Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kysyn tätä, koska lähiomaiseni on/oli(?) vahvasti riippuvainen ko. lääkkeestä ja sanoo nyt päässeensä pikkuhiljaa eroon niistä. Aiemmat yritykset eroonpääsemisestä ovat johtaneet sairaalaan ja en tiedä nyt yhtään kuinka asiat oikeasti ovat. Välimatkaa on eli en pääse " nuuskimaankaan" tilannetta... Kiitos vastanneille. Ja muutenkin, jos paikalla ihmisiä joilla itsellään tai lähiomaisilla ollut lääkeriippuvutta saavat kirjoittaa.

Kommentit (10)

Annoksia täytyy pikkuhiljaa tiputtaa.Siis todella pikkuhiljaa ja silloinkin se on vaikeeta.Toivottavasti ystäväsi tajuis hakee apua/ottaa apua vastaan.

Tietysti kysyn puhelimessa yms. urkin, mutta vuosien kokemus kertoo, että ko. henkilö on erittäin hyvä puhumaan ja valehtelemaan näistä asioista... Tuudittaudunko uskoon, että hän nyt puhuu totta.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä mun lähiomainen valehteleli vuosia meille sukulaisille ja ystävilleen ja varmaan lääkäreillekin. Me omaiset yritettiin selittää lääkäreille, että hänelle ei saa määrätä diapameja tai muutakaan ja hänen pitää päästä vierotukseen. Vastaus oli, että tämä asia on vain potilaan ja lääkärin välinen, eikä kuulu ulkopuolisille. Tämä väärinkäyttäjä oli nimittäin sanonut monta kertaa, että kohta hän lähtee oman käden kautta ja tätäkin yritin lääkärille selittää. Itsemurhaa edeltävänä päivänä hän oli taas saanut uuden diapam-määräyksen ja se oli sitten se viimeinen. Jälkeenpäin lääkäri valehteli, ettei ollut tavannut ko. potilasta pitkään aikaan.Vaikeaa, niin kovin vaikeaa on lääkeriippuvaista auttaa. Alkoholistikin on kuulemma helpompi tapaus.

Jos käyttö on ollut vähäistä, voisi periaatteessa päästä itsekin eroon, mutta jos jo takana on sairaalahoitojaksoja vieroitusyritysten yhteydessä, niin enpä usko että yksin onnistuu.

Mulla oli bentsoriippuvuus, kuukauden sairaalahoito jolloin vieroitettiin oli kesäkuussa, enää en niihin koske.

Otti vaan riittävän ison annoksen, eikä enää herännyt. Tätä ennen oli yrittänyt tosissaan päästä niistä oikeasti eroon ja lääkärit määräsivät aina vaan lisää mömmöjä. Kammottava aine, en voi ymmärtää, että sellaista saa edes myydä, saatikka antaa todella kevein perustein. Mutta lääkebisnes on niin valtavaa, että tuskinpa sen pauloista enää päästään.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat