Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Aina sanotaan, että pitää ajoissa huomata hankkia apua, jos ei meinaa jaksaa. Mutta eihän ole olemassa mitään paikkaa, mistä apua saisi. Vai kuka on keksinyt jotain helpotusta itselleen?

Kommentit (12)

MLL ei täällä toimi, kunnan kotiapu auttaa vain vanhuksia ja moniongelmaisia perheitä. Kyllä mies yrittää auttaa minkä voi, mutta työpäivät muodostuu hirvittävän pitkiksi työmatkoineen. Väsymys on kehittynyt pikkuhiljaa vuosien myötä, kun on aina raskasta, eikä koskaan mitäänlepoa. Sukulaiset ovat monilla ystävillä korvaamaton apu, niin eivät edes pääse väsymään näin pahasti. Miehen kanssa ollaan oltu viimeksi kahdestaan elokuvissa v.2002, joten sellainenkin meno tietty piristäisi. ap

Ja näitä kannattaa käyttää (ihan vaikka vain puhua puhelimessa, käydä kävelyllä jne.) ennen kuin väsymys iskee masennukseksi saakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Terveydenhoitaja voi antaa sinulle kodinhoitajan lähetteen. En itse ole sellaista apua saanut/tarvinnut, mutta eräs sairastunut äiti-tuttavani sai.

Kun valitin jo krooniseksi käynyttä väsymystäni, niin neuvolantädin ohje oli, että pitää nukkua silloin kun vauvakin nukkuu. Sepä se, kun vauva ei nuku kuin 10-25 min pätkiä. Itse ehtii just nukahtaa, kun jo herätään. Niin, ja neuvolantädin ohje oli pyytää sukulaisia tai ystäviä apuun, olin juuri kertonut, että sukulaiset asuvat kaukana ja ystävät ovat perheellisiä työssäkäyviä ihmisiä, jotka itsekin vievät uuvuttuaan lapsiaan mummiloihin/vaariloihin. MLL:n apua joskus käytin, mutta kun on VÄSYNYT, niin ei siinä sellanen parin tunnin oma aika juurikaan helpotusta tuo. Mies yrittäjä ja joutuu matkustamaan paljon.Haluaisinkin tietää, millaista apua nämä " pyydä apua neuvolasta/terveyskeskuksesta" ovat sieltä saaneet uupumukseen?


Aiemmin teimme myös erään tutun toisen äidin kanssa niin, että otimme vuorotellen toisen lapset hoitoon. Toinen sai vapaata omien asioiden ym. hoitoon. Ja lapset saivat leikkiseuraa.Olisiko sinulla mahdollisuutta johonkin näistä?Hätätapauksissa myös voi saada kunnalta kotiapua. Menee terveydenhoitajan kautta. MLL:ltä ja Väestöliitolta saa maksullisia lastenhoitajia.

Muutama vuosi sitten valtuusto valitsi budjetin painopisteeksi " lapisperheiden tukemisen" , mikä näkyi mm. kodinhoitajapalvelujen lisääntymisenä. Täällä saa oikeastaan kuka vain kodinhoitajan, jos tuntee tarvitsevansa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat