Seuraa 

Kaipaisin kokemuksia siitä onko kellään mennyt yöt risaisiksi reissussa vauvan kanssa kun ympäristö vaihtuu? Vai pelkäänkö sitä turhaan? Meillä nyt puoli vuotias silloin tällöin valvoo tunnin öisin ja joskus iltanukahtaminen hankalaa. Yritän kyllä ottaa tutun peiton yms. mukaan vaikka sänky sit onkin matkalla erilainen.Toinen asia joka kiinnostaa on aikaero. Jos kotona mennään nukkumaan ysiltä niin oletteko laittaneet vauvan seiskalta nukkumaan jos aikaero on 2 tuntia? Jotenkin tuntuu ettei vielä seiskalta haluais linnoittautua lomahuoneistoon...niin ja herätäänkö sit aamulla kukonlaulun aikaan? Vauvan voi ottaa tietysti rattaissa illalla mukaan jos esim. menee syömään mutta osaakohan se nukkua metelissä ja jääkö valvomaan kun palataan?Esikoisen kanssa oli unirytmit aikoinaan niin sekaisin että pelkään että lomamatka sekoittaa kuopuksenkin rytmit vaikka tähän asti on mennyt ihan kivasti kotona. Millaisia kokemuksia on? Toivottavasti pelkään noita öitä turhaan...

Kommentit (5)

Moikka!

Meillä on ainoastaan hyviä kokemuksia etelänmatkoista ja unirytmeistä. Eka reissu lasten kanssa tehtiin kun esikoinen oli 1v. Hän söi yöllä tuttupullosta lomalle mentäessä ja lomalla pääsimmekin eroon yöpullosta. Kun palasimme kotiin, ei hän enää yömaitoa kaivannut. Iltaisin kävimme ulkona syömässä ja kun kävelimme takaisin hotelliin, neiti nukahti rattaisiin. Rattaista saimme hänet nostettua sänkyyn ilman että hän olisi herännyt. Kovin aikaisinhan ei syömään viitsi mennä, koska ravintolat ovat silloin vielä typötyhjiä. kotona tästä myöhään valvomisesta (n. 23-24 suomen aikaan) ei kuitenkaan ollut mitään haittaa, vaan omaan rytmiin (nukkumaan n. 21-22) palattiin parin illan jälkeen.

Toinen etelänmatka tehtiin kun esikoinen oli 2 v ja kuopus 2,5 kk. Illalla kun menimme ravintolaan, kuopus nukahti rattaisiin ja pyysimme pöytää hieman sivummalta, jossa olisi hieman rauhallisempaa. Ei häntä meteli näyttänyt häiritsevän vaan nukkui hyvin. Kun palasimme hotellille, annoimme hänen nukkua rattaissa ekaan syöttöön ja toisinaan nostimme hänet sänkyyn.

Molemmilla matkoilla koitin aluksi pitää kiinni suomen ajasta, mutta loppuviikosta aika vaan jotenkin kummasti siistyi paikalliseen. Mutta ei 2 tunnin aikaerosta näyttänyt olevan mitään haittaa kotiin tultaessa. Ja jos toi 2 h arveluttaa, niin voisikohan kokeilla esim. tunnin kompromissia?

Uskon kuitenkin että matka menee mukavasti!

Mukavaa matkaa!

Olimme vauvamme kanssa Amerikoissa 2kk. Lähtiessä tyttö 4 kk ja takaisin tullessa 6 kk. Aikaeroa -7 h. Sinne mennessä ei ollut ongelmia nukkumisen eikä tuon aikaeronkaan suhteen. Mutta kuin tultiin kotiin päin niin meillä kesti vähän reilu kaksi viikkoa, ennenkuin tyttö kävi normaaliin suomen aikaan yöunille. Teillä tosin pienempi aikaero joten tuskin ( toivottavasti) ei ainakaan rytmit ja unet sotkeudu pahasti. Mukavaa matkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varmaan ekoina iltoina tehdään sitten niin että tullaan ajoissa huoneistohotelliin ja rauhoitetaan illat ja sitten joku ilta myöhemmin voidaan kokeilla tuota rattaisiin nukahtamistakin. Eihän tuo 2 tunnin aikaero tosiaan niin kovin suuri ole - aika nopeastihan lapset esim. talviaikaan siirtymiseenkin tottuu....Eli aikaeroa oli 2 tuntia ja tytöllä ikää 4kk. Kotona menee normaalisti nukkuun yhdeksän aikoihin ja heräilee aamulla klo 9-10. Matkan ajan meni nukkuun kahdeksalta ja heräili aamulla klo 8-9. Ainoastaan ekana aamuna heräs jo klo 7. Olimme aina illalla kahdeksan aikoihin takas hotellilla, koska halusin rauhoittaa yöunet. Päivisin nukkui miten sattui ja vaan lyhyitä pätkiä, mutta niistä en ottanut stressiä. Tunnilla siis siirrettiin yöunia ja kotiinpaluun jälkeen sama vanha rytmi palautui heti eli meillä matka ei vaikuttanut mitenkään unirytmiin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat