enää kiinni pienessä lapsessa.

teki kolme lasta putkeen, ja tosi rankkaa on hänellä ollut! Kaikki lapset ovat enemmän tai vähemmän sairastelleet. Hän ainakin on sanonut että olisi ollut viisaampaa tehdä vähän pidemmällä välillä se kolmas, ei kuulema jää aikaakaan lapsille kuin yhdessä köntässä saa ne pakolliset hoidettua. Tarkoitan että ei ole juurikaan aikaa viettää vain yhden lapsen kanssa aikaa kaksin.Meillä on nyt tulossa kolmas, ja eka ja toka ovat jo juuri ala-asteikäisiä, saa nähdä kuinka tämä systeemi toimii!Ainakin hyvä puoli tässä on se että saan olla kotona kun eka ja tokaluokkalsiet tulevat koulusta, ei tarvii miettiä kuka laittaa lapseyt aamulla kouluun ja kuka katsoo iltapäivät heitä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat