Seuraa 

Pojallani tuli antibiootin käytöstä ripuli josta seurasi nyt sitten vaippaihottuma.

Ihottumaaon pyllyssä ja taivealueilla/nivusissa.

Ihottuma on ärhäkän punaista ja kuivaa.

Taipeista iho hilseileee.

Olen koittanut bebanthenilla ja talkilla.

Mikähän muu olisi hyvä keino lievittää oireita?

Kommentit (6)

kaikki punaisuus katosi nopeasti. Lanoliinivoidetta saa pienistäkin ruokakaupoista (ostin S-marketista Dailyn lanoliinivoidetta). on periaatteessa samaa kamaa kuin apteekin Lansinoh-voide, jota imettäjät laittaa kipeisiin nänneihin :)

Oikein tehokasta ja hellää.

Sinkkivoidetta kannattaa varmaan kanssa kokeilla ja paljon ilmakylypyjä.

Meillä tytöllä kun oli paha vaippaihottuma, niin ainoa mikä auttoi oli Sibicort-voide, saa apteekista. Ei tarvinnut kuin kolmisen kertaa laittaa ja ihottuma parani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tytölle (silloin 8 kk) tuli myös hurja vaippaihottuma, punaista näppyä, hirveän kuiva iho jne. Koetin rasvoilla, mutta ei auttanut. Neuvolalääkäri neuvoi Daktarin-pulveria (käytetään mm. sieni-ihottuman hoitoon), se toimii vähän kuin talkki, mutta on tehokkaampaa. Meillä näpyt ja ihottuma hävisivät kahdessa päivässä. Nyt olen laittanut Daktarinia silloin, jos punoitus on näyttänyt niin pahalta, että kohta tulisi taas näppyjä - tehoaa yhdellä käyttökerralla.Sinkkivoiteesta lääkäri sanoi, että se voi pahentaa vaippaihottumaa, koska jotenkin ikään kuin kuorii ihoa. En ollut ikinä kuullutkaan tällaisesta vaikutuksesta ja esikoiselle sinkkivoide auttoi hyvin (nyt kuopukselle siis ei). Eli ilmeisesti sinkkivoide auttaa toisille, toisille ei.Toivottavasti ihottuma helpottaa!Terkuin TEL

Meillä tytön iho tosiaan oli siis myös ihottuma-alueilta kuiva, mutta silti lääkäri suositteli Daktarinia. Vähän epäilin tehoa, kun ajattelin, että se tosiaan kuivattaa, mutta auttoi kuitenkin...

Apteekista saa ainakin seuraavia tuotteita jotka toivottavasti helpottavat tilanteessa;C/Sibikort - hydrokortisoni voide, joten keskustele käytöstä apteekkarin kanssa. Ei pitkäaikaiseen käyttöön. Meillä tosi nopea ja tehokas apu vaippaihottumaan samaisessa tilanteessa.Sinkkivoide - viilentävä ja kuivattava voide - joten jos iho kuiva jo entuudestaan niin en suosittele..Meillä nuorimmainen on pääsääntöisesti illat ilman vaippaa (hoitopäivän jälkeen), koska iho ärtyy tosi helposti. Ilmakylvyt ja runsas rasvainen rasva auttavat ennaltaehkäsemään vaippaihottumaa. Myös vaippamerkin säännöllistä vaihtelua suositellaan, vaipathan ovat kuitenkin tosi kemiallisia nykypäivänä ja herkkä iho herkistyy niissä käytettäville kemikaaleille.

Kiitos teille kaikille tietoanne jakaneille.Ei vielä nytkään iltaan mennessä ihottuma ole parantumaan päin...huomenna menen apteekkiin.

Otan ylös ilmoittamanne tuotteet josko niistä olisi myös meillä apua.

Poika on tosiaan jo 1v 9kk, joten ilmakylpyjä kyllä saa kun suurimmaksi osaksi ilman vaippaa on päivän.Nukkuessa ja ulkona ollessa on vielä vaippaa pidetty.

Ja nyt tuon ihottuman vaivatessa se onkin aina pahimmillaan juuri tuolloin kun märän vaipan ottaa pois.

Mutta, suuri kiitos vielä kerran!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat